Проблеми із запуском двигуна

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем olko13, 23 січ 2010.

1. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    Привіт. В мене Пассат В4 двигун 1.9 TDI 1Z. Влітку при + теипературі заводиться добре, зараз в зимі заводиться важко. Стартером маслаю 5-9 сек і тоді заводиться. Думав свічки накала, перевірив (взяв з акума + і на свічку) вроді в порядку. Акум заряджений. Порадьте, форумчани, що може бути і як усунути цю проблему???! Дякую.

2. DentisT

DentisT Початківець

T 5 '05, РАКЕТА)
    А машина в гаражі стоїть, чи на стоянці? Можливо солярка підмерзає.

3. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    в гаражі, не думаю...

4. kym

kym Аксакал

a 100
    Така доля всіх дизелістів зимою. Солярки зимової в нас небуло, нема і може колись буде.

5. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    1. дизель, полюбе соляра підмерзає...
    2. при - 15-20 полюбому підмерзають щітки стартера, акум втрачає ємність, масла густішають сильно...
    Цього досатньо шоб довше заводитися...

6. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    в мене то саме
    майже впевнений що свічка ,чому бо я теж так перевіряв як ти кажеш але опустив 1 нюанс потрібно познімати дротики які є на свічах а то виходить що вони в звязці і толку з тої перевірки.
    2) варіант можливо фільтр забитий коли міняв?
    3)може насос підсмоктувати повітря або в баку мало соляри і йому важко.
    4)акамулятор який в тебе?можливо слабкий і йому важко прокрутит то все..
    5)масло мінеральне або вже загусте...
    6)в стартекі щотки стерті
    це потрібно все виключити.але я думаю свєчі В мене тоже так погано заводиться проблема 2 свєчі згоріли взнав вчора.перевіряв без відкручування все норм іскрило відкрутив 2 не іскрять...

7. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    "майже впевнений що свічка ,чому бо я теж так перевіряв як ти кажеш але опустив 1 нюанс потрібно познімати дротики які є на свічах а то виходить що вони в звязці і толку з тої перевірки."

Я дротики познімав, може проблема в тих дротах,а саме в цьому реле свічок накала???

8. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    В мене така сама машина і минулої зими я теж не міг завестись в гаражі(металевому) при -5. Свічки були в нормі, акумулятор новий, фільтр теж новий.
    Причини я не зміг знайти і виходив із ситуації таким чином, оскільки машина в гаражі і є світло я брав у жінки фен(для сушки і кожний раз получав за це :ireful: декідька слів у відповідь), 10-15хв грів тим феном трубки подачі палива на форсунки і машина заводилась з пів оберта. Кожний день мусив так робити, бо інакше нехотіла заводитись і все.
    Заправлявся я минулого року на УКРНАФТІ(не тільки тому що там ціна була нижча, а тому що не бачив різниці машина мала тягу і розхід був більш менш нормальний). Зима закінчилась і я більше нічого не міняв крім масла і фільтрів.
    Зараз у ці морози вона теж стоїть в гаражі(металевий, вчора у гаражі було -16) і я завівся нормально з пів оберта, але перед тим як заводити я разів 4-5 тушу свічки накала і потім заводжу.
    Але заправляюсь я зараз на ШЕЛЛі і дизпаливом їхнім задоволений, оскільки 3-4 місяці заправляюсь тільки в них(це не РЕКЛАМА) і це багато про що говорить.

9. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    Дякую, rusmaks ! В мене одна проблема - в гаражі нема світла. Все одно дякую за думки з цього приводу.
    Думаю ця тема все ж таки актуальна для дизелістів!
    Я так, зрозумів, може спробувати присадку до дизпалива???

10. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Я присадку минулого року теж добавляв(Хадо здається), але як бачиш вона мені не допомагала. А перед Новим роком я заливав до повного і згадав що вона у мене залишилась і трохи добавив, але дизпаливо було до -15 як мені сказали на заправці.
    Вчора знайомий на Ауді 2,5 дизель (автомат) зранку на вулиці не завівся(теж запоравлявся на Шелл, але вулиця дає своє), пробували підкурити нічого не допомагало, зараз мабудь будемо тянути десь у бокс, щоб там трохи відійшла, інакше нічого не буде.
    Саме краще добавляти керосин, але де його зараз знайти.

Останнє редагування: 24 січ 2010
  11. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    Особисто я його купляв в Епіцентрі (купляв для видалення бітумних плям). Продається в тому відділі де всякі розчинники і засоби для обробки деревини.

12. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Це залежить від ареолу твого існування/проживання
    Я не дизеліст але керосин купляв (для факелів). Продається він у госптоварах. Біля мене є на краківському і в 1000 дрібниць (біля магнуса)

13. olko13

olko13 Початківець

VW Passat B4
    Так, все ж таки... хто і як оберігає своє авто від холоду -20???

14. kym

kym Аксакал

a 100
    Всякі добавки до соляри тільки фільтри забивають. Керосин можна ляти до Камазів і Мазів і то зараз не ляють бо шкодують топливну. При мінусі дізель не заводиться бо солярка містить парафіни, які гуснуть і забивають фільтри, трубки. Але ті самі парафіни, якщо не загусли змазують топливну і плунжера форсунок. Якщо розбавляти солярку керосином чи бензином (також можна) то парафіни розчиняються і дизель заводиться. але перестає змащуватися топливна і форсунки. Якщо засильно розчинити парафіни...тобто забагато добавити керосину чи бензину то можна угробити паливну апаратуру і форсунки і то дуже швидко. якщо замало вляти керосину чи бензину то парафіни не розчиняться і машина не поїде. Справжня зимова солярка - це коли з неї повністю виводять парафіни а добавляють інші реагенти щоб змащувалась паливна. На Україні ні один НПЗ того не робить. Продавці нафтопродуктів на свій страх і риск добавляють всякі присадки в готову солярку, але толку з них мало. Для дізеля зимою найкращий метод гріти.

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Я вже десь в сусідній темі писав що бачив такий девайс у вихляді бочонка який вішається на топлівопровід (точно не памятаю в якому місці), до нього підводиться 12в і він підігріває проходящу соляру. Треба в неті пошукати.

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
  17. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Я б почав з перевірки свічок накалювання. Далі реле з якого подається напруга на свічки. Але перед тим всім потрібно впевнитися чи хороше. паливо

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)