Поїздка в СТО.

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем mixonoff, 12 лис 2007.

1. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    В суботу їздив на своє улюблене СТО. Мав за мету накінець то поміняти свої просівші задні пружини, тріснувші сайлентблоки балки, чорнезне масло в двигуні та золотаве масло в КПП.
    Розцінки на роботу та вартість матеріалів:
    1. Масло Shell Helix 15W40 (4л.) - 65 грн., заміна на СТО-20грн.
    2. Масло ELF TRANSELF EP 80W90 (2л х 2) - 45 грн. х 2= 90 грн., заміна на СТО - 20 грн.
    3. Сайлентблоки балки Herzeg (комплект: 2 сайлентблоки з шурупами) - 125 грн., заміна СТО 60грн. х2 =120 грн
    4. Пружини Lesjofors (Швеція) -230 грн., заміна СТО 110 грн.

Хотів ще замінити вакуум трамблера (Bosh - 120 грн.) але вони не мали інструменту для зняття якогось там кільця в трамблері.
    Ще мав замінити ремінь ГРМ (80 грн.) але попередній раз я не міняв натяжний ролик і не мав з собою новий, мені майстер сказав що не буде брати на себе відповідальність за якість виконаних робіт, тому я відмовився.

Поки Golf був піднятий, оглядав днище кузоваі помітив, що під водійським місцем, в районі зварки листів металу різної товщини, є тріщина родміром 5мм х 50 мм, з слідами значної корозії. Тепер потрібно буде заварювати це місце.
    Ну ще червоним герметиком замазував місце підтікання масла з під прокладки в моторі.

2. mylka.i

mylka.i Active Member

VW Vento 1.8 1997
    Відповідь: Поїздка в СТО.

Що ти хотів тим всім сказати?

3. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Взагалі, хотів спровокувати дискусію про ціни на обслуговування в СТО. Не нравиться?

4. mylka.i

mylka.i Active Member

VW Vento 1.8 1997

Чого зразу так, подобається, тільки не зрозуміло було! Тепер все ясно!
    Скажу про себе, поміняли плату (називали її комп'ютером) заплатила 460грн разом з роботою - на Алексі

• Подобається Подобається x 1
  5. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

ги ги. на зїзді покажеш де вона стоїть та плата-компютор.

Додано через 3 хвилини
    ну що скажеш взагаліто варта би самому робити такі речі як
    навіть при відсутності всякої ями. некажучи про піжйомник.
    А фільтр масляний тобі не міняли чи ти забув про нього написати?
    А повітряний і бензиновий фільтр ти міняєш раз на рік?

6. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Фільтр масляний міняли, перед тим робив промивку двигуна. А бензинові фільтри і повітряний я ще тиждень тому поміняв, як і тросик зчеплення. А масло я не зміг сам поміняти, бо ніяк не міг відкрутити масляний фільтр (на сервісі також не відразу відкрутили, змушені були пристосуванням у вигляді ланцюга скористуватись). В КПП заливати масло не міг, бо там специфічний ключ треба.

А взагалі, куда старе масло треба було дівати? Вилити на землю? Я таким не займаюсь. А на сервісі вони зливають в балон і на переробку.

7. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

може я шось в жизні провтикав, шо означає і на переробку ? ? ? (з нього шо потім нове роблять???)

8. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

я також не знаю шо таке переробка але чув шо вони його просто потім піхають на село трактористам і комбайнерам.

9. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

і я таке знаю, але ше означає на переробку. Наскільки я розумію то масло яке злили з машини то і є вже переробка!

10. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Кажуть шо здають на ТЕЦ як додаток до мазуту

11. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

В нас у місті дуже багато сервісів тою переробкою приміщення опалюють в зимку. :) Але на западі у тій же німеччині то, що зливають, переробляють на неве мастило. Пропускають його через промислові фільтри, потім добавляюють тіж присадки і знову по каністрах і у продаж. Ось тільки не впевнений, що то масло знову ж таки для нас і приходить...

12. mylka.i

mylka.i Active Member

VW Vento 1.8 1997

13. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

А в загальному, ціни нормальні чи десь є дешевше(мається на увазі, на нормальних СТО, а не у Васі на гаражах)?

14. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

а шо ти маєш проти васі на гаражах?

15. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

А то шо в нормальних СТО виписується чек з чіткими сумами і прописується гарантія.

16. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

і яку гарантію тобі дали на пружини?

17. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Давали не на пружини, а на роботу. За пружини я не переживаю, то мій знайомий мені все підбирає і продає (він має магазинчик біля ДАІ на Кульпарківській), тому якшо шось не то, я відразу зможу поміняти.

На роботу дали гарантію місяць. Я думаю, що то нормальна гарантія, бо до місяця часі всі проблемні місця на ходовій дають про себе знати.

А взагалі я люблю обслуговуватись на своєму улюбленому СТО, майстри там нормальні, душевні, стійко витримують мої "ламерські" питання. Шкода що в них нема карб'юраторщика...

18. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

то певно треба мати криві руки шоб поставити неправильно пружини та шей на гольфі 2. і всі ці роботи шо ти робив на сервісі може зробити кожен Вася на гаражі! і майже все це можна зробити самому Хочби поминяти масло.

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Ага, знаєм ми такі "нармальні" СТО. Типу Алекса і Опель-сервіса...Там деколи такі криворукі олені попадаюцяшо більше запорять чим відремонтують. Про СТО треба судити по якості роботи і підходу до клієнта, а не по бумажкам з гарантією. Якшо мені шось запорять чи криво поставлять, то я потім без всяких гарантій приїду, виб*ю дєнєг за то, шо запороли і руки поломаю.
    Ну, місяць це дуже серйозна гарантія. Якшо стойка через місяць виб*є стакан, черезто шо її х..во прикрутили або завтикали посавити відбійник, то гарантії вже не буде???
    Якшо не даєш дупля взагалі в машині або не спостерігаєш за тим, шо роблять майстри з твоєю тачкою на сервісі, то не спасе ніодна бумажка з гарантією, "бєз лоха і жизнь плоха".
    За все шо робиш сам, можеш бути впевнений, або хоча б з розумінням контролюєш роботу сервісменів.
    пи.си. масляний фільтр елементарно відкручується за допомогою простої викрутки (довшої за діаметр фільтра).

20. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Можна все, але при одній простій умові - час. Реально вільний час маю тільки в суботу. Щоб щось робити з ходовою, потрібно мати яму або підйомник + купу всіляких пристосувань і інструментів. Гаражу в мене немає. Міняти масло можна самому, але я не маю паритись куда діти старе масло (на землю я принципово виливати не буду). Щоб поміняти масло в коробці потрібно мати спеціфічний ключ щоб відкрутити пробки (а я не буду купляти інструмент для одноразового випадку).
    Вася в гаражі не дуже захоче міняти сайлентблоки на задній балці (це всім відомий менінгіт).
    А якшо вибрати день і пробувати: масло самому поміняти, потім їхати міняти сайлентблоки, потім вертатись і міняти десь інше пружини (бо там дешевше) втрачається купу часу, нервів і бензини. Виходить в загальному що я переплачую 50-70 гривень але економлю пів дня часу. Для мене, котрий приділяє ремонту автомобіля один день на місяць, це нормальна ціна.

Додано через 9 хвилин
    За цю СТО, на котрій я обслуговуюсь, я впевнений. Частенько замінюю там старі деталі (тормозні шланги, тормозні колодки, підшипники, сайлентблоки, подушки, рульові тяги і т.д.).

До ходової відношусь дуже відповідально, і не дам ламерам (таким як я ) і неперевіреним майстрам тренуватись на моєму Гольфі та моїй безпеці.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)