Ремонт генератора в мк3 (заміна шківа з натягувачем)

Тема у розділі 'Бібліотека', створена користувачем jaszczur, 13 вер 2008.

1. jaszczur

jaszczur Active Member

mk3 tdi 1z DIESEL POWER ;)
    мк3 тді з автоматичним натягувачем ременя генератора-фотопорада :-D

Значить так мої милі, якщо хтось нарікає на пищання ременя, вібрацію натягувача і інші тривожні відголоси, що доходять з ременя, то дуже хорошим вирішенням є заміна шківа на генератор (далі - альтернатор) з однонаправленим шестигранником, відразу я хочу зазначити, щоб ви не купували це у виробників магнат та мареллі бо то сифіліс, я мав і на жаль далі злітали ремені, я закупив шків рувіль про нр еvр 55471,а ось порада як то просто і швидко виконати, час операції, то коло 40 хв.
    1.приладдя, потрібне до наших робіт
    -ковпачки 8,10,24,комбінеркі, монтіровка, спеціальний ключ до докручування кола із шестигранником (дивися фоти нижче), ну і очевидно сам шків

[​IMG] [​IMG]

2.настепніє ми відкручуємо і вип'ячуємо канали, що доходять до алтка і, ми демонтуємо корпус філтра повітря

[​IMG] [​IMG]

3.настепніє ми стягуємо пояс мікро, я використав бресзкі оскільки, легше скоріше і зручніше

4.по демонтажу поясу ми приступили до демонтажу алтернатора, тобто ковпачок нр 13 ми вивертаємо закріпні болти, при цьому до тієї 2 нижньої тез потрібно використань монтіровки (притримати мусить 2 особа, щоб вивернути нижня срубе-патрз фото вище)

алтек тісно сидітиме то одна особа його тримає 2а 2 делікатно бресзка піднімає

5.настепніє алтернатор ми вкручуємо за колесо пасове в лещата і ковпачок 24 ми вивертаємо старе звичайне колесо

6.настепніє алтернатор ми боремося в лещатах в нижче показаний спосіб і за допомогою спеціальних ключів ми вкручуємо нове колесо із спрзегієлкієм

[​IMG] [​IMG]

7.по монтажу кільця ми засновуємо геник і всю решту вище фігню, радіючи блаженною тишею

та тут короткий наглядний філмік з благою тишею лише чути приємний для вуха мотлох
    http://www.youtube.com/watch?v=6jiqDYksQIo

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)