Доброго вечора. допоможіть будьласка в мене в мене Пассат В3 і от яка проблема - машину носить по дорозі і не тримається дороги в поворотах... ввесь час треба рульом ловити дорогу. рульове в ідеальному стані ходова в ідеальному стані я вже всьо поміняв і проблема залишилась... і на гармошці машину треба ловити рульом бо тягне машину вліво або вправо. задня і передня балки цілі. маю такі думки - можливо це через те що замінені колеса зі стокових 185\65\R14 ЕТ38 на 195\65\R15 ЕТ42-45 не знаю точно... так званий колійний ефект?...ну ще як варіант - гнилі стакани і стойки гуляють - але я це виключаю - хоча завтра перевірю)
думаю спочатку на сходження ,щоб перевірили геометрію.може бути перетянута рейка також потрібно ловити маш.а потім на діагностику ходовки.
був на діагностиці ходової - всі стойки добрі, поміняв салінблоки і рульові тяги потім зробив розвал-сходження ... проблема залишилась а на рахунок перетягнутої рейки - треба попустити регулювальний болт???я його трошки підтягував - бо був шат на рулі , рулем крутиш трошки - а колеса слабо реагували - я підтягнув трошки і руль тугіший став і колеса чітко зразу повертаються
якщо ти рейку підтягував то вона вже не в ідеальному стані. Якщо на гармошці машину то вліво то вправо кидає то я думаю шо десь мусить бути люфт в рульовому. Якщо все перевіряли то тільки рейка лишається. Про колеса незнаю. Я тоже свого пасата по дорозі ловив коли рульові тяги були розбиті разом з наконечниками і ослаблені болти рейки(так мені закрутили її на одному автосервісі). Перетянута рейка думаю тоже свою роль відіграє.
Гони машину на яму (не на підйомник а на яму .... щоб всі чотири колеса були нагружені..... бери монтировку і пробуй всі елементи ходової,що на гумі (втулки ,салінблоки і інше ) нагружати монтіровкою і побачиш що в тебе не грає.....
дуже дякую за поради)... .я рульове підтягував бо думав що то через нього так машину носить по дорозі підтягнув - а воно нічого не дало... рульове добре я вже навіть тяги поміняв і всеодно проблема залишилась... Кум добре каже що треба під вагою всьо перевірити... от завтра їду міняти салінблоки задньої балки.... подивемся що воно дасть тим більше там салінблоки вже такі "не в найкращому стані" заодно і на естакаді перевірю ходову
в мене шарові добрі... я вже перевіряв їх... не знаю в чому проблєма... якись парадокс все добре - а їде погано... чудес на світі не буває причина в чомусь мусить бути
На мою думку проблема в резині - завелика та заважка, була в мене аналогічна ситуація - стояла гума 205/60/15 то приходилось машину ловити по дорозі, а коли поставив гуму 205/50/15, все стало на своє місце - так би мовити штатний розмір. На зиму поставив 195/60/15 - проблема повернулась.
У мене 205/65/15 і ніяких проблем. А коли при великому профілі резини тре ловити, то тре дивитися чи тиск в колесах однаковий
мені вже говорили що може бути через колеса... по перше завеликий виліт в мене на дисках ЕТ45....і колеса 195\65\R15 дійсно масивні і тяжкі в принципі може бути...по книжці пише шо можна ставити 205\50\R15... зара я грішу на салінблоки задньої балки... буду спочатку до них дивитись уважно та і всю ходову перегляну на ямі так як кум казав...
вроді проблема потрошки знакає)... накачав колеса до тиску 2.7 - помітно краще стало... поміняв салінблоки задньої балки від Гольфа3 і ще забрав проставки з задніх стойок(опустив машину) все вроді стало до норми... але ще добре не обкатав машинку... далі грішу ще на стойку(в мене одна потекла недавно) буду міняти)... от є таке питання - чи можна поставити на В3 задні стойки від В4?? машина стане "м'ягша"? чи потрібно для цього ставити ще і задні пружини від В5?
тре бути впевненим що такий тиск для твоїх шин це норма, бо на мій погляд то трохи забагато. Якщо стойка потекла, то мабудь причина була саме в ній.
та напевно в стойці справа і в шинах... вони заважкі - однозначно. задні стойки буду міняти .. хочу поставити від В4 щоб трохи мягше було і мабуть що пружини від В4 прийдеться ставити ... от питаю думку форумчан... може хтось таке робив може хтось щось підкаже... а на рахунок тиску не знаю... може і забагато трошки... але нічьо зате гарно іде машина) маленька довідка)
так і має бути на стокових колесах) ... в мене більші колеса і щоб резина менше гуляла відповідно треба більшого тиску... мені треба 2.5) ну нічьо чуть перекачав))