Помиляється датчик рівня бензину

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем InfoS, 22 жов 2007.

1. InfoS

InfoS Початківець

VW Passat B2 1.6CL 1985
    В мене така історія... Заправляю авто на 100грн. (~21л.)+залишок в баку ~10л. і датчик показує ніби правильно - майже пів баку. Їду у Львів (75км.), причому їду зі швидкістю 100км./год, розходометр показує 7-8л. Подорозі поігрують нерви чому так падає рівень бензину :x , стрілка чомусь опускається на 4-ну баку швидше ніж потрібно. Приїхавши у Львів, додому, стаю і дивлюсь рівненько 1/4 баку. Це не перший раз! Впали підозри на карбюратор, поїхав до карбюраторщиків. Позаглядали, кажуть що все в нормі. Поміняв свічки, думав може проблема в них. Але сьогодні вже додумався шо то може бути датчик бензину. Хто вже мав цю проблему, поможіть!!! Бо це самий нервовий прибор, що не дає мені спокійно їхати!:lol:

2. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Відповідь: Помиляється датчик рівня бензину

в мене в гольфі таке саме заправив пів бака приїхав до дому це кілометрів 5 показує чверть зранку знову пів бака орієнтуюся по кілометражу в мене таке було шо стрєлка вже лижала на нулю а я ше 80 км наїздив і тоді запрввився

3. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Ну датчик бензину не є самим точним датчиком в машині. І точну кількість бензини по ньому не визначиш. +-10 літрів. Це я так по своєму оріентуюсь.
    А перевірити можеш заливши повний бак, проїхавши 100 км і залити знову повний бак. Подивишся скіко влізло. І подивишся що показує датчик. Тоді будеш знати чи то він чи ні.

4. InfoS

InfoS Початківець

VW Passat B2 1.6CL 1985

І в тебе досі так? Воно що не ремонтується ніяк?

Додано через 9 хвилин
    Ну якби це було "+-", а то завжди -10. І мені здається що +-10 то забагато, повино було б бути +-5. Мені подобається датчик рівня палива на мерсах. Їздив літом на Mersedes Sprinter 208D, там датчик точненько показує(думаю що навіть +-1). І спідометр тоже, навіть перевіряв з ГАІшником :), бо він зупинив за перевищення, а я впирався шо в мене показувало інакше, хоча показувало так як тре :)

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

1. датчик бензину не треба перевіряти, до нього треба звикати
    2. спідометри брешуть у всіх, в т.ч. і в мерсах
    3. часто показники рівня пального залежать від підйомув-спусків, розгонів-гальмувань, поворотів та наклонів. Поки звикнеш - можна запаритися. Таке є і в лексусах і в інфініті. спеціально колись питав.

6. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

а щоб датчик не підвів посеред поля рекомендують в багажнику возити 2-3 літри бензину :)

7. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

і досі так, а конструктивного вирішення я ще незнає. Як каже Орест треба звикати.

8. igorekzzz

igorekzzz Початківець

PASSAT B5 ARG

Travel, можеш звикати або можеш просто змінити саму систему вимірювання кількості бензину.
    Наприклад в Ка-50 «Черная акула» вимірює Камов методом зважування + поправка вираховується по формулі.
    Ти можеш поставити обємний датчик, але не забувай, що будь - яке вимірювання має похибку, тому можливо інженер-конструктор VW вважаэ самим оптимальним і дешевим власне твій датчик заповненості бензобака...

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

в ВВагенах (напр. Г2, Г3) датчик рівня бєнзи простий як двері-поплавок, який плаває зверху, і ковзає по контактах, шляхом зміни опору стрілка показує більше чи менше. тому в залежності від положення машини відносно рівня моря (і відповідно рівня бєнзи в баку) покази будуть різні при тому самому об*ємі. під гору їдеш-показує більше, з гори менше.
    А буває шо датчик починає плющити зтаких причин: застряє поплавок, потерлись доріжки контакту, по яких він ковзає, підмикає десь провід (опір падає).

10. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

+1. Теж так завжди перевіряю. :)

11. InfoS

InfoS Початківець

VW Passat B2 1.6CL 1985

Мені так друг казав(в нього тож VW Passat), шо там протерлись доріжки контакту і через то він так показує. Я думаю ці доріжки перевірю в першу чергу. Дякую за підказку.

Додано через 7 хвилин
    А може простіше поремонтувати, або поміняти. :) Бо тяжко звикати, нерви постійно пошалюють. ;)

12. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Ще одна причина - деформація штоку поплавка в внаслідок неавторизованого втручання. Але тут більше подібно на доріжки. У всякому разі для виявлення цих двох причин треба зробити однакові дії - витягнути датчик з баку.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)