Проблеми з ближнім світлом B3

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем AndrewBest, 27 жов 2010.

1. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    Оскільки тему викладав на рос. сайті, і щоб не писати думку ще раз, скопіював сюди російською.
    У меня после установки биксенона Lumax 4300K тоже появились некие глюки, правда я не уверен что это из-за ксенона. Проблема такая: включаю габариты - включается сразу почему-то ближний свет ксенона (может быть и тако что включается только правая фара). Далее включаю ближний свет - соотв. продолжает гореть ближний (или если при габаритах загоралась только одна фара ближнего) то тогда включается и вторая фара бдижнего. На дальнем глюков не замечено, возможно потому что практически негде включать.
    Это не было такой проблемой как мне кажется что продолжением это проблемы поличилась следующая: еду на ближнем (например с противотуманками или без них неважно), тут не с того не с сего пропал ближний - остались только противотуманки (или просто габариты). Через несколько секунд включается ближний.
    Начал искать закономерность, шарудить и постукивать по кнопке и по контактной группе, там все ок, шарудил провода под рулем - все ок, от этого ничего не пропадает.
    Недавно заметил новое: когда пропадает ближнее и в это время включить дальнее - дальнее горит, переключаю на ближнее - ближнее либо остается гореть либо через секунду тухнет. Что может быть?
    Из перечитаного форума первое что наверное скажут меняй/выкидывай ксенон. Но может у кого какие другие идеи?
    Спасибо!

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Вам російською краще не писати ;) 5 раз перечитав поки дав дупля.
    Та що тут скажеш: їдь до тих, хто ставив тобі той ксенон, і хай цього разу все добре зроблять, а не так як вони зробили зараз.

3. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    100% згоден! Це проблема не штатної проводки а проводки ксенону, а от в чому конкретно вибач нескажу. В мене на авто теж стоїть ксенон то був лише один баг не вмикалося дальнє світло то причина була банальна: поганий контакт в проводці приводу шторки.

4. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Там на стільки банально просто шо немає смислу кудись їхати, в 5ти проводах важко не розібратись, і все стоїть на своїх місцях.
    Чекаю інших версій, дякую.

5. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    В мене схожа проблема як описано. Правда там не описано що значить дальнє на ксеноні. В мене бі-ксенон, мабуть це малось на увазі. Включаю габарити - буває що нормально, а буває що відразу включається ближнє. Виключаю, перемикаю якби на дальнє (або на ближнє) підрульовим перемикачем, включаю габарити - все нормально, працюють лише вони. Потім вже нормально допоки я не блимну комусь перемикачем - ближнє залишається. Приходиться повторювати процедуру або вже їхати на ближньому. Було і таке, що права фара при виключенні ближнього залишалася світити. Досі з тією проблемою, вже приловчився. Єдине, чого не було, слава Богу, це виключення ближнього само по собі. Мабуть десь немає таки контакту в перемикачах. Бо бувало пару раз на львівській страшній бруківці (щоб її :diablo:) при включених габаритах включалася права фара ближнього або повністю ближнє. Я грішу або на перемикач габаритів або навіть на кнопку регулювання коректора фар. Хоч і все там прочищав, але це нічого не дало.

П.С. Хтось мені зі знаних але лінивих електриків казав, що це проблема в кнопці габаритів, що там коли проходить хоч якийсь ток, то для ксенону достатньо лише малого імпульсу щоб включився. Щось такого плану. Але електрик був дуже вже лінивий і не захотів цього виправити. Сказав, що це проблема всіх фольксвагенів з такою конструкцією включення габаритів...

Останнє редагування: 29 жов 2010
  6. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    имхо проблема полягає в лампі підсвітки кнопки габаритів, яка пропускає через себе ток. по-моєму її радили міняти на діод. хоча не певен, треба рити мск.ру, точно пам"ятаю що таке читав.

7. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Мабуть так. Коли увімкнений ксенон, лампа підсвітки кнопки в мене або не підсвічує, або світить ледве-ледве. А коли горять лише габарити, вона досить помітно світить зеленим кольором. До речі, а коли нею вмикається ближнє, вона як має світити? Бо в мене в цьому положенні вона взагалі не світить.

П.С. Коли я вмикаю цією кнопкою габарити, то ксенон блимає якби хоче вмикатися, але відразу вимикається (коли він себе нормально веде). Чи це нормально?

Останнє редагування: 29 жов 2010
  8. AndrewBest

AndrewBest Active Member

є думка, можливо завтра вийму фішку з кнопки, і замкну потрібні контакти без кнопки, так перевіриться чи в ній проблема

9. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    проблема однозначно в лампочці підсвітки кнопки вкл. фар. Або лампочку повністю викидаєш, або замість тої лампочки впаюєш діод з опором. Дай кнопку будь-якому толковому радіолюбителю він тобі то всьо спаяє за 10 хв.

10. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Дякую за поради, на днях буду пробувати, обовязково відпишу про результат. Бо якшо то не в кнопці діло наступне буде контактна група

11. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    То як там справи?

12. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Замінив кнопку, питання не вирішилось, ще спробую замінити контактну групу, якщо інчо не дасть тоді буду в кнопці шаманити.

13. tifosi

tifosi Active Member

1.8 RP CL`ka.=> GLT) ЦЗ, ЭСП, Эл. зеркала, Hella разделенка + ксенон, Hella Trezer и много др.
    надо было на российском сайте, если ты был на б3слубе.ру порыться в факе, тема уже была.
    У меня такая же проблема была тоже, но у меня ксенон.
    Как ставил ксенон через реле или так? Если так, то причина выключения ксенона скорее всего в нехватке напряжения для блоков розжига, если через реле, то хз, может и блоки глючные.
    По поводу моргания ближнего при включении габаритов, виноват диод подсветки кнопки, включения габаритов - ближнего света фар, выковыряй его и будит тебе счасть, только не перепутай с другим, их там 2 шт в кнопке.

14. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Я вкурсі нарахунок кнопки, але ще тільки розбрів і почистив стару,ще не брався за діоди

15. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    В мене взагалі лише одна підсвітка тої кнопки - зелена, світить коли габарити включені. Коли переключаю на ближнє, або коли включається ксенон у положенні кнопки "габарити", то ця підсвітка гасне і нічого не підсвічує. Запитував у інших ваговодів, який там ще має бути колір, коли включити "ближній", але поки немає відповіді.

16. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Коли в тебе ключ поаернутий то нічого не повинно світити. Якщо в тебе ключ повернутий і виключені фари взагалі, то має горіти підсвітка кнопки, так як і підсвітка кнопки люка і ще щось світить не памятаю що. Коли в тебе ключена кнопка габаритів чи ближнього але не повернутий ключ тоді світить зе лампа підсвітки а зелена лампа. В мене так.
    Якщо випаяти діод...і взагалі там хіба діод?Там вроді специфічна лампа, а потрібно замість неї діод+опір 1 ом. Якщо взагалі без діода, то нічого впаювати нетреба в розріз? Що зробити до контактами + - де була лампа.

17. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Значить я неправильно написав. Підсвітки кнопки немає. А є лише лампочка, на подобі діода розміром, яка світить тільки коли увімкнені габарити. Коли вимкнено все або коли включено ближнє світло, або коли ксенон включається, то ця лампочка перестає світити. Причому якщо ксенон включається сам, то ця лампочка ледь ледь світить, а коли ксенон включаю я (режим "ближнє"), тоді лампочка гасне повністю.

Значить потрібно що зробити і що ти вже зробив, щось я не дуже зрозумів.

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Де купити безцокольні лампочки в кнопки... поближче до центру міста? Був в різних магазинах на шевченка/степанівни/замарстинівській/джерельній - ніде нема. Один мужик казав що бачив на радіобазарі. Може десь поближче є?

19. kym

kym Аксакал

a 100
    В автосигналі і на артема на автобазарі

20. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)