Порадьте щодо КПП

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Mexxxanik, 10 тра 2008.

1. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401
    Щось сталось з коробкою на моєму Гольфі...

Не включається взагалі задня передача,і дуже погано включається перша і друга...,зате третя і четверта вмикаеться добре.

До майстрів ще не їздив,але знйомі кажуть що це не щеплення,бо тоді-б не вмикалась ні третя ні четверта...

Якщо вже так сталось,можливо краще підшукати п'яти ступінчату?,за якими параметрами її підбирати до мого мотору?
    Чи може варто робити стару коробку?

2. elvic

elvic Початківець

VW Golf III 1.4 1993
    Відповідь: Порадьте нарахунок КПП

Може то і коробка барахлить (синхронізатори). Але в мене були абсолютно схожі симптоми, коли вмирав трос зчеплення. Я так розумію, що зчеплення до кінця не виключається. Я навіть хотів зчеплення ремонтувати (дуже-дуже туге стало і передачі з тичка включалися). Купив комплект зчеплення + новий тросік. Спочатку замінив трос - і о чудо, машину не впізнати, все переключається як по маслу. Зчеплення більше не рухав.

Ось що пише книга: Витисніть зчеплення і ввімкніть задню швидкість, якщо включення не мяке і чути скрежет в коробці - зчеплення вимикається не повністю!

P.S.
    В мене тросік перетерся і осаточно тріснув в день коли я купив новий трос!

• Подобається Подобається x 1
  3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: Порадьте щодо КПП

Ще проблема може бути в кулісі. Це варіант дешевий, ремкомплект на кулісу коштує менше 30 гривень, могла також зноситися інша пластикова деталька, яка в ремкомплект не входить, але вона теж дешева. А може взагалі треба просто відрегулювати кулісу.

4. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401

Як мені точно взнати чи це куліса,чи пластмаска,чи щеплення?,їхати на сервіс?,порадьте куди краще,на клубному Автосервісі Бейліза можна зробити?
    І чи знайду я ремкомплект на кулісу для першого Гольфа?

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Якщо він такий самий як для Гольф 2, то у мене є, віддам за 20 гривень. Купив здуру, думав шо там втулки для коради підійдуть - не підходять. Так і вожу в машині той ремкомплект.

Як перевірити точно не знаю. Очевидно шо майстер має дивитися під капот, а ти переключати передачі. Якщо майстер має досвід із такими поломками, то розпізнає чи то куліса, чи щось інше

6. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401

Дякую!
    Взнаю чи то куліса,чи підходить ремкомплект відпишу!

P.S. :І все-таки нарахунок 5 ступінчатої коробки якщо думати,за якими параметрами її підбирати до мого мотору?

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Дуже просто - Якщо кулісо-пластмасса то на виключеному моторі передачі не будуть включатись так само як і на заведеному
    Інакше - береш ключик на 10 і підтягуєш трос зчеплення на максимум, заводиш, пробуєш, якщо все включається - значить зчеплення
    Інакше - коробка

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Куліса. Розкрутився болт повздовжньої тяги. Рожковий ключик на 13 і 5 хв на ямі або естакаді. Для оперативності рекомендую помічника, який буде з салону пробувати вмикати передачі. Процес такий - розкручуємо болтик в кінці повзд. тяги (найближче до мотору), повертаємо ручку кпп трішки вліво, закручуємо болтик. В час розкручееня найкраще втикнути 3 передачу.

І взагалі, навіщо казати, що це можуть бути синхронізатори, якщо на першій і задній передачах їх взагалі немає?

9. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401

Всім Дякую!

По деяким дописам здаеться що я погано пояснив...

Це я маю на увазі на ходу,а коли стою не заведений,здаєтся що передача ввімкнена та що треба,наприклад вмикаю задню,рушаю,а машина їде вперед,вмикаю першу, а вона ледве розганяеться,так само ї на другій,зате на третій і четвертій їде як треба...

Додано через 2 хвилини
    Це пробував робити,всеодно не вмикаеться задня,машина на задній їде вперед... :sad:

10. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Прямий доказ злої куліси. Дякуй Богу, кпп так не вимахується :).

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

+1
    З останнього допису явно ясно що куліса винна.

12. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

На вимкненому двигуні запихаєш руку під капот і лапою на КПП пробуєш напряму переключати всі передачі. Якшо включаються чітко і легко-КПП в порядку.
    Я майже впевнений шо проблема в кулісі, попробуй відрегулювати її (на основній тязі регулювання, відкручуєш, дивишся як хоче стати ручка перемикання передач в 0 положенні, затягуєш, пробуєш), так само подивись стан пласмасових наконечників на тяги і люфт тяг.

13. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401

Був сьогодні в Майстра...

Сказали що потрібно міняти весь механізм переключення передач,включно з кулісою,він вже весь "роздовбаний",не фіксується включення передачі,ще тріснула якась "собачка" в кінці повздовжньої тяги.... :sad:

Де можна таке шукати?

Додано через 2 хвилини
    Я так розумію що люфт тяг,це як раз то - чому майстер сказав все міняти...

14. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Люфт тяг забираэться установкою ремкомплекту куліси.
    Ось повний перелік набору, шо входить в ремкомплект з каталожними номерами з/ч з цінами ЕКЗІСТА в доларах станом на 2007 рік. Дивись по номерах малюнки (в ЕТЦІ, ЕКЗІСТІ чи якомусь іншому каталогу по ВАГах) і вибирай то, шо в тебе поломане, або замовляй все і міняй, куліса буде як нова. Замовити можеш з екзіста якшо знаєш когось, хто може привезти, або в автостопі чи якомусь іншому магазині (хоча ціни думаю будуть вищі).
    191 711 199 болт (оригинал) (3.09)
    191 711 590 A втулки 2 шт (оригинал) (2.00)
    171 711 965 уплотнения 4 шт (оригинал) (3.60)
    171 711 181 втулки 2 шт (оригинал) (5.84)
    171 711 067 B втулки 2 шт (оригинал) (7.80)
    191 711 595 A (191 711 595) Тяга переключения скоростей для 5-и (4-х) ступенчатой КПП. (оригинал) (2.90)
    191 711 574 Тяга переключения скоростей КПП. (оригинал) (9.95)
    191 798 116 AS Рем.Комплект ручки переключения КПП. (неоригинал) (1.51)
    191 711 208 A втулка (оригинал) (3.61)
    191 711 190 B втулка (оригинал) (15.76)

15. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401

Markell - Величезне ДЯКУЮ!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)