проблема із щепленням - допоможіть діагностувати !!!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем serg9, 3 січ 2011.

1. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    ПассатВ4, МКПП.
    Поступово почали важко включатися передачі.
    Сьогодні уже ледь включав зі страшним скреготом. Педаль стала дуже мягка.
    На лице - не до кінця вижимається щеплення.
    Питання - як діагностувати, в чому саме проблема:
    1. головний циліндр
    2. робочий циліндр
    3. вилка вижиму щеплення
    4. корзина
    5. педаль в салоні.

візуально: ніде нічого не потекло, педаль вроді би не обламалася.
    куди лізти першим чином? хочеться попасти прямо в точку, а не міняти все підряд.
    моя думка що це головний циліндр.
    а ви що можете сказати???

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Майже те саме почни з головного...купи ремкомплект манжет і поміняй а потім робочий... окремо не визначиш чи головний чи робочий... Хіба десь підтікає чи хоча б сльзится, або мокро...там і роби. вилка корзина до мягкої педалі не причетна. Сама педаль могла трохи виробитися, але тоді був би просто великий хід педалі

3. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    минулого року зимою було таке саме, передачі почали погано включатися.
    купив резинки, почав з робочого. вроді стало чуток краще. а через якийсь час знову стало гірше. поміняв резинки в головному. стало значно краще. а цього року то саме.
    зважаючи на те, що минулого року кращий результат вроді як дав головний циліндр, грішу саме на нього. а враховуючи те, що резинок стало лише на рік, то завтра по шротам шукаю інший головний циліндр. на свій надії вже мало.
    лиш зараза подивився в ЕТКА, що він на В4 тільки з В4 підходить, від В3 інший. але буду сподіватися що найду.
    а новий сцуко від 400 грн. г....но, а АТЕ 1000 грн. :diablo:

Останнє редагування: 3 січ 2011
  4. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    почитав цю тему і малость ох...їв.
    http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=64483&hl=%F1%F6%E5%EF%EB%E5%ED*
    дуже надіюся що мені не прийдеться трахатись з усім, і то безрезультатно, а проблему вдасться вирішити якісно і назавжди.

наразі грішу на головний циліндр щеплення.
    будуть ще думки, не соромтеся, висловлюйтеся.

5. kym

kym Аксакал

a 100
    Купив погані гумки.... не морочся з циліндром найди добрі гумки.. циліндр як розбереш то подивись як раковин немає то винуваті гумки.... може туфта попалась

6. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    гумки брав SEINSA. інших у нас немає.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Є ...... підробка під SEINSA.

8. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    гумки вирішив уже не міняти, бо попередніх стало лише на рік. через це грішу на самі циліндри.
    сьогодні взяв на шроті б/в головний циліндр щеплення - результату ноль.
    висновок - або не в ньому проблема, або цей також поганий.
    що далі робити не знаю.
    є якісь думки ???

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну блін... ти ж мав циліндр в руках ... треба було розібрати і подивитись... там ж стоять гумки які стираються. Нема на твою проблему іншого рішення тільки головний або робочий циліндр... або десь травить... от і все.... Знімай ще раз розбирай і дивись

10. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    мав я циліндр в руках. і що з того?
    рік тому я їх обох перебирав. старі резинки взагалі мали вигляд нових. ніяких ознак зносу. тим не менше після заміни все запрацювало. тому я і вважаю, що візуально нічого побачити не зможу. а міняти - хз, чомусь мене насторожує що попередніх резинок стало всього на рік.
    хотілося б вирішити проблему раз і назавжди.
    от тепер сижу і думаю, що робити далі.
    з другим головним циліндром нічого не змінилося.
    відповідно мої думки роздвоюються у 2 напрямках:
    1. або той циліндр, що я взяв, так само неробочий як і мій.
    2. або проблема не в головному циліндрі.

однак все ж таки схильний вважати що проблема в головному, т.я. судячи з будови циліндрів, якщо не працює робочий, то тормозуха мала б піти під машину. а під машиною сухо. а якщо сухо - то грішу на головний, бо він може перепускати рідину і тим самим не давати тиску.

поправте якщо я помиляюся.

11. kym

kym Аксакал

a 100
    Якщо мав то треба було розібрати і оцінити степінь зношеності.
    1. Дивишся чи нема раковин всередині...чи не поржавів.
    2. Дивишся стан гумок... якщо гумка не блискуча а матова то вже є знос... більше того на око 0.3мм зменшення діаметру гумки не побачиш, а циліндр починає сам в собі робити.
    Раз і на завжди проблему не вирішиш бо гумки в зчепленню і тормозних циліндрах є розхідним матеріалом. Просто оригінальні коли новий циліндр ходять довго, а рем комплект ....як повезе.

12. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    розібрав головний і оцінив степінь зношеності.
    не поржавів, але є маленькі раковини на зеркалі циліндра на початку ходу поршня.
    стан гумок - гумки як гумки. вроді й блискуча.
    от і думаю, чи фтопку вже його (т.я. має раковини) чи ще є щанс шо буде працювати, бо раковини на початку ходу поршня.

13. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    З кронштейном педального вузла все ок?

14. kym

kym Аксакал

a 100
    От тому і гумки більше року не тримають... поки зовсім нові тримають

15. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    так, з кронштейном все ОК.

16. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    сьогодні взяв на шроті ще один головний і робочий циліндри щеплення.
    результат як і дотепер - нульовий.
    от мені цікаво, невже з 3 головних і 2 робочих циліндрів всі неробочі?
    гадаю що ні, і проблема не в гідравліці.
    тоді залишається вилка і щеплення.
    знайомий майстер обіцяв прийти глянути до мене в гараж, але каже шо мабуть пацієнта прийдеться тягнути до них на вскритіє.

насторожив мене один факт - при знятому робочому циліндрі я заміряв відстань від площини, до якої кріпиться циліндр і до самої вилки в коробці. у мене ця відстань становить 27 мм.
    тобто шток робого циліндра у вільному стані уже стирчить із циліндра на 27 мм, і получається що нажимати щеплення він має вже залишковим ходом. цесно кажучи мені це не подобається, схоже на те що вилка заломана і в цьому вся причина.

17. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    друже kym, я звичайно дуже вдячний за підтримку, але скажу чесно, я розумію, до яких наслідків можуть приводити задири на поверхні циліндрів і від чого зношуються гумки.
    питання полягає дещо в іншому - судячи з симптомів, ЩО САМЕ із складових щеплення призвело до його (щеплення) відсутності? хотілося б почути версії, що саме не працює.
    походу виглядає на те, що гумки тут ні до чого, а ми їх так довго обсмоктуємо.
    хоча про причину можна буде з впевненістю заявити тільки після її усунення.

Останнє редагування: 5 січ 2011
  18. kym

kym Аксакал

a 100
    Ти сам правильно описав симптоми у 1 пості. На віддалі з чужих слів можна тільки загальні поради давати. От ми і пункт 1 обговорювали.... до речі він саме поширений.
    Якби ти поміняв гумки і нічого не змінилось то тоді точно би було відомо що справа не у головному... значить залишився робочий і вилка. Якщо вилка повністю зламалась то тоді педаль не повинна бути мягка вона просто падає при нажиманні і не вертається.... може бути що вилка тріснута, або якимось чином зігнулась .... трудно сказати... попробуй її вручну понажимати .... а самий шток циліндра не зігнутий. Не забувай і про робочий...нехай хтось понажимає а ти послухай чи не цюркає в ньому

19. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    якраз гумки і не хотів міняти по двох причинах:
    1. міняв їх рік тому, тому вважаю що або причина не в них, або якщо в них, то циліндрам пора в мусор, якщо вони за рік вбивають резинки.
    2. якби я їх поміняв і нічого не змінилось, то 100 грн в мусор.
    а так взяв циліндри, не помогло, віддам назад.

про циліндри ти неуважно читав: вчора я брав на шроті головний. не помогло. віддав.
    сьогодні взяв інший головний+робочий. поміняв обидва. не помогло.

висновок???? имхо якщо 3 головних і 2 робочих не працюють, то мабуть проблема не в цьому. хоча в принципі можна предположити що всі циліндри по якійсь випадковості неробочі, але гадаю що це не так.

тоді залишається вилка.
    http://volkswagen.msk.ru/forum/index.php?showtopic=63479&hl=
    в цій темі описано алгоритм заміру відстані, на яку треба натиснути вилку щоб передачі переключалися. в чувака вийшло 25 мм.
    у мене ж (як я писав вище) странно розміщена вилка. її вихідне положення (на фото в темі вище - відстань А) становить 27 мм. в той час як в чувака-автора теми це 10 мм.
    тому якщо відштовхуватись від його замірів, то якщо вилка у мене в вихідному положенні має 27 мм від циліндра і її треба ще змістити на 25 мм - то це акурат виходить вся довжина штока робочого циліндра. тобто циліндр повинен працювати рівно до кінця свого ходу.
    я майже впевнений що це ненормально. имхо вилка мала би стояти біля самого циліндра, щоб шток давив її в самому початку свого ходу, а не додавлював уже вкінці.
    а от чи вилка так стоїть тому, що загнута, чи щепленню прийшов піпец - покаже тільки вскритіє.

вилку пробував порухати - стоїть мертво, не рухається ні в який бік. штоки рівненькі шо на головному шо на робочому. на робочому є навіть кінцевик такий типу пласмасовий, в стані майже як новий. дивно, бо у тому робочому циліндрі, що я взяв зі шрота, кінцевик на штоку зношений аж до металу.

а про робочий: а шо там слухати чи не цюркає. він то рухається, бо чуть-чуть чути скрип в коробці шо нажимається корзина. але не дожимає. і як на мене - природно не дожимає, бо шток з циліндра стирчить рівно наполовину, а щоб нажати ще на 25 мм, то йому може й всього ходу не ставати.

моє резюме що гідравліка тут не винна. винна вилка, вірніше відстань, на якій вона розміщена від штока циліндра.
    а чому там така відстань - погнута вилка чи пісец щепленню, тре лізти туда і дивитись.

якщо помиляюсь, поправляйте.

Останнє редагування: 5 січ 2011
  20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    і доречі, якщо диск щеплення зносився до кінця, то як це мало би відображатись на машині і на щепленні?
    розумію що при додаванні газу оберти можуть "взлілати" т.я. немає щеплення з коробкою. але "взльотів" обертів у мене не було.
    а які ще симптоми? вилка через це могла просісти так глибоко?
    і ще таке: щеплення на цій машині мінялося 230 т.км назад. і навіть не все щеплення, а тільки диск і підшипник. корзина і вилка ще рідні.
    чи може бути таке, що корзина вже дуже дубова, що призвело до деформації вилки, чи ні?
    230 т. км - це вже означає що щеплення там майже нема? чи ні?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)