Поворотные кулаки 256 тормоза

Тема у розділі 'Запчастини і тюнінг', створена користувачем barking, 4 гру 2011.

1. barking

barking Початківець

Jetta 2
    Всем привет! сейчас нахожусь в поисках поворотных кулаков под 256 на свою джетту.
    так же нужна зашита тормозного диска...
    в хорошем состоянии... за адекватные деньги
    0979008809 Олег
    barking@i.ua
    :morning1:

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Сорі за дурне питання, але що таке поворотний кулак в Джетті? Кульові опори чи рульові наконечники?

3. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Можливо зовнішня граната?

4. Pazzi_tiff

Pazzi_tiff Active Member

VW Golf II GL 1.6 1986
    Поворотні кулаки (не плутати з гранатами) вони ж цапци або корпуси ступиць дехто навіть називає ступецями бо ніхто їх при продажі не розбирає...

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Тоді мабуть це не зовсім правильна назва, бо поворотний кулак то елемент, який є на повнопривідних двохмостових авто, а цапфа у свою чергу не має кулака.

6. NOS

NOS Active Member

JETTA2(1.8 EV)
    Поворотний кулак то і є зовнішня граната)

7. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Тепер залишилося дочекатися barking'а і визначити переможця цієї вікторини :D

8. Puccini

Puccini Початківець

Jetta 2, 91 р.в. 1.6td (JR)

№ 9 на малюнку.

9. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Судячи з назви, поворотний кулак - це деталь, що містить кулачний механізм для можливості повертання. Десь так:

Але у нашому випадку цапфа не містить кулачкових з'єднань, відтак мала би називатися опорним щитом, поворотним кронштейном, ступичним кріпленям ітп. Чи я не правий?

10. Volodumur

Volodumur Місцевий

VW Jetta II GT 2,0(ABF)))
    Я йому вже послав сьогодні))))Я також ніяк не можу істини почути:blush:.Йдеться про цапфу(номер 9 на картинці Пуччіні),на багатьох форумах її ще називають "поворотний кулак",хоча я все життя думав шо поворотний кулак то ШРУС(граната).То де правда,хто знає?

11. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    може голосувалку повішати? :)

12. NOS

NOS Active Member

JETTA2(1.8 EV)
    Погоджуюсь із scirocco. Цапфа аж ніяк не поворотний кулак, мова йде про зовнішню гранату(шрус).

13. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Треба на сайті зробити словник термінів, щоб усі розуміли про що йде мова, а не догадувалися.

14. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Думаю, і тут не буде спільного знаменника - проблема у тому, що техніка змінюється швидше ніж мова, тому для означення нових запчастин використовують старі терміни. Думаю, в даній ситуації щось подібне - цапфа з часом конструктивно замінила поворотний кулак, але багато людей називають її по інерції, так як в душі є техніками а не мовниками.

15. barking

barking Початківець

Jetta 2
    Кілька днів стежив ні однієї відповіді, а тут))
    Так, говорив про елемент номер 9... Всі говорять поворотний кулак, хочя мені здається що назва правельна цапфа...
    Дякую Володимиру! всё отримав в найкращому вигляді! Тему можна закривати

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)