Проїзд через центр в суботу

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 30 чер 2010.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Мав я таку історію декілька місяців тому

Субота, я їду без задньої думки собі біля галицького базару і далі прямо на проспект Свободи. Зауважу, що так само їхали всі навколо :) Відразу за поворотом стоять ДАЙ і махають смугастою ложкою.

Далі все виглядало так:

Підійшов інспектор, повідомив мені шо я порушую, субота то вихідний день і біля коня стоїть знак шо в вихідний в"їзд заборонений, взяв мої доки, сказав зачекати і пішов в свою машину. Там він протягом 15 хв склав протокол і постанову та приніс мені на підпис.

Тобто ось так просто, без всяких розмов і варіантів, чуваки явно тупо стояли там суто для того шоб накосити план по протоколах. В принципі ж можна стати трошки лівіше, тоді від площі Галицької і з Кн.Романа їх буде видно, ніхто не поїде. Але їдуть реально всі, поки я чекав, напевно машин 150 проїхало в обидва боки. Ментів було троє і вони по черзі як тільки звільнився, зразу зупиняють машину, оформив протокол - наступна і так далі...

Отже, я в протоколі позакреслював все шо було не заповнене, в своїх поясненнях написав приблизно те, що абзацом вище, що з порушенням не згоден. В графі де підпис про ознайомлення зі статтями написав, що не ознайомлений. Постанову я підписувати і брати відмовився бо вважаю її незаконною :) . І тут я зробив стратегічну помилку - він мені не дав копію протокола і я не сказав йому шоб він мені її дав. Я був злий через ту ситуацію і купу втраченого часу, та й з того всього так собі і поїхав. Тобто в мене не лишилося можливості щось оскаржувати.

На днях прийшла писулька з виконавчої служби шо я винен державі 260х2=520 грн.

Пішов туди, кажу мені не присилали постанову, не можна рахувати подвійний розмір, може я не проти заплатити 260, але я не знав шо є такий штраф. Вони там всі броньовані, 520 і все, розбирайтеся з ДАІ чому вас не проінформували.

От тепер думаю шо мені робити, чи заплатити чесно 520, чи 260 чи взагалі забити на то все?

2. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Чесно кажучи по нових штрафах я платив 255грн один раз, надалі, якщо шось подібне станеться планую забивати.
    Дуже багато знайомих має купу не оплачених штрафів і нічого, навіть ТО омудряються проходити :)

3. NOS

NOS Active Member

JETTA2(1.8 EV)
    Ідентично)

4. CheFISH

CheFISH Місцевий

Scirocco GT II
    Клубна карта:
    000042
    хммм... маю завтра (якраз 15 днів закінчеється перед х2) їхати проплачувати свої 255 (їхав 149 ;)

думаю

5. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Взагалі то я коли попадаюся на порушенні, то йду і вчасно оплачую. Два рази платив штраф.

Але в подібних ситуаціях, коли наприклад мою машину фоткали пару раз біля мого під"їзду, або як описана вище, я принципово забивав.

Просто боюся, якшо я вже засвітився в виконавчій службі, ще там спробував качати права, то вони можуть мою справу не маринувати в довгому ящику як це з більшістю напевно відбувається, а дати їй законний хід :)

Тре було туда не йти взагалі мабуть. Я просто мав підозру що то стара історія, коли я оплатив штраф і не заніс в ДАІ квитанцію, потім мені писали пару раз з виконавчої служби шо в мене борг. Я думаю, ладно, піду, покажу їм квитанцію, хай закриють справу :) А виявилося шо то нове

Останнє редагування: 30 чер 2010
  6. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    Як ти взагалі умудрився їхати центром в вихідні. При всіх владах в центральній частині міста стояв і стоїть знак проїзд заборонений в вихідні і святкові дні. І головне вони там в центрі все життя біля будинку книги стоять і видно не дурно.

7. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Так само заїхав в суботу в центр там три пса, протокол і вчора повістка про штраф яка зразу ушуршала в мусорнік так як на ті штрафи я забив багато років назад.

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    за багато років то вперше в мене таке було. Я дуже рідко їжджу через центр в суботу, але коли треба, то собі їду, ніразу не зупиняли і я постійно бачу, що всі їдуть. В неділю так, стоять турнікети, проїзд закрито. А в суботу я шось собі навіть не думав, що це заборонено і наказуємо штрафом :) Тепер знатиму і не потикатимусь туди :)

9. Foma

Foma Active Member

Passat B5.5 1.8T 2002 AWT (АКПП)FEV
    Ну тепер поділи ту суму штрафу на кількість порушень, отримаєш сміхотворну суму, і тобі зразу стане легше що так дешево заплатив. Я завжди так роблю як дуже треба то порушую (екстрім мусить бути) і тоді зовсім не шкода що десь колись заплатив штраф.

10. Sluva

Sluva Active Member

був Passat b4 пересів на япошку
    Доречі читав сьогодні в експресі вроді ,що поки ремонтують площу біля Добробуту то дозволено їхати у вихідні дні через центр,правда як тебе зупигить той пес то навряд чи докажеш,він зробить морду цеглою і скаже же ніц незнає :ireful1:

11. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Мене ще батько вчив,субота і неділя вихідний день і не можна Їхати через центр,і то вже привичка (дозволили,не дозволили)просто не Їду,бо знаю що не можна.Не порушуй і не будиш тратити наші сміхотворні гривні,ну а порушив то прошу до каси.

12. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Мене сьогодні мудаки штрафанули за зупинку в "кишенці" для маршруток на науковій...це при тому що було вже 20-30 вечора, ніякої реальної перешкоди маршруткам не робив бо мусив підібрати брата і поїхати далі..діло 2 сек..а ті мудаки стали переді мною, загородили дорогу на неслужбовій ауді 80, і давай мені розказувати яку я бєшену проблєму маршруткам зробив.... шо дурдом веселка...карочє спорити з ними було безполєзно....
    питання: оплачувати в ощадбанку походу.... а на які реквізити,хтось знає ?

p.s. до речі, мій перший штраф...запамятаю надовго

13. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Ну старий,нарушив.

Хто знає мають право на неслужбових Їздити?

Там напевно є взірець.

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Хто не помітив - знаки про заборонений проїзд познімали ще з місяць назад
    Але поставили таблички де написано великими буквами "Проїзд через центральну частину міста у вихідні ЗАБОРОНЕНО"

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    То ти чого? Навіщо? Постанову можна оскаржити протягом 10ти днів, а тепер непонятно що оскаржувати. Можна пробувати оскаржити пісюльку з виконавчої служби але з того діля все одно 255 як штраф доведеться заплатити

16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    На стіні взірець висить, в касира береш реквізити і заповнюєш, платиш. Потім робиш ксерокс з чеку і ксерокс постанови і везеш то всьо в ДАЇ на городоцьку віддаєш.

Кажуть шо та. Просто перевіряй чи жетон є, чи на слушжбі, а не просто катається)

17. JimmyMS

JimmyMS Active Member

VW Golf 2 1.3 NZ 1991
    Їжу зі сторони личаківської там здається є тільки табличка що об'їзд, про забарону проїзду нічого там не вичитав :sad:, хто в курсі є там таке чи ні?!.

18. joker

joker Початківець

VW PASSAT B3
    Клубна карта:
    000051
    Щодо порушень:
    Незнаю, є товариші, які не оплачують штрафів, та в кінці кінців, на мою думку, все одно прийдеться. І до того ж у подвійному розмірі.
    Сам порушую і якщо знаю за що, то не відмовляюсь, намагаюсь по людськи пояснити чому так сталось. Двічі просто словесно дали попередження!!! Правда це з рік тому було :) В основному пишуть мінімальний штраф. Один раз навіть замінили статтю на "дешевшу" і замість 512, оплатив 256 грн. Хоча "на лапу" відмовлялись брати. Не всі даїшники бидло, тож можна й по людськи домовитись. Все залежить від ситуації.

Щодо реквізитів:
    Реквізити рахунків для зарахування надходжень від cплати адміністративних штрафів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, відкриті в ГУДКУ у Львівській області
    XLS-файл: http://www.treasury.gov.ua/main/doccatalog/document?id=95315
    або ж html: http://webcache.googleusercontent.c...nt?id=95315 33113336700004&cd=1&hl=en&ct=clnk

19. joker

joker Початківець

VW PASSAT B3
    Клубна карта:
    000051
    зі сторони Личаківської, коло віницького базару, зверніть увагу, підніміть голову. Там є знак!!!! Дуже багато моїх знайомих про нього навіть не здогадувались.
    Хоча, якщо їхати з бокових вуличок, то знаку нема. Тобто можно викрутитись, сказати, що їхав з бокової вулиці і ніякого знаку не бачив.

20. joker

joker Початківець

VW PASSAT B3
    Клубна карта:
    000051
    Їздити можуть, а от зупиняти - навряд чи. Зупинка даїшником без службового автомобіля є порушенням внутрішніх протоколів ДАІ.
    Хоча може щось змінилося останнім часом.

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)