Проблеми з бензобаком

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем dima1405, 1 бер 2010.

1. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Маю невеличку проблему: гольф2, бензобак з авто 1991р, 1,3 повний інжектор, так от в бензобаці створюється вакуум. Тобто при щільно закритій паливній кришці його ніби сплюскує(відкручуєш чути як заходить повітря), я розумію що забитий "сапун"(бензобака), але бензобак має кучу всяких клапанів які недають бензі витекти при перевертанні(їздити з відкрученою пробкою це не варіатн), можливо хтось стикався з даною проблемою чи в когось є бак цих років гляньте де може стояти той "сапун"!? Бо маючи 10л в баці його сплюснуло так що показував більше половини. Сталося це все три дні назад. Наперед вдячний!

2. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Сапун стоїть під лючком, біля заливної горловини.
    Щоб його почистити тра знімати бак.Хоч казали люди , що чистили з під крила.
    Пробуй.

• Подобається Подобається x 1
  3. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    Хлопці а часом не про адсорбер ви говорите?
    Такі признаки дає забитий адсорбер.

4. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Моя думка - також!

5. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Якщо то він, то тільки заміна він не чиститься.

6. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
  7. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Незнаю як на Г2 але на 3-му поколінні крім адсорбера ще існує електромагнітний клапан який керує втягуванням парів бензину а ним в свою чергу керує мозк. Якщо цей клапан завис у відкритому положенні то забагато буде втягувати парів з адсорбера і також з бензобаку.
    Новий коштує щось під 300 грн а б/у копійки.

8. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
  9. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Чесно кажучи я також схиляюсь на рахунок адсорбера. Електроклапана немає 100%, є вакуумний. Покищо їжжу з приоткривой заливной пробкой на вихідних буду шукати вирішення даної проблеми всим дякую за відповідь, ну й звичайно +1 :)

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Я так зрозумів, що вакуум в бензобаку то вже остання стадія. А перед тим може ще щось є? Глохне мотор чи тупить при розгоні до прикладу? Читав на інших форумах, що коли на ХХ міняються самовільно оберти (особливо в сторону зменшення аж до повної зупинки двигуна), то це як одна з перших ознак, що адсорбер треба міняти або чистити. Цікаво, хто знає ще якісь признаки, що адсорберу скоро кінець?

11. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    правильно читав. в мене 2.0. за зиму той адсорбер себе показав. і з настанням тепла почалось таке, що обороти падають до 500 і навіть до 0!!! машина ще не глохла, але оберти набирала сама. при чому, на компі видно було, як з пожирання 1,5-1,7 л на ХХ розхід підскакував до 2,0-2,5 л.

12. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    значить розібрав я сьогодні адсорбера.
    Картина не з приємних. - Нижя частина - войлок і десь сантиметрів 3-4 вугля замерзло!! Води в ньому було багато.

войлок виправ за допомогою Гали, а порошок весь висипаний в миску. Там об*єм десь 1 літра. Після просушки войлока і графіту - все гарно зібрано, так як і було. Нижня крищка, яку вирізав - зтягнута хомутом ( точніше декілька штук найдовших) і замазано герметиком

13. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    а у мене навпаки створюється не вакуум а тиск у баку. вчора після поїздки пройшов мимо лючка б/ьака, там бензином тхне шо капец. я відкручую пробку бака, а звідти тиск аж ледь пробку не вирвало.
    сьогодні легенько поліз під капот. добрався до адсорбера, все вроді класно продувається, у всі дірки на адсорбері коли дути, то все продувається. Пробував дути в шланги від адсорбета, то той шо на колектор, все чотко продувається, вакуумний клапан спрацьовує. а от на б/бак не продувається. пробував тягнути на себе, то підтягується рідина. думаю що то бензин. хтось знає, чи це нормально? чи має цей шланг від бака на адсорбер продуватись?

14. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    по логіці має продуватись. Інакше яким чином випари бензину потрапляли б до адсорбера?
    Можливо коли ти продував була закрита кришкою горловина б/баку.

15. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    теж почитав мск.ру, то по всій логіці мало б продуватися.
    також вичитав, що народ на мск. пише, що баки в основному сплющує вакуумом, а у мене навпаки роздуває. тому схильний вважати що у мене вентиляція не працює взагалі, тобто забита. але в чому проблема, якщо адсорбер вроді продувається у всіх напрямках? може з трубкою бак-адсорбер щось, може перегнулась десь? розумію що доцільно було б спробувати дунути в цю трубку зі сторони баку в сторону адсорбера, перед цим знявши її з адсорбера, щоб вся срань з неї полетіла геть. але це у мене не просто, бо над лючком б/бака у мене газовий балон і шоб туди долізти, треба аністалити його. але мабуть іншого шляху нема - треба починати від бака і йти до адсорбера.
    чомусь мені здається, що коли менгі ставили ГБО, то вскривали лючок над баком і там нагло був перегнутий один шланг. я по своїй неопитності цьому значення тоді не придав. цілком ймовірно що це якраз шланг вентиляції так перегнуло і вентиляціїї нема. тому мабуть в скорому часі буту лізти в багажник під кришку б/бака. а для цього треба виловити слушний момент під настрій і під пустий балон.

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Однозначно має

17. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Проблема вирішена !!!
    Зняв я газовий балон, поліз під лючок над бензобаком. І побачив там картину: шланг, який іде з бака до адсорбера, тупо перегнувся, і перегнувся настільки, що не пропускав пари бензину до адсорбера навіть під тиском. А оскільки вентиляція бака має єдиний шлях - на адсорбер, і цей шлях був перекритий - то і створювався в баку ніхілий тиск.
    Але проблема була успішно виявлена і вирішена. Шланг вентиляції був знятий біля баку і з адсорбера, продутий (з шланга вилетіла певна кількість води, напевно конденсат), кусок шланга із заломом відрізаний, і все зібрано з врахуванням, щоб шланг не перегинався.
    Тепер сподіваюся що тиску в баку вже не створюватиметься, вічного пшика при відкручуванні пробки і воні з горловини бака я вже не почую, пістоль на заправці не буде постійно вистрілювати. :)
    І насамкінець фото "винуватця" проблеми
    Дякую всім за увагу та допомогу.

18. Mexxxanik

Mexxxanik Active Member

Golf mk1 1,6 EG - був
    Клубна карта:
    000401
    В мене напевно то саме, буду дивитись на той шланг...

19. Rock-n-Roll

Rock-n-Roll Active Member

VW Corrado G60 1990
    Часом ніхто не викидав абсордер. Що там треба заглушити а що залишити щоб його взагалі забрати?
    Є підозра що і в мене забився.

20. Rock-n-Roll

Rock-n-Roll Active Member

VW Corrado G60 1990

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)