Роль ширини гуми на розхід топлива.

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем drdihlofos, 12 лис 2016.

1. drdihlofos

drdihlofos Початківець

VW Golf 4
    Golf 4/купив з машиною 2 комплекта гуми: 15"х195мм і 16"х205мм.
    може хто підскаже, як 205-ка буде впливати на розхід топлива?

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ніяк.
    Теорія:
    1. Колеса важчі і більші в діаметрі, мому трансмісії їх важче розкрутити, тому при рушанні чи розгоні збільшиться розхід.
    2. Але Колеса важчі і більші, тому при розгоні їм менше потрібно імпульса сили щоб пришвидшити обертання (тому що більший у них обертовий момент\інерція). Також при гальмування їх важче зупинити, що приводить до раннього гальмування і відповідно до зменшення розходу палива.

З.І. Колеса з більшим діаметром приводять до похибки показів спідометра і одометра в меншу сторону, що ускладнює визначення роходу - одометер показує що пройдено 100км а насправді 110. То саме зі швидкістю - їдеш 100 а мєнти тобі впаяють штраф, бо насправді то 110 ;)

3. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Гума сама чи на дисках? Висота профілю ?
    Ну тут вже треба дивитись на наліпку лючка заливу палива що там пише по гумі, якщо така відсутьня то курити інтернет.

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Зате вужче колесо має кращу прохідність в зимовий час)

• Подобається Подобається x 1
  5. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
  6. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    А на своєму Гольфі 4 їздив і на 205/55Р16 і зараз на 195/65Р15, різниці по розходу не відчув, хоча в мене бере біля 13л. Зима Р15, літо Р16. Зато керованість і стійкість в поворотах особливо плюсує в сторону Р16. По зовнішніх параметрах вони одинакові, брехні одометра не буде, так і завод-виробник рекомендує.

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    20.5см*0.55=11.275см / 2.54 = 4.44" + 16" = 20.44"
    19.5см*0.65=12.675cм / 2.54 = 4.99" + 15" = 19.99"

тобто як не крути 16ка більша в діаметрі на 0.45" що є 1.15 см ;) Але то так, лірично математичний відступ.
    Просто ТС не вказав яка висота гуми, тому я попередив якщо він купив не враховуючи формулу вище, то можуть бути нюанси. А так @ROS та @baksius праві - тре дивитися що виробник рекомендує.

8. vlad8

vlad8 Active Member

пошук
    Если параметры не сильно отличаются от стандарта то разница в расходе и по ощущениям, имхо будет минимальная, считаю. Ничего особо этакого вы не почувствуете и не заметите думаю. Так было по крайней мере когда я брал летние шины на Атл и друзья мне твердили о расходе и плохой управлямости из-за таких действий. Но все эти уговоры были отвергнуты а опасения разрушены как карточный домик когда я переобулся. Шины кстати были GOODYEAR Eagle F1 Asymetric SUV XL AO а размер - 255/55 R18.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)