Всім привіт! Маю запитання до форумчан. Має до мене приїхати друг з Латвії. Хоче привезти 2 комплекти литих дисків та КПП . Питання чи можна з тим барахлом проїхати по "зеленому" коридору на нашій митниці? Чи треба це все розмитнювати? Порадьте хто має інфу. Дякую!
Знаю, чітко, що якщо гр.україни везеше не нумерні (кпп, двиг, кузов) б/в з/ч, по одному екземпляру для себе то нічого митники не кажуть. Я коли твої з/ч віз то перепитував у митника.
На "зелений коридор" нехай не рипається,щоб не доставались потім (це коридор спрощеного митного контролю і призначений для осіб, що перетинають митний кордон України без речей, які б підпадали декларуванню)! Дасть 100 грн митникам і поїде собі далі...а ти, тим часом, пиво постав в холодильник!:D
Дякую! 100 гривень в паспорт вкласти, бо не зрозуміло кому там давати? А в декларації що писати тоді? Що нічого не везе? І якщо заїхав на лінію де декларують то все-таки прийдеться щось декларувати
В нас на форумі є ж колеги які возять шмельц з Польщі. Дайте ще пару порад, бо останній раз їхали через кордон, то чуть голі -босі не залишились.
найкращий варіант - хай валить на Доманове через Бяларусію. там нормально все. кпп і гуму привезе і все?
через Білорусію не вийде. Латвійцям візу туди треба. Через Гребенне будуть проїзжати. Везти будуть 2 комплекти дисків з гумою і одну коробку передач
На одну особу дозволяється без розмитнення провозити товару вагою не більше 50 кг або вартістю до 200 євро! В Шегині для перевезення більше 50 кг є наш нород, який за 20-30 грн пісідає до тебе в авто і перетинає з тобою кордон і відповідно в тебе виходить норма! При перевезенні товару вартістю більше 200 євро, то поперше митник повинен ще тобі це довести, а подруге це вирішується.... читай вище! На кордоні зрозумієш, що і кому давати. В паспорт нічого крім талончика, який дасть тобі на в"їзді прикордонник і тех. паспорта на машину, класти не потрібно!
або можна інший народ, що на машинах попросити за тих же 20-30 грн - що ти кинеш їм 2 скати в машину. так 2 машини попросити - і ніц платити митникам не треба.
Можна, але як правило рідко хто їде "пустим" і тим більше на виїзді тебе не дуже зохочуть чекати коли ти пройдеш всі процедури!
так закинути колеса можна не тим, хто спереду тебе - а тим, хто позаду вже припаркувався в колєйці. і кидати треба по 2 колеса на машину. Бо по одному - то погранци можуть ви%бати мозги тим, кому ти кинув цю резину 9 маю на увазі якщо по одній кидатимеш). от тоді дійсно ніхто нічого не захоче
Я думаю вже пізно чоловікові щось радити - сьогодні п"ятниця і його камради вже або проїхали, або якраз бігають по митниці і шукають кому ж дати 100 грн.
Камради уже були в минулу пятницю. Проїхали через червону колейку з 8 колесами і коробкою без проблем. На лапу не давали.
Та навіть питань не було ніяких... Та і дві людини їхали, може по правилам (50 кг і до 200 євро на особу) проканало
митники зараз бояться сраного таракана:D Власть міняється. Один Ягодин як був - так і залишається. і залишиться. Там вже все вирішено. на інших пунктах така тиша ще робитиметься зо 2 місяці.