потрібна порада по пружинах!!!

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Alexandrut, 13 бер 2011.

1. Alexandrut

Alexandrut Active Member

Volkswagen Passat B3,1993р.в.,ABS 1.8,комплектація CL
    Привіт, усім! Ось вирішив поміняти собі передні стійки та пружина на пассаті 1.8 моно, а так як влітку використовую резину 205/60/15 потрібно трішки підняти перід машини! Зараз: стоять стандартні пружини Б3 та стійки Б4 в яких приварена ще одна чашка під пружину на висоті 2,5 см (стійки масляні тому основу ампули чіпати було страшно) - таким чином машина піднялась на 2,5 см, однак на глибоких ямках витягує повністю шток та стійку із стакана. Планую: придбати такі ж нові масляні стійки від Б4 та пружини від дизельного пассата (чув що вони жорсткіші) та опори від шарана. Як думаєте, буде ходити така збірна СССР?
    Так ось у чому питання: не знаю типи та маркування пружин щоб підібрати необхідну?!
    P.S. На своєму теперішньому колхозі їжджу вже 3 роки та 50 тис. км.!!!

Останнє редагування: 13 бер 2011
  2. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    не знаю,точніше дуже сумніваюся. ставив колись я собі пружини і амортизатори від б4 то на різких поворотах було страшнувато. нарахунок пружин від дизеля теж не знав що є різниця,хіба дизеля важчі? найкраще поставити все як по мануалу. хіба проставки якісь підставити, але не знаю що то в тебе за ями, я за місто по бездоріжжю як їду то ями що як дощ то вода туманки закриває, і нормально на рідних амортизаторах і пружинах,головне повільно і вперід))

3. Alexandrut

Alexandrut Active Member

не в ямах проблеми, а в наварених чашках під пружини - у такому випадку шток стійки ходить постійно у верхньому положенні і при попаданні в яму шток повністю витягується зі стійки, а потім і стійку із стакана - верхня чашка стійки створює стук об стакан. Проставки це добре але не практично оскільки виконують таку ж функцію, що й мої наварені чашки під пружини.

4. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    Думаю мають ходити норм, тим більше читав таке на форумі МСК.
    Поставиш, скажеш як політ :) і скільки коштує добро

5. Alexandrut

Alexandrut Active Member

хтось може дати чітку відповідь чи є різниця між передніми пружинами 1.8 бензинового пассата від 1.9 дизельного, 1.9 турбодизельного чи 2.8 безинового по висоті та жорсткості? як вони помічаються мітками?

6. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    ну від 2,8 точно відрізняються.
    а від решти не скажу, в ЕТКА все по буквах мотора написано, а не по об"єму двигуна.

7. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Можливо трохи не в тему тому вибач! Колись на Г2 міняв верхні опори і ставив від Г3 (переварювалася чашка під опору, кому цікаво напишу в приват) то получилося що загальна висота зібраної стійки(з опорой) була десь на 3-5 см вищою ніж аналогічна з Г2. Відповідно були замінені пружини (попередні полопались і стояли розпарки) поставив від Г3 1,4(пружини аналогічні по всим параметрам, лише зі свіжої машини), так от висота кліренса спереду відповідно збільшилась на тіж 3-5см(кузов дивився в небо). В мене це переобладнання визвало негативні наслідки: полетіли нові шруси(великий кут нахилу) + авто було неустойчіве, згодом з"явилися і "пробої" амортизаторів (як в яму попадаєш) ну то мабуть через пружини, то мені прийшлося зрізати один виток пружини щоб занизити робочу висоту стійки (ненагружина висота незмінилася). Чесно кажучи незнаю конструкцію твоєї стійки(підозрюю що як в Г3) то простою заміною пружини ти "пробої" не убереш а лише добавиш. А на рахунок як відрізнити пружини то там товщина витка різна(з штангенциркулем вибирати треба)

8. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    У мене сталася халепа тріснула задня пружина на В4, і тепер я у роздумах що мені робити(тріснула на 1 кільці зверху, їздити поки можу, але....):
    - міняти на нову, тобто заміна 2 пружин, і мабудь ще "чашки" з резинками(я думаю що в В4 така ж сама проблема як і Гольфа, вони просто зігнивають).
    Нові пружини вже цікавився німецькі - 500 грн. 1 шт, чеські - 250грн.

- заміна тільки однієї б/у пружини(20 долярів), і їздити далі. Тільки потрібно буде вияснити, які в мене стоять(тобто з якимим мітками). Якщо розпізнаю мітку, тоді добре, а якщо ні - тоді який вихід(підбирати?).

Амортизатори у мене стоять Більштейни проїхали вже 50 тисяч і ще поки живі, тому міняти пружини 2 нові якось трохи не хочеться(ну і самі розумієте трохи по бюджету вдарить).

Оскільки я в кінці тижня бути їхати(приблизно 2*300 км, і назад трохи з вантажем), то постає питання, чи не "вилізе мені боком " моя подорож з тріснутою пружиною ?
    Чекаю на пропозиції для вирішення даної проблеми.
    Буду дуже вдячний.

9. Sluva

Sluva Active Member

був Passat b4 пересів на япошку
    rusmaks
    Та на одній з двох мусів би знайти хочаб якісь залишки міток.Щоб відповісти на твоє питання "чи не вилізе боком" треба дивитись в якому місці тріснуло і наскільки завантажений будеш я раз так рік катався з ОБОМА тріснутими ,правда в мене пів витка було,зїздив в Болгарію і назад і ніяк то непроявлялось :sad: крім візуального вигляду що зад троха просівший,а потім при заміні стойки це все виплило і попав я на заміну 2-х стойок і 2-х пружин :)

10. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    у мене походу тріснула вчора(а може й ні :dntknw:), але відразу почув звук(рип-рип - як на возі :D), заїхав ввечері до майстра підняли, подивились, і вердикт від нього був такий - ще удачно тріснула, можна їздити:D. При самому верху на 1 витку тріснула, і трохи змістилась в сторону, тому і почув звук.
    Завтра буду шукати мітки.

11. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    гадаю шо тобі дорога на шрот і ставити пару пружин від В3/В4 каравана.

12. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    так от питання чи можна замінити тільки одну пружину, чи обовязково дві?

13. Alexandrut

Alexandrut Active Member

я радив би замінити обидві, адже якщо лопнула одна то й немає гарантії, що друга скоро не лопне.
    минулого року замінив собі задні стойки разом із пружинами на нові - тепер катаюсь і радію, прийшла пора передніх...
    схоже, що розтлумачити мені маркування пружин так ніхто й не зможе????
    підскажіть, як знайти ЕТКУ?

14. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    та власне оскільки ще живі мої аморти, то не хочеться ставити нові пружини. Вже 3 час передивлююсь московський сайт і вже в очах мерехтить від тої інфи про пружини та аморти, а толку ніякого.

Передні я собі міняв 3 роки тому, ставив Монро(вже 50 тисяч наїздив, хоча якщо чесно, то вони сильно "гуляють"), але ще поки буду їздити.

П.С.Хоча вияснив для себе одне, що хвалять пружини Lesjofors, і стойки Bilstein BTE-A525(треба буде звтра, точніше вже сьогодні подивитись на свою модель Більштейнів).

15. Alexandrut

Alexandrut Active Member

за пружини Lesjofors, і стойки Bilstein повністю згідний, в мене взаді стоять саме такі пружини вже рік і не просіли навіть на 1 см., а в кума на Джетті 2 з переду стоять Bilstein - нарікань немає - не жорсткі як газові, але й дорогу тримають не гірше ніж газові.
    Собі на перед буду брати пружини лише Lesjofors...

16. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    По безнадьозі можна і одну, колись на гольфі лопнула передня в дорозі, а іхати треба було ще 120км + повертатися 250км. Доїхавши 120 ,в батьків, зробив металеву чашку щоб пружина впиралася в опору а не стакан підкрилка(кузов), потім повернувшись купив одну пружину і замінив, то результатом було трохи перекошена машина, та з задніми я думаю такого перекосу небуде, передні все таки мають більшу жорсткість, але рекомендація замінити пару а от виробник це вже твій вибір. Успіху!!!

17. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    колись так само лопнула 1 пружина.
    де я тільки не шукав, ніде не було 1 шт., а на шротах природно 1 шт ніхто не продасть.
    я забив і купив нові Lesjofors. а потім через рік-два випадково найшов в чувака 1 пружину. він її віддав за дякую. але як не дивно, по маркуванню вона була така ж, а по довжині відрізнялась.
    це я про то, шо я би не шукав 1 пружину, имхо шанси невеликі як найти, так і те що вона буде така сама.
    натомість я би шукав або пару б/в або нові.
    а стойки (аморти) міняти не потрібно, для чого? якщо аморти нормальні, то міняй пружини й катайся далі.

18. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    з.і. доречі, маю б/в пружини Lesjofors від В3 караван/В4 седан. можу продати.

19. rusmaks

rusmaks Місцевий

Клубна карта:
    000065
    serg9 а за скільки ти купував Lesjofors ?

Сьогодні дивився на маркування, та пружина яка тріснула має 2 синіх мітки(одну видно добре, іншу трохи погано, бо знаходиться ближче до кузова).
    На цілій пружині видно дуже погано ледве побачив одну зелену та синю.

Або має бути 2 синіх і одна зелена, або вони у мене з різним маркуванням. Хоча обидві на перший погляд одинакові, і проблем з використанням на автомобілі у мене на протязі 3 років не було.

В понеділок(або після поїздки) буду шукати нові.

20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Все правильно, якщо у тебе Пассат варіант CL, то 2 сині 1 зелена.
    Варто шукати або такі, або з GL /GT 2 сині 2 зелені, ну і зрозуміло їхні аналоги.

Скільки платив за пружини, я вже не пам"ятаю, давненько то було.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)