Реставрація рефлекторів фар

Тема у розділі 'Тюнінг, косметика і звук', створена користувачем ZVER, 12 лют 2013.

1. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    Ще згадав, цього літа були повністю відреставровані фари головного світла, дзеркальне покриття яких від старості просто осипалося повністю (вони були аж жовті в середині). Вони були по клеєні дзеркальним оракалом, чесно кажучи ефект перевершив всі мої сподівання, світять як нові, собівартість вийшла десь порядку 20 грн і добрих пів дня роботи, вже десь пів року використовую, політ нормальний, не відклеюється і не тьмяніє (еканом варіант). Ще додам, що на мої великі за розміром фари, пішло в середньому пів квадратного метру оракалу, але чесно кажу тяжко то обклеїти, бо форма фар не плоска, треба мати багато терпіння, дуже багато терпіння, але результат того вартий :)
    Фото світла фар до і після не має, але є фото, щоб побачити які були фари жовті і як виглядає по клеїна частина
    На фото видно, що стінка фари по клеєна, а от центральна частина ні, результат віддзеркалення видно добре. Рекомендую тим хто не хоче платити за нові фари, але хоче мати нормальне світло.

Останнє редагування: 12 лют 2013
  2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    А шкло з фари як знімав? Феном чи в духовці, як тут десь хтось радив? І головне як назад ставив, на що саме?

3. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Не знаю як в новіших ауді, але в моїй німці це добре продумали, в мене не потрібно нічого нагрівати, в мене кожна фара має по 7 залізних зажимів, які прижимають скло до корпусу фари. А щоб не попадал вода і фара не запотівала, між склом і корпусом є резиновий ущільнювач. Фара розбирається і збирається за 1 хвилину.

4. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    а сферичну поверхню як проклеював ? грів, з сегментів, загинав ?

5. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Так різав полосками і їх клеїв одна біля одної, так щоб не було ніяких складок не вийде, тому що цей оракал не тягнеться(грій його не грій все рівно не потягнеться). В мене є складки в фарі, але за рифленим стіклом їх не видно і їх вплив на світло фари не замітний.

6. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    поважаю за таку нелегку справу, але погодитись не можу. ну власне, за склом не видно, але це не показник.. справа у тому, що там параболічне дзеркало, що має певні фокуси і бути так не може, що складки ні на що не вплинуть. Але то так, думки фізика в слух. На практиці ж, звісно, світити стало краще - а це основне :yes:

Молодець :girl_angel:

7. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Дякую! На рахунок фізики, Ти маєш рацію, але і я це врахував на скільки зміг (тобто на скільки зміг покращити відбивання, вище це не було написано, але зараз напишу тут). Полоски спеціально клеїлися вздовж осі поширення світла в фарі, тому складки вздовж цієї осі мало викривляють світло, тобто все, що можна було зробити (врахувати) з моєї сторони, було зроблено.

А як хтось знає де можна купити дзеркальний оракал, який тягнеться і витримує високі температури, то думаю це би дуже допомогло всім майбутнім відновленням фар в наших старих машинах :)

Останнє редагування: 13 лют 2013
  8. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    В Шега треба питати, здається він в пасаті клеїв. Але, наскільки я пам'ятаю, він теж сильно матюкався на то все :yes:

9. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    треба створити нову тему про реставрацію фар і перенести туди ці дописи. а ніхто не пробував якоюсь хром-фарбою покрити пластик? хоча мабуть тяжко добитись рівної поверхні, але може хто має досвід?
    а найкращий варіант це мабуть поліровка шкелець і встановлення лінз в фари

10. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    досить дорогий варіант. навіть не так дорого купити лінзу і вставити, як полірувати скло...

11. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    зато результат. хтось тут здається мав досвід власноручної поліровки.

12. kym

kym Аксакал

a 100
    Скло в домашніх умовах не полірується... полірували пластик

13. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а якщо різними абразивами, починаючи від сильно грубого і до пасти пройтись, використовуючи якусь механізацію?

14. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Підтримую, тема актуальна для наших не нових машин, треба щоб дійсно адміни створили тему і туди все перекинули, що стосується реставрації фар.
    На рахунок полірування то дійсно дуже дорого, я теж про це думав, хотів ставити лінзовані модуля в корпус своєї фари, навіть на якомусь українському сайті знайшов фірму, що робить чисті шкельця до фар, по крайній мірі там було стікло на мою машину, але хотіли за нього 600 грн (за пару). Подумав краще по клеїти ніж щось колхозити, якщо буде погано світити тоді вже можна буде про це задуматися, але на разі я задоволений і цим світлом.

15. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    Зустрічав в неті опис такої роботи, але там люди писали, що парилися над одним стіклом по 20 годин.

16. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Так, собі теж колись так відновлював рефлектори в пасаті.
    Результатом був задоволений дуже сильно! Таке враження що нові фари.
    А полірування скла - не реальна річ. За таке навіть ніхто не береться переважно. З пластиком нема проблем.
    Ось мої фото до і після. Так є складки. Так треба було помучатися, вирізати спочатку трафарети а потім вклеювати плівку нагріваючи феном. складки полюбе є, але вони навряд на щось сильно впливають. Та й мені добре стало світити.

17. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Клубна карта:
    60
    А фен нащо був? В тебе може був оракал який тягнеться при нагріванні? Бо я свій клеїв без фену, просто обезжирив поверхню, шліфанув шліфшкуркою нульовкою, щоб краще плівка клеїлася і трималася перед тим і все.

18. Руся17

Руся17 Active Member

Passat b3 2.0 9А ГБО" 89(продан)
    Peugeot 405 1,9
  19. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Ніфіга він не тягнеться. Але підігрітий клеїться краще, ніж холодний.

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Знайомий з технологією шліфовки і поліровки шкла професійно (екрани до телевізорів на бувшому заводі кінескопів). Шкло шліфується на сухо ... полірується на мокро з спеціальною суспензією. Звичайно хто трохи на цьому розуміється може в домашніх умовах відтворити цю технологію там в принципі нічого складного немає. Але при шліфовці на сухо (це коли дуже покоцане скло) треба зробити приспособу щоб зразу забирати скляну пилюку бо скло зразу горить, Полірувати треба у ванні з мильною водою як мінімум, бо теж зразу горить.... чуть перетиснеш теж горить або яма получається.... Пацьканина страшна. Той що робив видно мав не дуже покоцані фари і тому йому вдалось трохи поправити... так що не думаю що варто займатись поліровкою скла.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)