Потрібна допомога! Охолоджуюча рідина, пічка гріє погано

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Sverger, 27 лис 2014.

1. Sverger

Sverger Початківець

VW Vento CL AAM 1.8, 1994
    Привіт! Недавно замінили антифриз, але після заміни появились проблеми. В бачку ОР якась спінена жижа. Також погано гріє пічка. Прошу поради. Дякую

[​IMG][​IMG] [​IMG][​IMG]

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Що саме залили? І що було до того в системі? І чи гріла пічка до того добре?

3. djuma

djuma Active Member

VW Golf 4 1.4 '99
    Може рідина різних кольорів і несумістна?

4. Sverger

Sverger Початківець

Придбав хороший Антифриз G12+ лиловый -80°C 5л FEBI 1940. Здається до заміни концентрату пічка гріла добре.

Надіюсь на СТО перед заливкою нового промивали систему

Останнє редагування: 27 лис 2014
  5. Nazariy

Nazariy Місцевий

заз 968, коррадо г60
    а на дотик жижа жирна?
    якщо так то масло в антифриз попадає.А то мінімум заміна прокладки ГБЦ або і фрезеровка ГБЦ.

6. sashaglobin

sashaglobin Active Member

Passat RP 89'
    в знайомого було таке саме, але то був Мерседес і масло з антифризом змішувалось в теплообміннику

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    До твоєї машини G12+ не підходить (не буду вдаватися до пояснень чому - краще тему тут про антифриз почитай, так там сторінок багато але не лінуйся).
    Ще питання як ти то міняв? Чи розвоздушив систему після цього?

8. Sverger

Sverger Початківець

Читав радили його(( Нажаль я не міняв робилось на СТО

9. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Не факт що вони промили стстему, і тому так вийшло. G12+ дуже часто вступає в реакцію з іншими антифризами і їх німи залишками в радіаторі, тому піниться, і тому... погано охолоджує мотор, і може призвести до поломки (прорвати прокладку гбц, наприклад, і тоді вже з мішається з маслом, і понеслась).
    Для твоєї машинки G11 в сам раз (синій).

10. sashaglobin

sashaglobin Active Member

Passat RP 89'
    я собі в рп G12 лив після тосолу і нічого не текло, вже 2 роки їзжу все нормально

11. Sverger

Sverger Початківець

12. kym

kym Аксакал

a 100
    взагалі G12+ - це останній стандарт і він мішається з усіма крім червоного. І навіть з червоним не вурдиться а якось слоями розмішується - спеціально пробував. ти для початку виясни причину жижі і що то....... чи - масло ...чи залишки якогось старого герметика і подивись загальний стан рідини. Якщо не звурдилась як старе молоко то не звертай на жижу уваги, Якщо звурдилась то промивай систему ... але повністю з зливом з ГБЦ. І заливай G12+ і буде робити.... можеш і звичайний тосол заляти на -35 теж буде робити, але G12+ кращий бо люмінієві радіатори довше ходять

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    В пасат лив Ж11, в аудюхи лию Ж12+... Хоча і вони на Ж11 мають їздити по мануалу, але ніяких проблем.
    Думаю скоріше проблема в попаданні масла в антифриз виникне...

14. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Тут помиляєшся:"Существует стандартная классификация предложенная компанией Volkswagen, которая говорит, что современные антифризы делятся на: неорганические «G11» (синий и зеленый) и органические «G12» (красный) они несовместимы между собой. Также существует класс «G12+», который совместим со всеми стандартами."
    В мене був червоний років 10, коли міняв, різниця в ціні була 3-5 грн і купив фіолетовий (G12+) - і все ОК. Багато в неті шукав інфи, різниця для мого двигуна тільки в терміні експлуатації антифризу (червоний міняти кожних 4 роки, а фіолетовий рідше, навіть бачив інфу, що на весь час експлуатації).
    П.С. є ще новіший, G12++ (G 12 plus-plus (L-VW 774 G)) - його заливають ыз заводу в новы машини.
    П.С.С. в мене старий двигун 1989 року

• Подобається Подобається x 1
  15. Sverger

Sverger Початківець

Дякую за відповіді. Порадьте майстра до кого можна звернутися?прикро, ппц

16. kym

kym Аксакал

a 100
    Сам собі перечиш і пишеш що помиляюсь.... Ще раз -G12+ можна мішати з усіма, навть тосолом, крім червоного. Хоч в специфікації пише що можна мішати і з червоним.... Спеціально пробував розмішати ліловий G12+ і червоний G12 - розмішуються слоями - тобто не вурдяться але і не змішуються, як себе та суміш поведе при нагріванні і охолодженні на протязі року- двох невідомо. крім того я пробував на випрбнику Хепу.... як інші виробники теж невідомо.
    G12++ - фіолетовий - це в основному на FSI -двигуни і на інші які мають високу робочу температуру тому про нього і не говорив. Не треба забувати ще один серйозний параметр антифризів - температура кипіння - Зараз є купа двигунів в яких робоча температура 105-110град. Якщо туда заляти воду то закипить і порве патрубки, якщо заляти тосол, або антифризи з точкою кипіння 103-105 град теж можуть закипіти. G12+ кипить при 115-116 град сам провіряв. старі двигуни мають робочу температуру 80-90 град і можуть працювати навіть на воді --- тільки від води пропадають помпи і радіатори якщо довго

17. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    доречі масло в ох.системі може бути через прогнивший зсередини масло-водяний радіатор. це така коробочка над масляним фільтром

18. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Kym,тицьни, будь-ласка, пальцем, де я собі заперечив і щось не так написав?

19. Sverger

Sverger Початківець

помітив, що змінився колір антифризу з фіолетивого на коричневий. Може лівий антифриз)))? до заміни бадяга була такого кольору:crazy:

20. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Звідкись іржу вимиває... Або змішується з маслом...
    А де є металеві елементи? Чи де є можливий контакт з маслом?
    Ото ж бо.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)