Порадьте з фарами

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем XFox, 6 гру 2007.

1. XFox

XFox Місцевий

Skoda Superb 1.9 2005 / NS Haritage x/ Magna XFox Edition
    Народ, поміняв кадась давно передню панельку на 4-х фарну (була) 2-х фарна, от і треба втикнути внутрішні фари, питання, чи мона їх паралельно приконектити до проводів дальних фар, чи потрібно конектити до нової кніпочки, і ще, хочу кинути на дальнє та ближнє релюшки, дивився мануали що є в неті, нічого складного, але щось на рулі розєм в мене не такий як на фотках, мо в когось є фотки того розєму? В мене там 4 проводи іде: червоний, жовтий, білий, і білий з чорною полосою

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Порадьте з фарами

1. Без релюшок 4 фари на 2 дроти будуть світити ацтойно.
    2. Правильне встановлення реле не передбачає жодних стосунків з рулем.
    3. Для досягенення найкращого ефекту реле повинні стояти якомога ближче до фар, тобто між акумулятором і фарами.

3. XFox

XFox Місцевий

По п. 1 - Згідний, а з релюшками будуть нормально світити?
    По п. 2 - Жодних стосунків з рулем, то типу треба виводити кнопки, чи релюхи ставити біля самих фар? (не хочеться розводити калхоз під капотом)

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

1. Будуть світити набагато краще - якщо правильно поставиш, будеш здивований, даю гарантію ;)
    2. релюхи тільки біля фар, причому давати грубі некитайські дроти напряму від акумулятора до реле і від реле до лампочки. Тоді ефект буде гарантованим. Щодо додаткових кнопок - при умові запаралелення середніх фар на дальній їх не потрібно. Вмикатимуться штатним світлом.

Власне суть реле у тому, що воно забезпечує втрату потужності, тобто опору, який виникає через тонкі, старі або довгі штатні дроти. Тільки уяви собі скільки тратиться енергії, коли вона йде з акумулятора через роз'єми на запобіжники, звідти, через замок запалювання на вимикач, а від нього знов на фари.

• Подобається Подобається x 2
  5. XFox

XFox Місцевий

Дякую Орест, буду клєпати *бір*

6. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

НЕПОГОДЖУЮСЬ постав провід 4мм.кв і реле став хоч в багажнику, а став провід 0,75мм.кв і реле навіть в середині в фарі тобі не поможе.

7. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

Згоден!
    Але 4 квадрати то не закруто?

8. XFox

XFox Місцевий

Поставив вчора реле на ліве ближнє, провід 1.5 мм2 реле 20 см від фари, фара в порівнянні з правою світить в 1.5 раза краще :mrgreen: А ще познімав всердині в фарі такі круглі штуки, типу чашки, бо були чорні... Але то до встановлення реле

9. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

От ти "гарний" і "файний" хлопак. Тільки шия твоя дуже далеко від Запоріжжя, щоб її намилити. :-( Ті типу чашки не дають на ближньому засвічувати зустрічних водіїв, а ти їх зняв!!!! І як тебе назівати після твого втручання у роботу фари?

• Подобається Подобається x 1
  10. XFox

XFox Місцевий

Фіг правда, я спочатку ввечері зняв одну, порівнював, світить на дорогу, в очі ні, на машини що переді мною не сваітить, ззаду як хтось їде то в мене дах світиться, в машинах, що їдуть переді мною такого не наблюдаєцця, і сам ходив на різних відстанях, і з різних боків, не сліпить :) Доречі, просвічу тебе трошки, ті фігні ізначально зроблені для звиклих ламп, на тих, що поставив зпереду є затемнююча частина, через яку світло не проходить, а іде від лампи тільеки в сторони, тоість робить те саме що і почорніла хня... Так-що мильте шановний шию собі, і позабирайте лапки з гарний та файний :) А миліть шию тим пиндюкам, в кого фари неправильно налаштовані

11. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

дуже повільно, але те напилення з лампи галогенки вигоряє. І ти будеш таки засвічувати зустрічних водіїв. :-(

12. XFox

XFox Місцевий

Остаточно тебе заспокою, в мене вже доволі поіржавілий рефлектор, буду з часом міняти оптику, з нової тих штук знімати не буду ;-)

13. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

НЕ ПОГОДЖУЮСЬ , адже теоретичний мінімальновидимий опір все-таки буде. Якщо тягнути з багажника, то вже краще трамвайними рейками через дах. Тоді точно ніхто різниці не помітить :)

Якщо без жартів, то зараз бачу у продажі грубі дроти тільки китайського виробництва. Я не знаю, який там метал, але вони навіть при 3 мм дають опір та гріються! Знаю, бо ставив підсилювач до сабвуфера - втрати видно по коливаннях підсвітки амперметра підсилювача при навантажені. При тому, що в бортовій напрузі коливань не видко. Тому тому бачу за доцільне рекомендувати тільки малу відстань - це і дешевше і простіше і надійніше і ефектніше.

14. Pol

Pol Super Moderator

в мене робота така що я маю справу з дуже високими напругами і струмами, і за день інколи я прокладаю до 7км. провода і ніколи китайського. ти орест мабудь був тільки на авторинку? Дроти продають не тільки там. а стосовно

то питомий опір провідника (металу) який йде на километр дуже нікого не цікавить. можу тобі доказати неодноразово і не на теорії, а на практиці

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Я би на твоєму місці відразу почав з фрази "а ще можна поставити якісні дроти, які продаються там-то і по стільки-то. Тут не всі електрики і я радив людям враховуючи їхні умови.

Якраз через питомий опір провідника в машини ставлять реле, яке дозволяє його уникнути, скоротивши електричний ланцюг.

16. Pol

Pol Super Moderator

так так але якщо копати так глибоко то можна розглядати активну нагрузку (музика), і пасивна нагрузка (Світло) для активної нагрузки якутовщину дротів не візьмеш всього мало буде і тому для усілків ставлять якомога ближче конденсатор і якомога грубщі дроти від самого усілка до колонок так як поставити колонки максимально наближено до усілка нема змоги.
    А пасивна нагрузка не потребує такої поваги як конденсатор тому хватає просто грубі дроти, і незалежно від довжини (ну канечно якщо ти не фанат і не зашариш реле на відстані десь в 30 метрах від самої фари, адже відстань в 1 чи два або навіть 3 метри для пасивної нагрузки при відповідній товщині провода то фігня, скажем якщо в тебе на проводі 2.5 квадрат і при довжині його від акума до реле і від реле до акума3 метри то сапад напруги в 0,1 вольта, то ти того в свічені лампочки не замітиш)

Додано через 1 хвилину
    купити можна на Торпедо або в Епіцентрі.

• Подобається Подобається x 1
  17. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

не факт. 0,1 вольт в робочому діапазоні впливає на спектр лампочки накалювання.

18. Євген

Євген Початківець

VW PASSAT B4 1,9TDI 1Z

Хлопці не сваріться. На холостому ходу напруга падати не буде, напруга падає тільки під нагрузкою. Чим грубше січення дроту, тим менший має опір. По розрахункам через мідний дріт січенням 1 мм можна пропустити струм до 16 А. Дві лампи по 55W=110W. Це близько 10А. На тій відстані, що в машині під капотом цілком вистачить 0,75 мм кв. Ну поставте з запасом січення дроту 1-1,5 квадрати. В стаціонарній проводці машини опір падає не стільки на дротах, скільки на з'єднаннях. Зверніть увагу, що в новій машині фари світять нормально, а з часом контакти окислюються і фари починають світити гірше.

19. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Я таке робив. Середні фари поставили на дальнє через реле.
    Кнопка як на мене - зайва.

Модно мигати всіма чотирма фарами!

Додано через 3 хвилини
    Є дуже простий тест наскіко вигорів виключатель.
    Включаєте фари - але не кнопкою - а ручкою поворотів на себе. Потім з кнопки. (дальні).

Якщо видно різницю (а її зазвичай видно неозброєним оком так би мовити) - реле ставити негайно! :grin:

20. Pol

Pol Super Moderator

круто. то чого штатна проводка на фари 1кв. і того мало?
    Ти може маєш на увазі розрахунок для запобіжника?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)