регулювання оприскувачів лобового скла

Тема у розділі 'Бібліотека', створена користувачем serg9, 3 гру 2010.

1. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    знайшов в ельзі цікаву інформацію. параметри, як треба виставити оприскувачі, щоб лобове скло добре омивалося. після регулювання - реально чисте скло.
    інформація подана для В3/В4. Якщо буде цікаво під інші машини, пишіть, спробую виложити.[​IMG]

Останнє редагування: 3 гру 2010
    • Подобається Подобається x 2
  2. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ухти, дякую! Ато я парюсь завжди куда їх направити, бо фігово омиває)))
    Одна проблема - як так виставти))) Мене вкурвлює, чуть опустив ніби воно в сам низ б"є, чуть підняв - вище даху...

А як фари виставляти там нема?))))

3. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    ого класно
    завтра спробую.

4. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    А швидкість руху хіба не впливає? Коли я їду швидко, то струмінь нижче, приходиться вище ставити. Але коли стоїш, то струмінь тоді дуже високо, приходиться ставити нижче. Щось середнє не знайшов поки.

5. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    відповім всім одразу, як робив я.
    1. відміряв з зовнішньої сторони скла точки, поставив маркером мітки.
    потім сів за кермо, і ці самі кружечки наніс маркером з внутрішньої сторони скла (щоб не змивалися при регулюванні).
    2. для регулювання я використовував рідину в повному боєкомплекті, тобто з добавкою омивача скла. бо з омивачем вода трохи жирнувата, і насос крутиться жвавіше, і відповідно сильніше качає. на простій воді без омивача такого напору не буде. також не варто міняти потім склад води, тобто на якій регулював на такій і катайся, бо з омивачем/без омивача тиск води різний і відповідно по різному поливає.
    3. заводжу машину на холостий хід (бо просто на включеному запалюванні тиск води не той), піднімаю щітки догори (щоб не змивали воду і було видно куди воно б"є), і пробую поливати.
    4. саме регулювання проводжу англійською булавкою, великою, щоб діаметр голки був майже такий як діаметр отвору (тоді регулювання відчувається). У неї міцна сталь і вона не гнеться. канцелярська скріпка гнеться.
    5. добре коли є помічник. він поливає а ти регулюєш. якшо ні, то трохи ходиш туди сюди. хвилин за 10 всі точки на місці. опускаєш щітки і пробуєш.
    6. миє все бездоганно. до цього грішив на щітки, а виявляється справа не в них.

на швидкості нічого не міняється. нижні точки не міняються, бо вони короткі і швидкість на них майже не впливає, а верхні може й трошки знижуються, але вода на швидкості під тиском повітря миттєво рветься вгору і тим самим в момент проходу щітки по склу перебуває саме в потрібному місці. за це не переживайте, німецькі інженери все це прорахували.

з.і. ну і не дуже захоплюйтеся поливанням, бо озирнутися не встигнете, а вода в бачку вже закінчилася.

успіхів у регулюванні.

Останнє редагування: 4 гру 2010
  6. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    Цікава інформація!!! Попробуй на Гольф2

7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

От відрегулював сьогодні... Доречі дякую за пораду з помітками фломастером, я б певно інакше довго хаирвся...

Але от наразі шось незрозуміло чи краще, чи гірше. Якось ніби непогано чистить, але і не то шоб вах вах))))
    Принаймні я помітив один недолік як на мене... Як тіки починаєш прискати перший підйом двірниками іде повністю насухо, і весь струмінь води валить прямо в щітку.
    В миене виставлено було майже так само але зі зміщенням стрменя вліво (якшо з салону дивитися) і трошки вище, в результаті двірник від половини свого шляху йшов вже по мокрому склі.
    А зараз шось поки неясно, не скажу шо мені не подобається, але не в захваті покишо, поїжжу пару днів побачу, там відпишуся. Наразі не мокро шоб перевірити в умовах.

8. sash2307

sash2307 Active Member

Peugeot 3008 II
    Audi A6 Avant C5 1.9tdi(AWX) 2003р-була
    vw_passat b4 2.0 '96-був
    Щоб не піднімати щітки, - можна ричаг натискати від себе (тоді просто прискається рідина, без руху щіток).

9. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    нажаль в пассатх такої системи немає. що для мене було дивно бо коли я їздив на брата с200 то там така система що від себе жмеш і лється вода. хіба в мене цей ричаг зламаний.

10. sash2307

sash2307 Active Member

Peugeot 3008 II
    Audi A6 Avant C5 1.9tdi(AWX) 2003р-була
    vw_passat b4 2.0 '96-був
    Хм, в мене б4 96 року - така штука присутня, можливо це залежить від року авто, бо сумніваюсь, що це додаткова опція :).
    Є ще одна думка - в мене програмоване реле 99, може воно має таку опцію...

11. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Ну, як то кажуть, я на авторство не претендую. Найшов в мануалі. Мене особисто все влаштовує, а як кому - не можу знати.

На гольф 2 такої інформації нажаль немає.

12. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    та ні сумніваюся тут реле ніпричому ))
    в мене в б3 ручка не рухається від себе сам важіль не подається. тут не від електроніки залежить.
    але знаю що таке є в переважній більшості авто.

13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

А помоєму в меншості...
    Таке тіки в седанах є. Іто в рідких випадках.
    Якшо ручка двірників стоїть від універсала. Тоді при натисканні ручки на себе вмикаються двіркники і обмив. при натисканні від себе тіки обмив.
    В універсалі при натисканні від себе вмикається обмив заднього скла і двірник заднього скла.
    В седані ззаду двірника нема, тому якшо ручка від універсала тоді можливий такий варіант.
    В переважної більшості ж седанів ручка просто від себе не рухається. Це тіки 3й випадок чи 4й такий що я чув.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)