Добрый день. Прошу прощение за пост не на государственном языке, надеюсь это не станет причиной игнора, или отказа в помощи. Принимайте новичка в ваш клуб. Необходима помощь. Хочу переобуться на зиму. Кто ставил на passat В6 резину 205 на 60 R16(+). У меня диски шириной 6.5j Ет42. и при установке резины 205 на 60 увеличивается диаметр колеса на 9 мм? а клиренс на 4,5. Суть вопроса будут ли затирать колёса о стандартную пластиковую защиту арок или части переднего бампера при таком размере? (Если кто ставил отзовитесь плиз, совсем скоро морозы) Или ставить 205 на 55, но тогда нужны диски шириной J7, и клиренс уменьшается. p.s Буду признателен за отклики.
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) А/шини 205/55 r16 на диски шириною 6.5 стають сміло. На рахунок 205/60 -не знаю, але знаю що 215/55r16 ставили без проблем.
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) Я раджу попробувати. Річ у тім, що в різних виробників при тих же розмірах бувають похибки з зовнішнім діаметром. Наприклад в мене без проблем влітку можуть стояти 15-ки з профілем 60" (Michelin Energy). Але коли я на машину ставлю зимові колеса (Nokian Hakkapelita) тих же розмірів, вони відразу труть до підкрильників. Можливо, через вищий протектор, може через м'якість (при надуванні стають круглішими), а може ще чомусь, але хто б що не радив, я завжди перед покупкою домовляюся про повернення, якщо колеса не підійдуть. Для цього навіть не треба їздити, достатньо попробувати поставити на шиномонтажі та покрутити руль до відказу в обидва боки. Веду до того, що хтось може порадити, а потім виявиться навпаки.
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) Пробовать накладно, в принципе должно быть нормально, так как ещё стоит пакет "плохие дороги" А это +20мм клиренса, но если будет затирать прийдётся ещё один комплек резины покупать
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) Став сміло, нічого не повинно затирати, тільки що говорив з офіціалами-ставили навіть 215/65 R16, але якщо авто ще на гарантії то будуть проблеми!!!
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) А почему ты не хочешь на зиму поставить 195/60 Р16 и даже не рассматриваешь такую возможность???? Зимой чем уже шина, тем лучше. И на 6,5" она прекоасно становится!!!!
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) саме краще будуть підходити 205/55R16 і завод такі рекомендує
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) Прошу прощения, но почему это "чем уже тем лучше", ведь площадь сцепления с дорогой меньше.
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) воно легше вигрібає тоді.. може хтось ше таку стару передачу дивився "Клуб мандрівників" то в них в любий сезон резина десь як на тавріях була..
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) Прежде всего благодарю за отзывы, хотелось конечно услышать и тех кто пробовал ставить если таковые были. В принципе я уже нашол и заказал диски с параметрами j7 r16 И скорей всего поставлю 215/55 r16. На ваш вопрос хотелось бы высказать своё мнение. В теории конечно кашу лучше выталкивает шина с меньшей шириной, но на наших дорогах бывает и сухо. Вы пробовали в нормальную погоду остановить 1,5 тонны на покрышках 195/60 есть даже разница между 205 и 215 примерно 2-3 метра, а при сильном снегопаде или каше я стараюсь ехать помедленней . Конечно есть смысл подумать и о 205/55 как рекомендует завод, но опять таки клиренс страдает а вот что лучше в кашу и на сухом покрытии 205 или 215 у меня пока опыта нет, но думаю качественная зимняя резина окажет более существенное влияние. Если у кого есть опыт езды на 205 и 215 и вы знаете поведение машины на этих покрышках, обязательно прислушаюсь к вашему мнению, так как диски буду ждать ещё две недели, а только потом куплю резину.
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) нарахунок тормозів то тут тоже дві сторони.. в дитинстві чому брали широкі лінолеуми?? бо на них краще скользило ніж на вузьких хоча там абс і т.д. воно там резину використовує максимально ефективно..
Відповідь: Принимайте новичка. Кто ставил на В6 резину 205 на 60 R16(+) ТАк правильно, вага машини тисне на дорогу через меншу площу покришки, шо сприяє кращому зчіпленню з дорогою, пляма контакту менша, зато впевненіша. Якшо заглибитись в фізику, то можна вивести формулу, за допомогою якої стане зрозуміло, шо при одній і тій же вазі машини з різною площею контакту її з дорогою виходить різне співвідношення ваги на сантиметр квадратний (актуально в умовах слизької дороги). А от по сухій дорозі для швидкісних маневрів краща широка гума з відносно низьким профільом і жорсткими характеристиками (легше відчути початок зносу/заносу) для хорошого контролю автомобіля в режимі екстримального проходження поворотів, динамічних розгонів і гальмувань. Для прикладу, порівняй на якій гумі їздять спортсмени в шосейно-кільцевих гонках і на зимовому слаломі. (Або в одному і тому ж WRC на сухих асфальтових і засніжених зимових трасах).