Напевне питання буде дурне ))) але все ж таки спитаю, чи можна прокип'ятити розширювальний бачок ОЖ, з оцтом, або лимонною кислотою, як чайник від никипу. Проблема в тому, що він настільки загаджений, що навіть рівня ОЖ не видно((( от і назріло дурне питання про кип'ятіння, чи не вмре датчик ОЖ, що є в бачку??? Дякую всім за увагу!
не вмре. Але питання в тому нашо кип"ятити? В тебе там що накип? Вода солена? Треба було фільтровану заливати.))) Жарт. Якщо в тебе там залитий був антифриз, якісь добавки до нього і т.д. просто краще купи якусь нормальну хімію для того діла і замочи бачок в ній. Зараз тої хімії повні магазини. Ви досі виварюєте? Тоді ми йдемо до вас! ))) П.с. Ну і так для довідки. Чому не назват тему "чистка розш. бачка" чи "як почистити рб?".
Поцікався скільки коштує новий. У мене на Гольфі бачок теж був не по "феншую". За 28 років експлуатації вигляд у нього був паршивий, і ще плюс в один прекрасний день він тріснув. Думав шукати на шроті, а потім поцікавився у Каматоза скільки коштує новий, і замовив собі. І я впевнений що новий буде краще набагато дивитися, чим відмити старий або купити на шроті вживаний.
я б рекомендував трошки по іншому, якщо такий наліт є в бачку , то він є у всій системі.Є хороший старий дідівський метод,сам перевіряв,промити систему звичайною сироваткою від квасного молока,вимиває просто суперсько, залив, і цілий день поїзди,потім промий водою дистильваною і залий нормальну ОР.І буде тобі щастя.
Від промивання сироваткою може прийти "пісець" радіатору та ін. Тобто не було "дзюрки" і тут раз і вона вже присутня, і не одна. П.С. Дійсно сироватка добре очищає систему, але треба зважити все, і тоді вирішувати чи вартує маючи наприклад одну-дві дирки(протікання наприклад), а потім мати їх штук 10.
прошлым летом кум, на В3, два дня катался с сыроваткой, потом промыли проточной водой и залили антифриз... греться перестала...