Проблема з системою охолодження

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем coolspider, 18 вер 2008.

1. coolspider

coolspider Новачок

VW Passat B3
    Прохання помогти у вирішенні проблеми: блимає лампочка температури.
    Суть в чому - почалося це все десь місяць назад, після 3-5 кілометрів їзди починала блимати лампочка температури символізуючи ніби то перегрів системи охолодження. Самі патрубки холодні. Що робив? Прокачував вручну антифриз зжиманням патрубків і спусканням зайвого повітря з бачка. Але за місяць лампочка почала вже блимати скоріше (майже зразу після заведення автомобіля). Поїхав на СТО. Поміняли антифриз, прокладку між мотором і головкою, (для своєї впевненості шліфанули головку - сказали що там раковина і може там засасувати повітря). Результат нульовий. На скільки я зрозумів - не відкривається велике коло, рідина йде по малому колі і тому получається перегрів. Симптоми - термостат, та ні поміняв ще десь 5 місяців на новий оригінальний.
    вчора майже цілий день пробув на СТО по електроніці. Так і нічого незнайшли.
    P.S. Надія тільки на вас.:cry:

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Відповідь: Проблема з системою охолодження

Лампа блимає а при цьому стрілка що показує?
    Є датчик рівня ожолоджуючої рідини?
    Помпа працює? Тобто в бачок на заведеному моторі з обратки лиється антифриз - чи не визначиш?
    Ці фрази виключають одна одну. Навіть якщо не відкривається велике коло то для повного прогріву потрібен значний час (більший ніж 1-2 хвилини).

3. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!

Щось схоже було з аварійною лампочкою тиску масла в Т4 бликала і все, що неробили недопомагало, потім виявилося що все діло в приборці, купили на розборці за 500 грн, другу усе нормально вже півроку

4. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408

заїдь на Бош сервіс , біля 7 відділення міліції на Кульпарківькій
    тел 238 4407 але запишись

5. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

З тернополя на Кульпар далекувато

6. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Приборка або датчик, 90%...
    Думаю просто поміняти датчик - крок перший. Крок другий - приборку, перед тим переставивши працюючу з іншого пасата щоб впевнитись що вона винна.

ІМХО, не дуже розумію нащо ти стільки лишніх рухів зробив - антифриз міняв, прокладки, головку шліфував...

Додано через 6 хвилин
    Вони, імхо, ламаки... :-?
    Записався був в чергу на діагностику, потім ще чекав годину, потім відкрили капот і сказали що вони не знають що робити...
    Інжектор 90 року був, діджіжет, гольф 2.

То не бош сервіс а скоріше жигульо-сервіс. :-D

• Подобається Подобається x 1
  7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Topol тепер розумієш?
    Скоріш помпа не качає.

8. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був

Була аналогічна проблема на поперед. авто В3, діло було в самій приборці, знайомий електрик рішив її за 10хв., якщо не враховувати зняття самої приборки.
    тел80676720531 Сергій. (знаходиться на личаківській біля ЛДОНК)

9. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

Ну, автор думаю скоро тут напише атчьот.

10. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Для початку поміряти тестером з термопарою або термометром реальну темп. ох. рідини в бачку в той момент, коли блимає лампочка. Якшо темп. в нормі, а я впевнений шо це так, то справа в датчику, або проводці до нього (якшо датчик або провід замикає на масу, то це імітація перегріву.)

11. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

термостат або то місце куди вставлений термостат.

Додано через 22 хвилини
    була в мене така ж проблема і так само рішалась , (через жопу, )
    якщо в тебе термостат виглядає ось так,
    то тоді в тебе анелогісна проблема,
    тобі треба міняти той патрубок де стоїть термостат

• Подобається Подобається x 1
  12. coolspider

coolspider Новачок

VW Passat B3

До чого дойшло - електрики перебрали все що змогли (реально задовбалися). Думав, що проблема рішилася, але ні. Тепер зранку (на холодну) коли включаю машину через декілька хвилин знову починає блимати лампочка (нижній патрубок холодний). Після чого десь за хвилин 10-15 виключаю запалення і знову заводжу машину - лампочка перстає блимати. Вчора зняв весь "щиток", одни електрик продзвонив всі дроти, дещо перепаяв, но проблема не рішилася. Остання надія, що то термостат (хоч він новий - недавно міняв). Завтра поїду і "цю деталь поміняю". Як приїду - відпишу про результати.

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Лампа блимає, коли недостатній рівень охол. рідини в бачку, або коли датчик темп. сигналізує про перегрів. До чого тут термостат?

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Кулспайдер, от в теб лампочка блимає, а машина при цьому реально перегрівається чи бреше лампочка? Це важливо. Якщо перегрівається, то може бути варіант Пола, а якщо ні, то явго глючить якісь електроприлади. Хоча варіант із помпою теж треба перевірити. Воду нормально качає з обратки?

15. M&K

M&K Active Member

Volkswagen Jetta (1,6 PN) 1987

У мене теж покази температури на приборці мене нетішать. Все сталося після того як я промив систему а перед тим міняв приборку із тахометром. Перед промивкою незвирнув уваги бо все відбулося напротязі декількох днів.
    Покази занижені або це реальна температура. Рішив провести виміри тестером там є термометер, Приїхавши на роботу неглушив мотор і заміряв температуру у бачку, покази 70 градусів. А на приборці тільки в білій зоні. Сьогодні прикупив електричний термометер із датчиком, провірку термометер пройшов на чайнику, привідключенні чайника покази були 98 градусів і такіж покази на тестері я їх разом провіряв хотів перевірити похибку між приладами. Буду ставити на машину і буду бачити реальну температуру а не відносну. Фото термометра прикріплю пізніше.

Додано через 37 хвилин
    Прикріпляю.

16. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel

подивись на датчик рівня тосолу чи він не замкнув

17. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Варіант А: глюкнула приборка. Якщо в ній глюкнула та "мікросхемка" про яку на форумі писалось то тоді ще і покази рівня бензину будуть занижені

Варіант Б: датчик температури що стоїть в моторі накрився і безстидно бреше

Варіант В: Проводка що йде від датчика температури десь переламалась або коислився контакт, контакт лишився слабий і опір зріс - от приборка і занижає

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)