Проблема з годинником

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем DEMO, 9 лип 2007.

1. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
    Маю проблему з годинником на панелі але підозрюю шо то вершина азбергу.
    Коротше симптоми такі:
    почалось то одного чудового ранку коли я прийшов і помітив шо в мене годинник просто не світиться а коли я вмикнув запалення то він засвітився, але по нулям(тобто збився) і знов почав іти... певний час... хвилин 15 потім знов погас і так від тоді весь час.

Грішив на акуму але казали люди шо навіть коли акума дохне і машина не може завестись то гнодинник повинен працювати. Отож наразі на проводку грішу.

Ага ще одне в мене чомусь всі лямпочки на задньому правому фонарі світять слабше ніж на лівому. Міряв мені один чел тестером казав шо + на правий слабший подається і то може бути через то шо перетиснутий але не обірваний дріт десь і тому опір більший. Отож питання чи не можуть бути повязані ті дві проблемки.

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: Проблема з годинником

Не повинен, це проти законів фізики. Судячи з того, шо ти написав, потрібно перевірити: запобіжник (контакт в коробці, де він стоїть), через який живиться годинник/МФА (на пасаті не помню, на Гольфі він же і на сигнал і підсвітку салону), далі проводку до приборки, фішку приборки, якшо це все ціле і з нормальними контактами, тоді знімати приборку і дивитись, чи ціла пайка доріжок, чи не відходить контакт на годиннику.
    Габарити не пов*язані з цією проблемою, там просто треба прощупати проводку і знайти перебитий дріт (або від*єднати його і взяти плюс на габарит з іншого габарита, але це тимчасовий варіант, бо провід, який коротить, треба найти полюбому). Так шо, їдь до електрика, або бери тестер, викрутку і вперьод.

• Подобається Подобається x 1
  3. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

не факт :) після того як здох акумулятор і не може завести машину, то годинник буде працювати ще мінімум рік на такому акумуляторі :) скільки йому треба току??

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Якшо ти знімеш клеєму з акумулятора, або акум. здохне в повну ж..пу, то годинник працювати не буде, от шо я мав на увазі.
    Зрозуміло, шо якшо акумулятор здох не повністю, то годинник на ньому ше трохи попрацює, як і габарити, мафон і все решта.

5. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

доречі Марк проблема пофіксилась дійсно був запобіжник лупнутий :) картаю себе шо відразу не глянув, а нафлудив на форумі. Дійсно годинник і підсвітка салону ідуть через один запобіжник.

6. Сomanch

Сomanch Новачок

VW Golf2 1.3 MH 1986

Вітання з Київського VW клубу!
    У нас на форумі не знайшов відповіді, спробую запитати тут.
    Нещодавно купив приборку (http://foto.ixbt.com/?id=photo:129491) і тепер хочу розібратися чому зупиняється годиник вночі. Чи не підкажете ви, як він живиться ? Можливо там якись акумулятор або ще щось.
    Дякую!

7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Вітаю. На всіх схемах в книжках годинник ІДЕ ЧЕРЕЗ АКУМ той що під капотом! Спробуй дійсно замінити запобіжник, почистити клеми акума. А коли годинник відновлює роботу?
    Дуже здивували наступні речі:
    1-Годинник з секундною стрілкою.
    2-Два виводи на приборці (86 рік ніби був з одним)
    3-Навіщо купляти приборку з великим годинником замість тахометра?

Як будеш у Львові - заїжджай до мене в гараж я тобі таку саму подарую, повністю робочу без секундної стрілки ;) .

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Сьогодні лазив по КиївВВФоруму надибав ось таке, думаю всім Г2-водам буде корисно:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)