Всем привет! сейчас нахожусь в поисках поворотных кулаков под 256 на свою джетту. так же нужна зашита тормозного диска... в хорошем состоянии... за адекватные деньги 0979008809 Олег barking@i.ua
Поворотні кулаки (не плутати з гранатами) вони ж цапци або корпуси ступиць дехто навіть називає ступецями бо ніхто їх при продажі не розбирає...
Тоді мабуть це не зовсім правильна назва, бо поворотний кулак то елемент, який є на повнопривідних двохмостових авто, а цапфа у свою чергу не має кулака.
Судячи з назви, поворотний кулак - це деталь, що містить кулачний механізм для можливості повертання. Десь так: Але у нашому випадку цапфа не містить кулачкових з'єднань, відтак мала би називатися опорним щитом, поворотним кронштейном, ступичним кріпленям ітп. Чи я не правий?
Я йому вже послав сьогодні))))Я також ніяк не можу істини почути.Йдеться про цапфу(номер 9 на картинці Пуччіні),на багатьох форумах її ще називають "поворотний кулак",хоча я все життя думав шо поворотний кулак то ШРУС(граната).То де правда,хто знає?
Думаю, і тут не буде спільного знаменника - проблема у тому, що техніка змінюється швидше ніж мова, тому для означення нових запчастин використовують старі терміни. Думаю, в даній ситуації щось подібне - цапфа з часом конструктивно замінила поворотний кулак, але багато людей називають її по інерції, так як в душі є техніками а не мовниками.
Кілька днів стежив ні однієї відповіді, а тут)) Так, говорив про елемент номер 9... Всі говорять поворотний кулак, хочя мені здається що назва правельна цапфа... Дякую Володимиру! всё отримав в найкращому вигляді! Тему можна закривати