На Львівському форумі знайшов таку інфу 20 возможных причин повышенного расхода топлива: Позднее зажигание. Сдвиг угла на 1 градус увеличивает расход на 1%. Неправильно выставленные зазоры в свечах зажигания, а так же перебои в работе свечей - 10%. Ближний свет фар увеличивает расход на 5%, дальний на 10%. Температура охлаждающей жидкости ниже расчетной увеличивает расход на 10%. Езда на непрогретом двигателе увеличивает расход на 20%. Повышенный износ цилиндропоршневой группы. Каждая сниженная атмосфера (единица измерения компрессии) увеличивает расход на 10%. Износ кривошипно-шатунного механизма - 10%. Износ сцепления - 10%. Износ механизма газораспределения, а так же не отрегулированные зазоры клапанов - до 20%. Перетянутые подшипники ступиц колес (плохой накат) - на 15%. Не отрегулированный сход развал - 10%. Пониженное давление в шинах - по 9% на каждые 0,5 кг/см2. Каждые 100 кг груза - на 10%. Загруженный багажник на крыше увеличивает расход на 40%, пустой на 5%. Прицеп - 60%. Манера езды на 50%. Несвоевременная замена воздушного фильтра (рекомендуемая периодичность - раз в 5 тыс. км) увеличивает расход на 10%. Применение воздушных фильтрующих элементов с тяжелыми матерчатыми предочистителями увеличивает расход на 5%. Рекомендуются фильтрующие элементы легкого типа без предочистителей. Сопротивление воздушного потока через такой фильтр минимальное. Проблемы связанные с системой питания (карбюратор; бензонасос) - до 50%. Применение низкооктанового бензина (даже когда заправляешь Аи-95 - никогда не знаешь, что зальешь) - до 5%. Деформированные моторы с уменьшенной степенью сжатия - до 10%. Встречный ветер - до 10%. Движение по трассе с низким коэффициентом сцепления - до 10%.
)) багатьох причин навіть не знав -- особливо те, що стосується вітру. Це все напевно стосується вітчизняних автомобілів. Відносно повітряного фільтра скажу. що його міняють на іномарках в середньому на 20000, хоча найбільш бажано раз в 15000. Якщо автомобіль їздить на газі, то треба поділити на 2. Ще крім того всього є купа причин, які повязані з автомобільною електронікою.
Відповідь: Розхід палива але шодо фар то ту залежить напевно які вони в тебе чи звичайні чи ксенон. але всеодно не думав шо аж на стільки розхід збільшується. цікаво як впливає музика на розхід палива - якшо в машині ше підсилювач є.
Відповідь: Розхід палива А яка причина? Хтось може на пальцях пояснити технологічну залежність споживання бензину від ввімкнутих фар і підсилювача ? Мабуть багато хто помічав, що коли навіть на холостому ходу увімкнути фари, то падають обороти. Але при чому тут споживання бензину?
Відповідь: Розхід палива Брєд якийсь.. Порахуєм.. їду я зимою з карпат.. Включені фари - 5% Три чувака на задньому сидінні 70*3 - 15% Лижі на даху - 5% Вітер - 5% Не траса а лід - 10% Короче розхід збальшився на 40%. В мене машина тоді взяла 8,5 літрів. Якщо б того всього не було, то я б зекономив 3,4 літри, ну нехай 3 літри. Ніколи не повірю шо мій гольфик може взяти 5,5 літра на 100 км.
Відповідь: Розхід палива чим більше споживання електрики, тим більше навантаження на генератор, і, відповідно на двигун. Теоретично для досягнення тієї ж швидкості при навантаженні треба тиснути на газ більше, тобто більше бензину вливати
Відповідь: Розхід палива 5,5 для гольфа - показник реальний. Швидкіть 80-90 на 5-й передачі по рівній трасі.
Відповідь: Розхід палива Ездил в Крым на майских. Так по ровному днем при скорости 120-130 км/ч мой Рокко кушал 6,1 л/100 км. Всего наездил за поездку 1200 км. Много по городу, общий расход 7,38 л/100 км. Отличный показатель. По ровному из этих 1200 км всего км 800. Думаю, если бы ехал 90 км/ч на пятой, то влез бы без проблем и в 5,5 л/100 км. Но я так ездить не умею. Люблю слушать ветер, который огибает машину на высоких скоростях!
Відповідь: Розхід палива Цікаво скільки збільшиться розхід палива якщо діваху збоку посадити? ... а розмір її б*юсту також впливає на розхід?:mrgreen:
Відповідь: Розхід палива Розхід палива збільшиться пропорційно:smile: Це ж логічно - більший бюст - більша вага, значить додаткові навантаження на двигун і на водія само собою психологічно:roll:
Відповідь: Розхід палива Головне, щоб від тих навантажень психологічних руль не заклинило по дорозі :mrgreen: :twisted:
Відповідь: Розхід палива То вже справа філософська що сильніше альбо руль, альбо той клин, що клине той руль:mrgreen:
Відповідь: Розхід палива То все фігня з рулями і блондинками, мій пасат взяв 14,89л на 100 км:shock: , це торба повна. Економічна їзда+коробка автомат. На який шрот приймають такі металобрухти? хто знає як поборотизя з витратою пального? Мені дорога знову до Валєри...., а як у вас було?:-(
Відповідь: Розхід палива В неділю їздив до родичів, так по дорозі був росхід 8.2, а назад чомусь 7,5 не можу зрозуміти чому?
Відповідь: Розхід палива В моєї Пасі розхід в межах міста 10 л. приблизно, компютера немає тому точно сказати не можу, але на 10 літрах по місту 100 км. пробігає. На трасі на довгу відстань заміряв від повного баку до порожнього - розхід близько 7,5 л на 100 км.
Відповідь: Розхід палива Твої заміри не точні! Я роблю інакше... заливаю повний бак під горло (сам) , виїздю 300 км приблизно, доливаю до повного під горло (сам), по пропорції визначаю скільки точно бере... Розхід "фантастичний" 14,95л Автомат звісно можна викинути, але моя жінка хтіла авто тіко на автоматі... В чому може бути біда жи так багато лиє?
Відповідь: Розхід палива Ну і спосіб... А не простіше так як роблю я Заливаю повний бак поки пістолет не вистрілить, потім проїжджаю 350-400 км (стрілка в червоній зоні) заливаю знов до повного поки пістолет не стрільне і всьо точно виходить.