Порядок оформлення Генеральн. довіреності

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Koresh, 4 тра 2010.

1. Koresh

Koresh Новачок

Ваз
    Доброго дня. Хто може відповісти на мої запитання? Я збираюсь купити авто по Генеральній довіренності. Продавець також має ген. довір від власника на 3 роки. Але я домовився що продавець організуе зустріч з власником і той в свою чергу оформить ген. довір на мене. Запитання:
    1) Чи скасуєтся довіреність продавця при такому переоформленні?
    2) Які документи повині оформл у Нотаріуса і хто при цьому повинен бути присутній (покупець,продавець, власник)?
    3) Як зафіксувати передачу коштів і їх суму (можливо написати розписку, що продавець взяв таку то суму за продажу авто и нотаріально завіріти її)?
    4) І як взагалі звести до мінімуму кидалово?

Буду вдячний за ваші відповіді!!!

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Відповіді на 80% правда :)
    1) Автоматично - ні. Як скасувати - хз
    2) Ген доручення паспорти ідентифікаційні техпаспорт. Власник і покупець
    3) Ніяк. Росписку взяти можеш але вона не має юридичної сили.
    4) Переоформити авто в МРЕВі "по честноку" і попасти в $300.

3. ser_varnak

ser_varnak Початківець

vw t4
    .
    6 лет назад взял машину по доверенности.за это время хозяин не платил за теплоподачу,долг свыше 5000.Машину,как его имущество,арестовали и поставили в розыск исполнительная служба.
    В данный момент судом вывожу машину из под ареста.
    Советую переоформлять в ГАИ...

4. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Скаксувати доручення ти можеш взявши його та порвавши, або власник йде в гаі і пише заяву про те що він дав покататися а йому не повернули, і гаі шукає як угнану(гіморой буде і в тебе).Переоформляй і забудь про кидалово!!!

5. Koresh

Koresh Новачок

Ваз
    Але якщо розписку завіріти у Нотаріуса. Він же може це робити? І ще щоб при цьому були присутні знайомі, які б могли підтвердити факт отриманя грошей продавцем.
    А то реально в мене не достатньо грошей щоб зробити все як треба (складання договогу купівлі/продажу і постановка авто на облік), а авто потрібно терміново! :sad:

6. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    Завірення розписки у нотаріуса немає юридичної сили згідно наших законів (Тобі це Sasa вже написав). Розписка потрібна лише для того, щоб коли тебе, не дай Бог, кинуть відстояти свою правоту в органах МВС а потім/або у цивільному суді. Підписи на розписці - це і є легітимність розписки як такої.

7. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Я в другій області хотів купити авто, поїхали знімати з обліку, а там на 4600грн. штрафів. Прийшлося відмовитися так як потім всі видатки ляжуть на мою кишеню.
    Тільки знімати з обліку!!!

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ні не можеш. Він іде до свого нотаріуса в якого робив то доручення і робить витяг з реєстру.
    Да. Він все ще власник і може теоретично машину забрати. А практично такого мало хто робить бо можна калікою лишитись :diablo:

9. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Недавно друг купляв машину по довіреності, то дійсно як вже писали люди вище нотаріус не може завіряти розписку, бо інакше тобі би прийшлося оформляти куплю продажу авто і платити податки! А так якщо хочеш іменно по довіреності і впевнений що той продавець не кине тебе потім, тому оформляй довіреність і хай продавець напише розписку що отримав від тебе таку то суму грошей (щоб якщо щось не було проблем довести що то твоя машина і ти за неї дав гроші), але перед тим обов'язково заїдь в МРЕО і пробий по техпаспорту машину, чи з нею все добре, а тоді вже купляй її! Моєму другу то діло в мрео з трактором обійшлося в 150 грн. я думаю що можна і дешевше домовитися (просто зроби копію техпаспорту і з тим в МРЕО).

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Гроші тут взагалі нідочого і по жодному документу не проходять. Коротше росписки можеш писати просто так хоча б для заспокоєння душі що є хоч якийсь документ.
    Якщо ти купляєш якогось ТАЗа за 1800 то ніхто тебе по судах тягати не буде і забирати твою машину теж
    Але якщо ти купляєш мерса за 10000 то будь добрий найди ще 300 баків на людське переоформлення

11. Рус

Рус Active Member

Passat B6 1.8 TSI
    +100%! Не забувай, що авто по дорученню - це ще НЕ ТВОЄ АВТО!!! В мене майже всі мої машинки були "по генеральних дорученнях", але чи то часи були інші, чи я був молодший та наївніший, але тепер я позичив гроші в знайомого на переоформлення і маю чистий спокій. Зрозуміло, що шкода віддати свої "кровні" в МРЕО, але це твій спокій і гарантія збереження твоїх грошей!!! Навіть якщо будеш брати по дорученню - поїздка в МРЕО (хоча б до експерта) повинна бути ОБОВ"ЯЗКОВОЮ! Не економ на сірниках... ти ж не лиєш в бензинове авто дизельне паливо бо в тебе немає зараз грошей на бензин - ось і тут "зроби все так як має бути"!!!

12. Speedo

Speedo Початківець

VW
    Хто підкаже, чи можна оформити гендоручення без присутності однієї зі сторін у нотаріуса? Ну наприклад:
    Знайшов для себе машинку, допустимо, в Києві. Приїхав, подивився, все підходить, але щоб паереоформити - багато часу треба, а вдома робота і всі діла... шеф на довго не відпускає... Залишити продавцю копію паспорта і всіх необхідних документів і вйо! А потім, приїхав там, в суботу чи неділю, заплатив бабло - забрав машину (ну, чи як там домовишся з продавцем) Чув, що багато хто так робив.... а то моя остання продажа більше ніж пів дня заняла (пошук нотаріуса, черга і т.д...)
    :sad:

13. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    можна. але муси бути власник тієї машини, або ж людина з першого доручення.
    я так свого москаля продав, маючи паспорт людини, якій продавав. потрібно було тільки мій підпис

14. Speedo

Speedo Початківець

VW
    Ну так, тільки-от страшнувато довірити невідомо кому оригінал свого паспорта...

15. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    дай копію.
    я брав в покупці паспорт тому, шоб він не спригнув потім - бо москаль недорога машина, а довіреність на 3р 300грн коштує. вот шоб перестрахуватись я взяв оригінал паспорта.

16. Koresh

Koresh Новачок

Ваз
    Ціна авто складає 1900 у.е - це ВАЗ 2106. Продавця машини мені знайшов посередник (бере відсоток від продажі), якого мені порадив знайомий. От така то справа.

17. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    :) як у воду дивився... По темі:
    3 роки вже маю доручення, ціна авто була 4500 у.е. Збираюсь попросити ще одне на чим подовше. Все залежить від того, з ким маєш справу і наскільки схильний довіряти/недовіряти цій людині.

18. Speedo

Speedo Початківець

VW
    Тут є ще один нюанс. У випадку смерті власника, чи особи, яка виписувала гендоручення найближчі родичі мають право заявити претензії на даний автомобіль і що цікаво, будуть повністю праві! Тобто, жоден суд вас не захистить.
    Так що, перед тим як виписувати гендоручення треба ще добре подумати... і не важливо, чи стара ця людина, що "довіряє" вам авто, чи недуже... в житті всяке буває....

19. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    В даній ситуації можна написати розписку що ти позичив 1800 зелених людині строком на який виписується доручення, а авто ти забераєш як залог, тоді розписка матиме юридичну силу в випадку кидалово(машину забрав а по розписці має повернути гроші). Хоча на таку суму я сумніваюсь що буде кидалово, шкурка вичинки не стоїть.
    Sasa без власника авто людина не може відновити "втрачене" доручення.

20. Koresh

Koresh Новачок

Ваз
    Дякую всім за відповіді, вони мені дуже допомогли. Сьогодні був у нотаріуса оформив генералку, а також щоб хоч якось перестрахуватись взяв розписку з продавця. Хоча не думаю що кинуть оскільки було видно по людині(власник авто) і по розмовах - що вона нормальна, порядна.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)