Примусова евакуація автомобілів у Львові НЕЗАКОННА!!!

Тема у розділі 'Новини ДАІ', створена користувачем BaNdeRa, 10 сер 2007.

1. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487
    Примусової евакуації автомобілів у Львові не буде. Принаймні не має бути. Львівська обласна прокуратура разом із контролюючими органами перевірила роботу евакуатора. Результат – низка серйозних порушень. Для прикладу перевищення повноважень державною автоінспекцією, порушення антимонопольних вимог, завищені тарифи. Відтак примусова евакуація у Львові – незаконна. Евакуатор може працювати лише на замовлення.
    "Евакуаторні роботи будуть проходити лише на замовлення громадян. Примусової евакуації не буде. Бо це примусовий захід. Його має право застосовувати лише уповноважений державний оран. ЛКП - це комунальне підприємство, яке має на меті отримання прибутку. Це те саме, якби зараз по вулиці ходив приватний підприємець і вивозив транспортні засоби" , – розповів «Львівській хвилі» начальник відділу нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення Львівської обаласної прокуратури Андрій Матолич .
    Найбільше претензій до державної автоінспекції. Бо вона, перевищивши повноваження, дозволили своїм працівникам брати участь у примусовій евакуації автомобілів під час вчинення водіями адміністративного проступку.
    Обласній ДАІ уже надіслано відповідний припис прокуратури, яким вона вимагає негайно усунути порушенняя при примусовій евакуації автомобілів.

• Подобається Подобається x 2
  2. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    Відповідь: Примусова евакуація автомобілів у Львові НЕЗАКОННА!

Хай би ще заставили повернути хоч частину грошей тим у кого забирали машини!

3. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН
    Відповідь: Примусова евакуація автомобілів у Львові НЕЗАКОННА!!!

можливо я помиляюся але здається мені шо вчора по телевізору казали шо вже з понеділка примусове забирання машин вже буде законним.

4. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Вчора говорили, що всі у кого евакуьовували машину можуть через суд компенсувати вартість евакуації і моральні збитки, оскільки евакуатор працював незаконно. Відповідальна сторона - ТзОВ чи ПП "Муніципальна дружина". Тому дізнайся детальніше. Ми тобі напишемо справку, що ти отримав ВЕЛИЧЕЗНІ емоційні муки і зазнав глибокого стресу!;)

5. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Кого ти маєш на увазі під словом "ми"?

6. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

По якому каналу казали?

7. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

здається по новому. А невірю шо вони вернуть таку суму грошей людям і так просто відчепляться від такої золотої жили, їм простіше узаконити то всьо діло!

8. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Я вчора також дивився новий канал і журналісти брали інтервю в начальника відділу нагляду за додержанням законів про адміністративні правопорушення Львівської обаласної прокуратури Андрія Матолича, який розказував про те, що я написав у своєму першому дописі. Але про те, що в нас в державі можна все узаконити(устаканити;)) та про все домовитися я не спорю, хоча...

9. Andy

Andy Active Member

Ford Fiesta 1.4

Виступ прокуратури - це не турбота про права громадян, а результат того, що забирали машини "блатних". Є категорія громадян, які все таки рівніші за інших. Звичайно це неприємно, коли в тебе забирають машину і потім приходиться відвалити суму грошей з трьома знаками до коми. Але подивитися на цю проблеми не з власних інтересів, а з точки зору загальної ситуації. Перш за все, чому вирішили забирати машини - через пробки. Машини паркують де хочуть і де є для цього найменша можливість. Про дотримання правил досить часто не йде навіть мова. Водії самі ж собі утруднюють пересування містом. По друге, заборонні знаки висять досить давно, але в свідомості людей вони не вважаються як такі, що несуть інформаційне навантаження. Примусити усвідомлювати знак допомагає евакуатор.
    Наведені прокурорами аргументи щодо незаконності евакуації машин - не стосуються суті проблеми, взагалі мова є йде про завищену вартість і участь в цих діях ДАї.
    А якщо уявити таку ситуацію в будь-якому місті Європи, то там навіть не прийде нікому в голову скаржитися в прокуратуру за те що залишаєш машину в забороненому місці.
    Я думаю, що ми ще не звикли до порядку. І до речі самі ж за це страждаємо.
    Мені навіть прийшлось бути свідком як власниця мерседесу розказувала "евакуаторам", що вона з них зробить і де в неї звязки і т.д. При чому машину вона залишила явно не на призначеному місці, а на проїзджій частині коло памятника Міцкевичу. Хто в цій ситуації правий: "блатна" жіночка, евакуатор, прокурор і чому я маю стояти в пробці?

10. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Шось я дуже рідко бачив на платформах евакуатора "блатні" машини, переважно забирали джигулі або не дорогі іномарки. І сам 2 рази бачив ситуацію, коли "під знаком" стояли дві машини, один раз мерс і девятка, а другий раз Лендкрузер і вбитий опель. Вгадай з трьох раз, які машини забирав евакуатор.

11. Andy

Andy Active Member

Ford Fiesta 1.4

А я ще бачив Лексус на платформі і купу візгу з матами однієї симпатичної "дєвки" яка просто пішла в Брокард. Нашо забирати всі модні машини щоб нарватися на скаргу прокурора, вистачає однієї, а потім можна грузити жигулі. Ще раз Ваші спостереження підтверджують, що є рівність серед рівних.

12. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

13. vovka

vovka Active Member

ВАЗ 2108 RPD, Ford Fiesta ST

Те що правила порушують це одне, а те що евакуатор краде машини то інше. Чому б просто не зробити так щоб ДАІ виконувало свою роботу ? От наприклад припаркована машина в неположеному місці - виписали штраф і відкрутили номера. Ну і залишили якусь квитанцію на лобовому. Пару таких штрафів і ввідбирають права на півроку-рік. Все цивілізовано і впевнений що бажаючих неправильно припаркуватися значно поменшає після таких випадків. А з евакуатором можна шок отримати - прийшов а машини нема.. А дальше все одно будеш ставити в неположеному місці - авось пронесе..

• Подобається Подобається x 1
  14. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

В Києві ситуація ще гірша ніж в нас, там взагалі не звертають уваги ні на протести прокуратури, ні на судові рішення, які були ухвалені про незаконність примусової евакуації автомобілів і ... продовжують кожен місяць купувати по три евакуатори. Це взагалі нонсенс - є рішення Шевченківського районного суду м. Києва, в якому зазначено, що дії по примусовому переміщенні транспортних засобів водіїв, які порушили правила зупинки і стоянки є незаконними. Незважаючи на рішення суду евакуація йде повним ходом. Во державу маємо:evil:

15. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

на рахунок того які машини забирають в мене таке враження шо вони не перебирають а беруть все підряд не рас бачив як біля юрфаку франка просто стоїть три екакуатори і заберають все по черзі. Я також колись ставив машину в центрі де попало а після таких видовищ вже вибираю мвсця.

У мене таке питання як шо машину поставити на аварійку то її заберуть чи ні, а як шо забирають то шось ліпити плану перегрілася стала і незаводиться - заберуть чи ні ?

16. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Ніхто на аварійку уваги звертати не буде. Розкажу одну жахливу історію, про яку десь-колись читав: вагітна жінка припаркувала своє авто "під знаком", включила аварійку і пішла в аптеку, бо їй реально стало погано, коли вона поверталася побачила, що її машину забирає евакуатор і настільки цим перейнялася, що у неї стався викидень.

17. Andy

Andy Active Member

Ford Fiesta 1.4

Заробляння грошей - це вже наслідок того що машина стоїть не в тому місці де мала б стояти. Виходить так, що прокуратура забороняє забирати неправильно припарковані машини. А як з ними діяти? В нас може дійти до іншого, коли будуть залишати машини просто посеред дороги. І ти навіть не зможеш до неї підійти. Особисто спостерігав випадок на Пушкіна, вісімку залишили так, що вона мішала проїзду трамваю і зробила суцільну пробку на метрів 300. В цій ситуації квитанція не допоможе і навіть відкручені номера. Якщо не залишати машину в непризначеному місці, ніхто на тобі не нагріється. Така поведінка з водіями - це відповідь на поведінку самих водіїв. В нас проханнями і поясненнями нічого не добєшся. Єфективно - це коли грішми і силою. Я не то що сторонник здирання грошей, тим більше сили, мені так само це не до душі, але коли в нас у всіх сферах життя така сама ситуація як з паркуванням і хтось робить спробу привести ситуацію до порядку, я готовий підкоритися, тільки б з цього була користь.

18. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Скажіть, будь-ласка, хто працює або часто буває в центрі. Вибору місця для стоянки у Львові дуже багато???

Забезпечте умови, а потім евакуюйте. Давайте встановимо на городоцькій знак не мене 90 км/год з метою збільшення пропускної здатності дороги і будуть стояти ДАІ з фарою і хто буде їхати менше будуть взувати... нормальний підхід?

Крім того, я два рази був свідком, як забирають машину з-під пам'ятника Міцкевичу. як це назвати?

19. BaNdeRa

BaNdeRa Active Member

VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487

Та це все спеціально робиться - в центрі тепер два варіанти: 1- ставити машину під знак, або 2- ставити на парковку за 3 грн./год. Міська рада заробляє гроші і в першому і в другому випадку! Хочеш плати 3 гривні, не хочеш плати в десять раз більше. Монополія, мля :evil:

20. svistun

svistun Active Member

VW Passat B3 1.8 1989 Fiat Doblo 1.3 multijet 2007

http://www.portal.lviv.ua/chronicle/2007/08/10/164752.html
    Прочитай тут!

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)