Регулятор тормозних зусиль

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Solaris, 20 лис 2008.

1. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    Розкажіть як сей девайс працює..
    тільки цікавить не штатна фігня на балці а такий шо регулює з салону..
    ще якщо хтось знає то скажіть які нюанси з установкою :yes:

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Це звичайний кран, який перекриває/відкриває задню магістраль повністю чи частково, регулююючи таким чином тиск і відповідно гальмівні зусилля. Тобто коли відкрити на половину - 50:50, коли повністю закрити - 100% перід, і т.д. Різким відкриттям піднімаєм максимально тиск і маємо блокування коліс - гідравлічний ручник. Це без вдавання в деталі, грубо і загально. А ше з такою фігньою треба вміти їздити і для цивільної їзди воно нах не треба.

• Подобається Подобається x 1
  3. G60

G60 Active Member

BMW 5
    Поясни;)...

4. Solaris

Solaris Аксакал

Markell, воно мені би здалося на зиму бо коли ставив балку викінув стоковий калдун з балки і тепер якшо в повороті різко затормозити то трохи сраку веде..
    очевидчі говорять шоспочатку блокуються передні а потім вже зад і тому починає вести..

як кажеш поставити на перід якісь нормальні колодки чи ставити той регулятор???
    бо я як ставив тормоза то до 280 колодок дорощих небуло і поставив якусь куйню за 80 грн а на зад TRW тому може так..

може хтось знає де можна купити колодки EBC??? в польщі цінник 400 грн але трохи далеко їхати.. може хтось тут продає??

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Ви говорите про різні речі - Solaris питає про регулятор гальмівних зусиль, Markell розповідає про контурний кран.

Solaris, існує два типи регуляторів - одні ставляться на балку і регулюють тиск відповідно до її притискання, інші розміщені під капотом і регулюють тиск пропорційно до сили натискання педалі. Складно сказати, чому німці паралельно ставили два типи, єдине, що я помітив - на потужніші моделі ставилися підкапотні регулятори, а на вагени зі слабшими моторами - балочні. Як на мене підкапотний регулятор це краще, бо він працює незалежно від висоти підвіски і дорожнього покриття. Іншими словами, якщо з балочним аварійно гальмувати в момент, коли заднє колесо в ямі, задок буде недоторможувати і навпаки, коли машина задком наїзджає на горбик, зад тормозитиме засильно.

P.S. Заміною передніх колодок не відмажешся - після зняття колдуна задок в тебе переторможує а не недоторможує. Мусиш терміново щось зробити, бо це небезпечно, особливо на зиму. Як на мене - найпростіше поставити регулятор на місце і нє мєшать тєхнікє работать.

• Подобається Подобається x 1
  6. Solaris

Solaris Аксакал

ше є такий регулятор який регулює шо більше хапає.. кароче такі ставлять на ралійні машини.. думаю такий мені якраз був би якраз.. прочитав десь мільком на 4iky

чесно кажучи проїхався я щойно по слякоті то навіть незнаю шо робити колеса так блокує шо хоч не виїжай з гаража :sad:
    вже думав поставити на зиму машину в гараж але купив нову низькопрофільну резину зимову шкода шоб просто лежала..
    треба хіба привчатись до нового покриття дороги але воно так прихвачує шо навіть невстиг нажати вже заблоковані..

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    ну от, не минуло і двох годин :) В цій ситуації вихід один - ставити штатний колдун і не паритися - безпека важливіша. А щодо чудо-приборів, то їх завджи можна буде поставити на місце штатного регулятора. Хоча зі складності обладнання, яке можна уявити для даного ефекту, припускаю, що воно дорожче ніж сам Гольф 2.

8. Solaris

Solaris Аксакал

:)
    та я всежтаки думаю шо просто не привик до зими бо гальмував до того досить різко..
    а на рахунок того регулятора то найду хто то писав і спитаю шо там і як.. але він доречі в нього на тазі стояв :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)