Скоро планую їхати в Польщу на роботу, хотів би там придбати собі атомобіль. Ось і зрузу винкають багато питань, допоможіть хто стикався з цими питаннями. 1. Як саме я можу придбати авто в Польщі(як краще) наприклад стати співвласником. а) Як проходить цей процес ? 2. Як там проходити ТО і тому подібні огляди машини ? І які потрібно мати докумнти на машину в Польщі ? Дякую !
Взагалі-то, перше, що треба зробити, це почитати на нашому Форумі відповідний розділ - http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/archive/index.php/t-4523.html Там все докладно описано - і про вартість страхівки, і про техогляди... Люди старалися і все описали для зацікавлених. Приємного читання!
Дякую за cилку, но я не повніcть дівзнавcя що хотів там більше розпиcано як на тому авто їздити на україні і інформація трошки заcтаріла, може тепер внеcли якіcь зміни чи поправки в закони польщі. А я б хотів взнати як я можу там купити авто українcький громадянин і переcуватиcя на ньому в польщі і з якими проблемами я можу там cтикнутиcя. Дякую
Я про це також писала в тій темі. Купити авто в Польщі можна елементарно! Знаходиш авто, підписуєте з продавцем Договір купівлі-продажу (він там має вказати номер свого Dowodu osobistego і місце проживання), віддаєш йому гроші, а він Тобі: - авто; - ключі; - техпаспорт; - страхівку; - Karta pojazdu (якщо є, бо у старіших авт її не буде); - один примірник Договору купівлі-продажу. Наступні Твої дії: - йдеш у відділ реєстрації транспортних засобів, переоформляєш на себе авто (вони все скажуть, що і як робити, але непогано мати при собі когось, хто орієнтується, щоб Тебе не волинили); - негайно оформляєш страхівку, бо зазвичай попередній власник розриває страховий договір у зв"язку з продажем авта. Ти можеш про цей факт навіть не знати, аж доки Тобі не прийде штраф, що їздиш без страхівки; - ТО в Польщі проходиться раз на рік на Stacja Kontroli Pojazdow і коштує 100 злотих. Якщо хочеш, Твого коня оглянуть і навіть відрегулюють світла (це входить в суму), а якщо ні, то даєш техпаспорт, а вони там ставлять штампик. Усе просто. Однак, я наполягала на тому, щоб Ти прочитав тему, бо при оформленні документів (пункт 1) можуть виникнути питання: - чи маєш мельдунок в Польщі? за якою адресою? чи можеш на себе оформити авто? і так далі... Зі співвласністю важай, бо поляки не настільки дурні, як дехто з наших уявляє собі, щоби стати співвласником авта з українцем, якого бачить вперше в житті. Крім того, страхівка в разі співвласності буде дорожча. Моя порада - їхати на роботу і там вже довідуватися про все детальніше. Бо є дуже багато нюансів. Наприклад, вартість страхівки залежить від регіону реєстрації авта, кількости співвласників, водійського (безаварійного!) досвіду шофера та багатьох інших деталей. Але попри все, проблем з автом в Польщі, припускаю на 99,9%, Ти не матимеш. Проблеми почнуться при перетині державного кордону з Ненькою. Саме тому я радила Тобі начитатися про це. Успіху!
О в мене дійсно виникають пару запитань Я незнаю чи мене будуть мельдувати(мальдують як я зрозумів це коли тебе прописують) А якщо мене не будуть мельдувати ? Як тоді можна вийти з ситуації ? От тому я і запитую про це співвласнецтво ? І чи можна на основі робочої візи типу D купляти машину ? Чи для цего потрібна карта побуту ? А от за перевозку ше придумаю щось
Авто не купується на підставі візи!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Найголовніше - усвідомити, що відділ реєстрації транспортних засобів мусить знати, куди Тобі прислати штраф в разі чого. Вони - не прикордонники, вони не будуть перевіряти, чи законно Ти перебуваєш на території РП. Їм треба мати місце, до якого прив"язати Твоє авто. Від цього місця залежить розмір страхівки ОС і буквочки на номерах Твого авта. Тому для них головне - мельдунок. Якщо мельдунку нема, Ти можеш купити авто тільки як співвласник. Я би не хотіла авта у співвлісність - забагато ризику, але вирішувати Тобі. І про співвласність не підкажу нічого - не знаю всіх нюансів.
Дякую за хорошу вичерпну інформацію. Буду якоcь взнавати по поводу cпіввлаcнецтва. Може хтоcь ще знає і порадить про купівлю авто як cпіввлаcник ?
Чортопхай, вибач що перепитую, але я не повніcть зрозумів. А якщо я буду мати пропиcку наприклад, але буду перебувати на оcнові візи тоді я можу купити авто ( ну і звичайно зареєcтрувати на cебе) ?
Так, тоді можеш. Так само, як і відкрити рахунок в банку... Я би радила тут, в Україні, довідатися все про можливу співвласність, але їхати туди і конкретно на місці довідуватися про всі решта нюанси. Там не так, як у нас - ніхто нічо не знає... Там приходиш до відповідної установи і про все розпитуєш. Але мусиш добре подумати, про що питати, щоб бува чогось не забути, бо поляки люблять щось недоговорити, а потім сказати: так Ви ж про це не питали... І не бійся там питатися. Ліпше в них спитати, ніж потім мати проблеми на кордоні чи щось подібне... Ну і, звичайно, питай перед купівлею авта ))) Успіху!
Ще одне, що варто пам"ятати: поляки зацікавлені в тому, щоби вивезти з території своєї держави якомога більше сміття (бо ж зрозуміло, що Ти в салоні авта не братимеш), тому будуть старатися не робити Тобі перешкод у купівлі авта (ситуація кардинально протилежна з вітчизняною), але в Твоїх інтересах довідатися про всі нюанси, щоби потім не потрапити в нецікаву ситуацію з рідними митними органами. Тому ще раз раджу Тобі довідуватися більше про тутешні закони...
Дякую за допомогу , я зараз якраз веcь погрузивcя в пошуки інформіції, щоб потім не було недорозумінь. Мені потрібно придумати якийcь такий варіант що вільно переcуватиcя в польщі і вільно проїхати на батьківчину , або щоcь придумати щоб перетянути якоcь авто до наc хотяб на запчаcтини.