Купив весною 2009р нову літню резину (геоментрію звичайно робив), і щось мені здається що вона за надто швидко стирається. Те що є різні методи експлуатації, і що багато чого залежить від манери водіння це я знаю. Але все ж таки хто скільки проїжає, і чи є якісь норми зношення. До речі стирається в мене рівномірно (це позитив).
На комплекті всесезонної Россаві відкатав з 2005р. Наїздив всього десь 40 тис.км. Перед продажем машини на ній ще можна було кататись, думаю ще ~15тик відїздила б льогко(і то ще не до лисого стану). Ніколи не шліфував асфальт (на 1.3к не пошліфуєш толком). Знайомий що продає кальоса каже що життя корду = 5 років і в ідеалі легкова резина повинна відкатувати порядку 80тик
Все залежить від виробника наприклад Гудіер скоро стирається Мішелін меньше... А так купую раз нову дорогу гуму і все вистачає на роки, деколи навіть хочеться замінити, але нема потреби.
В мене так із зимовою а от тепер купив літню і шось мені здається що вона за надто швидко стиражться. В мене Sava це також хороша резина на скількі я знаю
Скажу так при виборі дотримуюсь таких параметрів, на літо чим потвердіше на зиму чим пом"ягше ну а ціна звісно залежить від того скільки ти плануєш на даний комплект викинути.
В мене також SAVA, я правда купляв її вже б/у один сезон, тепер накатав на ній 7 тисяч і дивлюсь шо не так вже й багато там того протектора лишилося. Також двигун 1,3 ніколи не шліфував практично ) Можливо це така специфічна гума.
І в мене, але зимова. Брав нову, відкатав вже дві зими і по протектору бачу, що ще дві відкатаю! Щодо літніх - передні відкатались в мене вже 30 тис.км і причини міняти небачу, а задні поставив весною (мішелін пілот HX майже нові) зносу практично нема
В мене зимова також Sava і я нею дуже задоволений відкатав вже 3 зими і протектор майже не стерся. А от літня щось стирається. Зимову всерівно треба буде скоро міняти ьр вона з чассом твердіє, требе буде її літом докатати.
Якось я купив собі був пару нового Матадора (Чеський чи Словацький), то на переді за сезон (літо) зносив до міток, а за другий сезон на заді дроти повилазили. Річний пробіг 40 т.км. За літо виходить десь 30 т.км. От і рахуйте. имхо буває просто м"яка резина, яка швидко зношується.
Небуду сперечатися!!! Деколи в мене резина невідходила і два місяці (Мішлен, літня, ...), а попалася йокохама, від неї був в захваті. Гума хотіла тепла і прогріву, а потім по трасі пластилін. Все залежить від виробника, і в яких умовах гума буде експлуватися. П.С. В мене гума експлуатується "дико". За літо дві пари(передні), в позапрошлому році три пари
Друже, невже я схожий на такого, кого можна обманути? Шини були оригінальні, але зносились дуже швидко.
хто де купує шини літо не за горами (планую вже шукати резину на літо), не створюю нової теми, але створю опитувальник: "Хто де купує резину, так шоб ціна/якість співпадала???" бажано би було вказувати тел, чи адреси або тел та адреси продавців, шоб можна було передзвонити і взнати/уточнити наявність/ціну катка.