Поломка кульової опори scirocco (мушу про це написати)

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем kym, 11 січ 2011.

1. kym

kym Аксакал

a 100
    Чи хто небудь колись чув або бачив щоб на Гольфі (Сірку) розламало палець нижньої шарової опори рівно по середині. Могло вирвати з корпуса могло розбити гніздо могло зігнути.... Так от в одного одноклубників таке сталось.... скільки не мав справу з фольксвагенами таке зустрів вперше... Кому не показували всі тільки руками розводили...

2. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Так може не зламало, а допомогли??? Це Ромка машина?

3. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    І не один раз.

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Ніколи. Мабуть на ринок запчастин зайшов Китай...

5. CheFISH

CheFISH Місцевий

Scirocco GT II
    Клубна карта:
    000042
    Та нє, Орест... :nea: нажаль йдеться про мого Сірка, не думаю, що там китай ((( хочааа... невідомо, може Вовк там і ставив щось таке дешеве...

СЛАВА БОГУ! це зі мною сталось не на трасі...

6. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Зустрічали пару разів як тріснув палець там де фаска під болт

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Я би радив зберегти і дослідити запчастину, швидше за все якась підробка. В першу чергу заради безпеки одноклубників, щоби усі знали чого не купувати.

Я на сірку робив поліцейські розвороти, роззуваючи гуму, накачану до 2,5. Я гнув колісні диски і літав в повітрі, приземляючись в поворотах, потрапляв в ями під час заносів ітп, але жодного разу з таким не зустрічався, нагадаю, що Сірко зі мною вже 8 років.

Думаю, причина проста окрім заводського браку є ще людський фактор - лосі закручували і перекрутили. Взагалі щоразу доходжу до висновку що більшість поломок відбувається через неправильний момент докрутки.

Останнє редагування: 14 січ 2011
  8. kym

kym Аксакал

a 100
    Поломану шарову зберіг і дослідив.... Вона була давно тріснута. На розломі видно стару і нову тріщину. На жаль продіагностувати шарову на наявність тріщини майже не можливо, обрізало якраз по низу канавки де фіксується болтом... тобто всередині ступіци. Але цікаво друге ... діаметр пальця 15мм....... Не знаю що то за варіант ходової, але ні на Г2, Г3, Г4, Джетти Пасати такого не зустрічав мінімальний діаметр 18мм. скажем на Г2 і джетах стоїть 22мм. Думаю 15мм то за слаба шарова....затонка. Добре що в Олега з Городка була така... бо обдзвонив всіх поставщиків і ніде не було.
    Та що тріснула скоріше всього не рідна.... чийого виробництва - трудно встановити бо немає ніяких надписів.
    Ну там неможливо перекрутити... там максимум можна різьбу зірвати з затягуючого болта... Конструкція така що затягуючий болт сідає в канавку шарової.... і в принципі нічого шаровій зробити не може.
    Той затягуючий болт що відкрутили з зломаної шарової відповідав нормі в сенсі розмірів, але був зігнутий.... очевидно це колесо колись витримало не слабий удар......

Останнє редагування: 14 січ 2011
  9. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Не те шо цікаво, а надзвичайно дивно!
    Сірокко мк1 і гольф мк1 до 1979 року мають кульову опору з пальцем 15мм, з 1980 року на гольф 1 і на всі сірки з 1980 по 1993р. включно ставили кульову опору з пальцем тільки 17мм. Виникає питання як у Сірка GTII 1990р.в. виявилась опора 15мм, я 100% впевнений що намутив попередній власник.
    Між іншим на Гольф-2 до 1985 року ставили кульову опору 17мм, а потім вже 19мм.

10. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Перепрошую, протупив.Писав про кульову а уявляв рульову :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)