Проблеми з MonoJetronic'ом (1.8)

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем vas984, 9 бер 2011.

1. vas984

vas984 Початківець

Ауді 100 (1.8)
    Дьоргається на 1-й і 2-й передачі, не їде. На педаль газу не реагує, наче хтось за задній бампер тримав би. Без прогазовки тронутись неможливо.Прогазую – стріляє, троїть. Чорний дим із труби тільки під час прогазовки. Пічля прогазовки трогаюсь на великих обертах на другій з пробуксовкою. На 3, 4, 5-ій їде як ні в чому не бувало. На 3, 4 –ій може один разок дьорнутись, і то дуже рідко. Но що саме цікаве, коли здаю на зад – трогається, їде ідеально. Прямо таки містика. Свічки – чорні, бензини їсть як такий собі маленький танчик. І ще: перед тим як двигун має троїти, в торпеді в районі правого воздуховода (той шо на праве вікно) біля пасажира, начинається якийсь стрекіт, чи то шуршання. А під капотом в мене там бензофільтр. Може звук віддає в салон. В мене зразу асоціації, що то насос перестає качати (в бензобаці) і в фільтрі робиться якесь розрідження чи що, повітря набирається й від того такі звуки. Коли цей шум проходить – машина їде. Но якщо це бензонасос парить мозок, то чому тоді на решта швидкостях їде нормально і разганяється дуже добре?
    Но заводиться добре, на холостих працює ідеально. Тільки після того дьоргання, якщо заглохне, то маслати стартером приходиться довго.
    Но так не завжди, коли їй задумається. Був замінений бензофільтр, свічки. Не помогло. На СТО від моноінжекторів шарахаються. Був у ще одного спеціаліста. Той зняв патрубок, шо йде в клапанну кришку, понюхав, каже шо бензин поганий, треба лити 92. (я лию 95)
    Рішити питання можна заміною всього по-черзі: бензонасос, ВВ провода, розподвльник, всякі там датчики. Але то дуже дорого, та й з грошима троги туго. Цікавить ваша думка. Надіюсь на вашу допомогу. Ще написав в ауді форум, але там в основному механічні інжектори та карбюратори. MonoJetronic в сигарі дуже рідкісне явище.

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну міняти все діло не хитре..... виглядає що в тебе збитий вприск...і йде перелив...
    Рзєми компютерної діагностики є...?
    Якщо немє то треба тестером провіряти всі датчики які формують суміш.

3. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    В мене щось похоже тільки нормально їде коли прогріта і то невсе
    мені діагностували поганий регулятор ХХ і датчик на дросельній заслоці.

4. SIK

SIK Active Member

нива 1.7 2006р.в.
    заїдь сюди http://volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=7931

5. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Риторичне питання, хібо шо підкапотом для настройки...
    Це можна відреставрувати, накрайняк маю з подібного мотора цілі(правда чужі),але можу дати підкинути, але свої для початку скинь....

6. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Таке нещодавно було з іншою машиною, причина замок моск і шпілівілив ДПДЗ, закінчилось заміною моска...

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Не риторичне а пряме. Діагностувати Мономотронік без компютера справжній мінінгіт... от так і роблять що все підряд міняють. Майже всі Мотроніки діагностуються. Зустрічав тільки пару що не мали розйомів і то не тому що їх не було штатно а тому що перекидували двигуни і по дорозі погубили самі дроти. А мозги крайне рідко летять хіба що топлять або палять відкритим вогнем а не електрикою або сваркою

8. vas984

vas984 Початківець

Ауді 100 (1.8)
    Все, проблема вирішена! Найшов хорошого інжекторщика. У чому була несправність:
    1) Підчистив контакти датчика температури (певно ECU отримував інформацію, що двигун холодний; звідси збагачена суміш і великий розхід);
    2) ВВ провода. Центральний і ще один, непамятаю який (звідси дьоргання). Причому провода літом мінялися, якість звісно на висоті:shok:

9. bodia

bodia Active Member

VW passat 1.8мi(ABS) 1993
    Ну незнаю чи реставрація поможе в мене ще й хтосю форсунку вскривав і вона лия як з відра мені майстер один казав шо вже ліпше поміняти цілий монік.

може знаєш скільки зараз такий моноінжектор коштує?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)