реставрація мех рейки WV B2

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем wwB2, 31 сер 2012.

1. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    реставрація мех рейки

Хто може підказати який найкращий матеріал на втулки рейкової рульов., так як процедуру напилення найшов на фізикомеханічному а попередню шліфовку рейки і після напилення в себе на заводі на круглошліфувальному верстаті та й виточити втулки в себе можу, от тільки матеріал на втулки???
    Бо відверто кажучи процес хромування який мені пропонували не в порівнянні з напиленням от і спробую відрестраврувати самотужки!

Останнє редагування: 31 сер 2012
  2. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Ебоніт.....Імхо.

3. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    а ебоніт часом не закрихкий бо деякі тулять капролон або второпласт (вони добре працюють на ковзання і еластичні але не достатньо тримають форму, хоч і не буде чути гуркоту і вібрацій при зазорах)
    А рідні втулки (заводські) з якого матеріалу???

4. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Втулка на рульовій з пластмаси ( подібна до второпласту )
    На черв"яку - підшипник ( ставлять втулку , також з второпласту )

5. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Дякую за інформацію, второпласт в мене є і технічні можливості теж, отож пробую реставрувати!!!

6. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Зробиш - відпиши .....

7. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Правду кажуть, "Поки сам не спробуєш доти лапшу буде вішати кожен"
    Вчора купив рейку за 100 грн і зразуж з цікавості розібрав, можу відвердто сказати ніяким пластиком і не пахне це все брехня Упор рейки на одній консолі (металевій втулці (підшипник ковзання) з напиленням типу бабіт чи щось таке, при чому між втулкою і корпусом запресована гума, що дозволяє перекос самої рейки. Нажаль моя конструкція рейки не доволі вдала бо підєднання до тяг на одну сторону, що й швидше розбиває вкладиш Отож поїхав на ринок Торпедо і по рекомендаціям бувалих токарів замість заводської втулки взяв матеріал "Берилієву бронзу" і капролон (все потягнуло на 90 грн). З допомогою капролону я спробую змінити конструкцію рейки зробивши другий упор бо там є можливість Завтра буду мозгувати з токарем.

8. Nikel

Nikel Початківець

Форд Проба 98.р.в
    Саме краще для механічної рульової рейки втулка з капролону!!!!!!Вже перевірено!!!!!!

9. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Я згоден однозначно бо капролон:
    - ощадніше працює з дзеркалом рейки;
    - тихіше працює в спряженні з металом (не гримить на ямах);
    - дешевший від інших матеріалів;
    - легший в обробці.
    Але враховуючи конструкцію рейки даної моделі є основний на мою думку недолік - це розташування самої рейки на одній консолі, хоч німець вийшов з положення встановивши самовстановлюючий ковзаючий підшипник з бабітом. Отже замінивши цей підшипник на капролон він довго служити не буде. А якщо зафіксувати рейку на двох консоляк з капролону в композиті з берилієвою бронзою то це буде довговічніше і забезпечується рівномірне зношування втулок капролону з допомогою центрального регулювального болта. Думаю що вдасться реставрувати рейку і воно це вартує однозначно, хоч в процесі міняються не тільки втулки а й нестандартний підшипник червячного валу D-32/d-20/B7, відновлення дзеркала рейки (якщо має задири, бо моя чистесенька) і заміна сальників.

Останнє редагування: 12 вер 2012
  10. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Нарешті все що хотів зробити в рейці то й зробив(реставрував, поміняв, переробив на дві консолі). тепер чекаю на вільний час в гаражі!!!

11. Nikel

Nikel Початківець

Форд Проба 98.р.в
    Саме краще виточити втулку з капролону!!!!!

12. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2

:yahoo: зробив усе, поміняв усе в рульовій: добавив ще один підшипник ковзання з двох композитів, - сплав бронзи із свинцем (направляюча) і капролон(втулка) а також замінив заводський на капролонову втулку, поміняв підшипник на червячній шестерні підібравши по розмірам D-32\ d-20\B-7 (наваривши посадочне місце збільшивши з d - з 19 мм до 20мм так як там стояв підшипник без внутрішньої обойми), поміняв капролонову прокладку на второпластову між рейкою і нажимним поршнем і поміняв сальник на рейці.
    А фінал усього,- вчора поміняв рульову...
    Сьогодні їздив,- думаю в оригінальному виконанні рейки на наших дорогах кермо поводить себе гірше бо я ще рейку не піджимав регулювальним болтом,- просто рейка рухається через дві втулки а коли появиться люфт тоді він буде забиратися регулювальним болтом.
    Кермом не кидає ані на бруківці ані на розбитій дорозі і без гідропідсилювача
    Одне єдине но? Можливо я поспішив бо в рейці яку я купив був літол чи щось подібне от я туди шеловський літол засандалив, а в тій що в мене стояла я виявив щось смердюче як нїгрол тільки іншого кольору...
    От не знаю що краще???

13. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Бронза це і є сплав міді зі свинцем а латунь це сплав міді з цинком, тому неможе бути сплав бронзи із свинцем:)
    Різниця може бути лише в сильні морози: літол стане густішим і рейка трішки важче буде крутитися доки "нерозігріється". По якісті змазки ніякої різниці немає.

14. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    відносно характеристики металу то я згоден бо назвав простонародно а насправді сама бронза і латунь це сплав міді з наповнювачами в залежності від характеру використання

а відносно літолу я й хвилююсь, бо зими в нас зимучі!!!

Останнє редагування: 17 вер 2012

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)