Пропадає зарядка на холостих

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем RaZoR, 12 вер 2008.

1. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Всім Привіт! Ситуація така: на холостих немає зарядки-приблизно 13V, якщо збільшити оберти до 1500, тоді норма 14.1V, а якщо включити вентилятор, фари, і т.д, то треба крутити до 3500об/хв, щоб вийти на ті самі 14V. Ремінь в порядку, думав щітки-зняв дійсно вже були малі, нові з регулятором приблизно 450грн., тому підібрав подібні і перепаяв, але безрезультатно. Можливо причина в самому регуляторі? Хто шо думає?
    Авто Гольф 4 1.4 2003, ВСА двигун,

2. Golf 2

Golf 2 Місцевий

Audi a6 2.5 tdi
    Відповідь: Пропадає зарядка на холостих

в мене була така сама проблема Справа була якраз в самому регуляторі ( здається в народі він називається шоколадка ) замінив його і все стало на місце

• Подобається Подобається x 1
  3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Це ти на панелі бачиш?
    Що на регуляторі написано - який діапазон напруг?
    Хіба 13 вольт це мало?

4. RaZoR

На регуляторі діапазону немає,на панелі загоряється лампочка АКБ, і на борт. комп. в перекладі "генератор в сервіс". Наскільки знаю для нормальної зарядки АКБ потрідно від 13.9 до 14.2 можливо помиляюсь, напругу міряв тестером.

5. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Поміряй зарядку на акумуляторі, а потім на самому генераторі (між + клемою гени і корпусом). Якшо її немає, ні там, ні на акум., і напруга однакова або відрізняється в межах 0,1-0,3В - тоді дивись на щітки і регулятор напруги (якшо ні - то далі діодний міст, якір). Якшо пропадає по дорозі до акуми-дроти/контакти. І натяг ремня генератора перевір.
    Пи.си. мало-це коли менше 12 В, тоді акум не заряджається. 13В на ХХ з вкл. споживачами-це норм.

6. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

так в ньому.

7. Микола 1964

Микола 1964 Початківець

vw Golf II 1.6 1987

Тут проблема може бути із масою , тобто поганий контакт по мінусовому дроті . Треба перевірити масу починаючи від акомул.і до двигуна і до приладів.Перевір тестером напругу відносно - на батареї і так само візьми - на двигуні вони не повинні різнитися.

8. Pol

Pol Super Moderator

:?::mrgreen:

:!::!::!:
    :!::!::!::twisted:8-0

9. Микола 1964

Микола 1964 Початківець

vw Golf II 1.6 1987

Прошу аргуманти а не дурноваті смайлики.Можливо я і не правий але був випадок не було зарідки при цьому мінялось поступово і ремінь і регулятор і генератор , випадково замітив що контакт - який іде від батареї до корпуса двиг. був сильно окислений , розкрутили почистили закрутили і все стало нормально.

10. Pol

Pol Super Moderator

які тобі аргументи потрібні г4. 2003го року відсоток ймовірності що пропадає контакт маси приблизно менше 1 то смішно, то не г2 87 року, а машина 2003 року.

11. Микола 1964

Микола 1964 Початківець

vw Golf II 1.6 1987

Конкретизую свою думку.Контакт на мінусовому дроті є але опір переходу від мінусового дроту до корпусу може бути збільшеним а при низьких напругах це суттєво.Я по доброму заздрю тим в кого є авто WW більш новіші ніж моя але ця ситуація була не в мене і на машині років 8 - 10 молодша за мою.Але треба завжди враховувати фактор наших доріг, машиною так трісе і колошматить плюс грязюка і солі взимку , тоді і нові машини можуть викинути всілякі глюки.Правда я цього нікому не бажаю.

12. RaZoR

Тоді як визначити регулятор чи діодний міст чи якір? А то не хочеться купляти регулятор, а потім виявиться що причина в другому.
    P.S. Ремінь перевірив, зарядку міряв і на АКБ, на генераторі, маса в порядку, слідів окислення не виявлено.
    13V точно мало, при 13.2 комп. вже матюкається.

А тепер взагалі піпець. Вчора приходжу на стоянку, заводити-не заводиться, завелася після четвертої спроби, прогрів(не включаючи електроспоживачів, думав АКБ розрядився) я рушати-заглохла, заводити знову не заводитьтися,(стартер крутить). Привіз новий АКБ, завелася з першого разу, протягом дня проблем не було. А сьогодні зранку взагалі не заводиться, скільки крутив результат "0"

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Щітки- стан можна візуально оцінити, потерті чи не дуже, чи не зломані і т.д. Якір-це вже треба розбирати генератор (дивитись стан, люфт і т.д.), регулятор-тільки шляхом заміни на завідомо справний. Діодний міст-незнаю, я не електрик, але радив би тобі під*їхати до спеціалістів (які мають стенд для перевірки генераторів і комплектуючі для ремонту) з своєю проблемою, якшо сам в тому не дуже розбираєшся (Січинського, Джерельна, Навроцького, останній варіант самий норм., там на території автобази є сервіс по ген/старт, жаль тел. немаю).

14. RaZoR

Сьгодні зняв генератор і відвіз на вул.Навроцького сервіс "Бендікс". Завтра має бути результат.

15. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Напишеш вартітсь робіт, і шо робили, і свої враження. Якшо все сподобається-візьми пліз телефон, кинем на сайт.

16. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel

Наскільки знаю там роблять досить добре

17. RaZoR

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Де брались запцацки? Вони свої ставили чи казали їздити купляти? Гарантію на них/роботу дали?

19. RaZoR

Запсастини були в них на місці-це однозначно плюс. Гарантію дали на замінений регулятор 1рік, на сам генератор-ні(сказали працювати буде але не знають рік чи два чи три) мотивуючи тим, що проблемний якір, от якби замінити якір, тоді так, але я відмовився(ціна якоря сказали приблизно 800грн.),

20. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T
    А в мене зовсім інші враження від тої фірми.
    Розказую.
    Одним словом стартер взагалі перестав працювити, я поїхав на той самий "БЕНДІКС". Почекав 1 годину (я теж не знав що треба записуватись). Поставив машину на яму зняли стартер, пішли кудись робити його, вини нічого не питаючи принесли і почали ставити. Коли я вже сам запитав в чому була причина, сказали що замінили втулку і дали гарантію на 3 міс.
    Вартісь робіт:
    Зняти, поставити - 30 грн.
    Робота - 60 грн.
    Втулка - 10 грн.
    І так робота 90 грн. запчастини 10 грн.
    Через два тиждні стартер знов почав вимахуватись.
    Я поки гаранті не вийшла поїхав туди.
    Мені сказали що гарантія лише на втулку (ну з цим я згідний, бо вини лише її ставили).
    Але скажіть хіба я винен в тому що вони не побачили що і бендікс треба було міняти, і чому я повинен знов їм плати 90 ривень за роботу, яку вини повинні були зробити мені при першому ремонті??????????
    От тепер я завів тему по заміні бендікса. Бо до них більше нема бажання їхати.
    Краще сам поміняю!!!!!!!!!!!!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)