Від початку купівлі машини не працювала задня противотуманка (передніх немає). Знайшов схему і зрозумів, що причина банальна у відсутності релюшки №7 (див. вигляд спереду). Перевірив замкнувши проводом контакти 30 і 87 (див. схему). Звичайно можна так їздити і далі з проводом замість релюшки, але хочеться зробити все по людськи. Так от питання - який оригінальний номер тої релюшки і чи за розмірами підійде люба звичайна, бо наприклад сусідня №8 (оригінальна 18) не підходить.
задня противотуманка має працювати без реле,це реле для передніх противотуманок,собі поставив звичайне 4-х контактне реле
Я трохи був здивований але ти був правий. Я керувався схемою зображеною на малюнку№1, під якою було підписано, що вона для автомобілів з двигуном 1,1, 1,3, 1,6 до 07.87. Купив звичайну релюшку на 4 контакти, вставив, включив противотуманку - світиться. Супер думаю - але попробую ше без релюшки. Витянув - дивлюсь тоже світиться. Це було півбіди, думаю - пригодиться на передні. Потім ввечері якось при увімкнутій пічці і дворніках виключив запаленя, а вони далі працюють. Чомусь зразу підозра впала на нову релюшку №7. Витягую її і все обезструмлюється затихає. Перерив ше схеми і найшов для двигуна 1,8 до 87р дійсно противотуманка включається без релюшки (малюнок№2), про передні противотуманки навіть не згадується. Мабуть через найбіднішу комплектацію "С" в мене опинилася така ж схема.