Що сигналізує лампа на панелі приборів

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем mixonoff, 30 вер 2008.

1. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Шановні колєгі! Хто знає за що відповідають покази цієї лампочки?

Раніше в мене вона моргала коли я повертав ключ запалення і переставала як тільки я заводив двигун. Зараз щось таке сі стало, що мерехтить навіть тоді коли двигун заведений. Боюсь кудись виїжджати на машині.

2. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    Відповідь: Що сигналізує лампа на панелі приборів

а коли останній раз масло міняв і фільтр???
    ще раджу перевірити рівень тормозної рідини під капотиком там десь...

Додано через 3 хвилини
    та ні, то точно не масло... може гальмівна рідина?

3. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Чи є ще в когось ідеї щодо призначення даної лампочки?

4. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .

Привіт,
    лампочка на датчику температури - сигнал що не вистарчає охолоджуючої рідини.
    глянь на бачок , на має бути датчик
    Принаймі так в Wv Т 2

• Подобається Подобається x 1
  5. strelok

strelok Початківець

VW Passat B3 1,8 1989

У мене така лампа блимає при повороті ключа при включенні бензопомпи та заповненні рампи пальним. Як тільки рампа заповнена (2-4 сек),лампа гасне і можна включати стартер. Може то то саме?
    Тоді тиск пального та і саму лампу перевір...

6. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

В мене дещо стара машина, там стоїть карбюратор, відповідно електробензонасосів нема. А ще в мене немає розширювального бачка, то так конструктивом передбачено. Кришка-клапан через яку можна спостерігати рівень рідини розміщена на самому радіаторі

7. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Лампочка 100% стросується охолоджувальної рідини.
    Якщо немає повітряних пробок, якщо помпа качає, якщо рівень та температура ох рідини в нормі то:

Якщо вона весь час горить то щось з вищеперерахованого не в нормі, або проста банальна причина - гавкнув датчик, або щось коротнуло.

Додано через 6 хвилин
    P.S. Досить гарно в тебе під капотом!

8. golf2

golf2 Active Member

vw golf 2 1.6 JP diesel

вона сигналізує низикий рівень тосолу і перегрів двигуна

9. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Всім дякую за допомогу. в п'ятницю зняв приборку, продзвонив кабелі, перевірив датчик температури ОР на двигуні. Виявилось що накрився сам прибор, добре що була запасна приборка і я просто замінив приборчик на інший. Заодно виявив що в мене стоять розвантажувальні реле на ближнє і дальнє освітлення(а я готувався собі поставити, навіть реле купив), не працює підігрів колектора і наколхожено з автоматикою вентилятора на радіаторі(він не працює коли двигун перегрівся а запалювання вимкнуте).
    Підігрів колектора відновив по електричній схемі, ще залишилось ввімкнути в ел. коло підігрів біметалічної пластини на карбюраторі.

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Який приборчик? Той що в панелі? Ти панель розбирав чи просто замінив панель? Як виявив несправність?

11. mixonoff

mixonoff Місцевий

Клубна карта:
    000422

Я замінив сам прибор який знаходиться в тахометрі. Його можна окремо витягнути. Спочатку продзвонив всі кабелі, потім перевірив залежність опору від температури на датчику ДТОР. Потім підключив іншу приборку - лампочка справно мигнула 4 рази після включення запалення. Так і вияснив що винний сам прибор.

12. M&K

M&K Active Member

Volkswagen Jetta (1,6 PN) 1987
    Відповідь: Підігрів колектора

У мене теж непрацю. Перевірив таким способом розєднав підігрівач і в розрив увімкнув лампочку 21w лампочка несвітить. Підключив лампочку одним кінцем на масу а другим на провід підігріву, лампочка світить. Заміряв опір нагрівача а він має сто з лишнім ом, йому амінь. Купив на шроті 20 грн робочий, опір відповідає мануалу. Провірку чи подається напруга на підігрівач проводиться на заведеному двигуні. Датчик який відключає підігрівач знаходиться у мене на карбюраторі (2ЕЕ) по мануалу мав би стояти на впускному колекторі. Може зпонеділку буду знімати впускний колектор щоб замінити їжака.

13. victar

victar Початківець

Jetta
    Хлопці а в мене шось сі стресло вчора, їду собі нормально, а ота лампочка, де датчик температури, (тільки в мене панель інша), поблимає пару разів - перестане, поблимає - перестане, спочатку небачив (кермо мішало), а потім почав придивлятись!
    мотор HK 1.3k
    раніше отако само було, прийшов, запалення включив, вона разів 5-6 блимне, і більше не турбує, поки знов запалення не вимкнути і ввімкнути!
    Ше питання боюсь може то водяна помпа пішла на пенсію, бо сьогодні два кілометра проїхав, лампа не блимала, відкрив капот помацав патрубки що йдуть до радіатора - верхній-гарячий, нижній-занадто холодний! Термостат стоїть перед патрубком верхнім! Ще нюанс, в мене стоїть чуть більший не рідний радіатор!!
    хто що знає поможіть, бо ще перегрію мотора і тоді, потрібна буде інша допомога!!

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Що стрілка показувала при цьому? Якщо на середині була то не парся а просто долий ОЖ, якщо зайшла за середину далеко вправо то помпа чи заклинивший термостат.

15. victar

victar Початківець

Jetta
    стрілка до середини не доходила, рідини вистачає!
    після того ще що замітив що верхній патрубок радіатора гарячий і половина радіатора, нижній холодний, знімав кришку розширювального бачка і закривав дирку рукою, то чи то двигун добре нагрівся чи шо, но пару раз так попало що обидва патрубки нагрівались, і радіатор повнісю був гарячий! Радіатор виходить не забитий, минулого року міняв антифрис, промивав систему!
    Може то в термостата два положення, бо він стоїть як раз перед верхнім патрубком. А та лямпа як і у автора теми просто гавкнула!
    Але от цікаво їду на роботу, посередині дороги вона починає не блимати а "підморгувати", коли вже доїжджаю починає затягнуто блимати, по 3-4 секунди! замахало, я боюсь, то пічку включаю!до речі патрубки пічки обидва гарячі!

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    З того що ти розписав видно що твоя система озолодження працює прекрасно. Єдине - лампочка. Я думаю що глючит датчик в бачку. Копай туди

17. victar

victar Початківець

Jetta
    якщо в розширювальному бачку то датчиків там нема!!
    Сьогодні вроді розібрався, певно на ямах дротик десь відходив і лямпа мигала, бо на холостих коли стою на світлофорі, вона ніц не пікне, погана дорога - знов моргає! я взяв витер від масла і бруду "папку" датчика температури води на моторі, дрота поюзав, під панелю в салоні масси покрутяв - возив брата 20км, лямпа не обзивалась, покажчик температури
    показував добре!
    Приїхав додому, потрогав патрубки, верхній - гарячий, нижній - холодний, радіатор - верхня половина гаряча (ну не дуже), покажчик не доходив до середини! машина на холостих поробила ще минутку(стрілка температури піднялась), патрубкі стали обидва гарячі, радіатор повнісю гарячий, дойшла за пару міліметрів до червоної зони (яка в мене позначена білими крапочками і цифер тоже в мене нема) вентилятор спрацював, поробив секунд 15 і потух!
    думаю усьо добре :dance: тільки мене та лямпа з пантелику збила!
    Напевно термостат коли машина ще добре не прогріта не пускає воду на повну, а трохи відкривається, а вже коли добре нагріється там в пробках то вже на повну! ці операції термостата напевно тому що в мене не рідний радіатор, а з машини Юго, також 1,3, але інжекторної і радіатор в неї візуально (наголошую, бо не переміряв на ємність) в півтора рази більший!

18. qweerty

qweerty Початківець

vw golf 2. 1.9TDI. 1Z
    Всім привіт.Може хто знає що сигналізує жовта лампа в нерухомій стрілці посередині розходометра,приборка як на першому фото.

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    ні. Тому що так і має бути.

По Їдеї те що в баку залижилось літра 3 бензи. Точно не скажу.

20. DomInIc

DomInIc Місцевий

Vw Golf 2 1.3МН 2e3 88р.
    Клубна карта:
    000089
    доречі, на рахунок розходометра...
    скільки в мене Г2, то він не працює і ніколи та жовта лампочка не світилась і не блимала...
    підкажіть, як можна виправити цю ситуацію, щоб даткик запрацював??

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)