шести ступка для гольф 2

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем fishka, 3 гру 2012.

1. fishka

fishka Active Member

Seat Toledo, VW Golf 2
    привіт всім мій друг шукає для гольф 2 шести ступка, 1,6 мотор у нього. підкажіть хто що знає...
    дякую

2. Cherepaha

Cherepaha Місцевий

VW Golf II 1.3, 1989
    Клубна карта:
    000484
    6-ступка то може разом і передачею заднього ходу? :)
    Не чув про 6 швидкостей у г2...

3. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    + нейтральна, вот тобі і 7-ступка.

4. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    круто, Німецькі інженери такой "уми",7-ступка ще в ті роки)))

5. fishka

fishka Active Member

Seat Toledo, VW Golf 2
    чому ви прикалуєтесь я бачив тут на сайті що є якийсь перехідник на 6 -ступку, а зараз не можу знайти цю тему, якщо не знаєте то не грубіть...

6. WANTED

WANTED Місцевий

VW Golf mk2 1.8 GU Pierburg 2E2 1991, Fire and Ice remake
    я чув, десь, колись, від когось, що начебто на мотоцикли МТ в чотирьохступінчату коробку ставлять п"яту передачу, але замість задньої, не думаю, що так би придумали і в авто)))
    Але може хтось придумав якийсь інший варіант...

7. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    була така тема, але там мова йшла про ВР6 2,8 чи 2,9

8. Gurkha

Gurkha Місцевий

Caddy British 1.9 TDI. 02. ALH 90hp
    Шестиступку можно купить мин начиная от 4 гольфика. Хотел себе взять, но цена 5-6т как-то не комильфо :nea:

Останнє редагування: 3 гру 2012
  9. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    "Шести, Ступка, вступай в мою партію", - сказала Королевська Остапові Ступці

• Подобається Подобається x 1
  10. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    З чого ти хочеш поставити 6-ти ступку? Я на форумі давно і чесно кажучи не чув про таку тему. Але ідея непогана правда двигун заслабий на таку кількість передач, от на 1,8турбо ідея хороша. А зробити перехідну пластину можна.

11. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    якщо не помиляюсь там мова йшла про 5-ст коробку в яку додали шестерні для 6 передачі

12. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    У мене джета 2 з 1.6 бензиновим мотором. То я рідко коли 5 передачу включаю, бо вона включається зі швидкості 120 км за годину, що є рідкістю на наших дорогах.
    Тоді де може використовуватися 6 передача?

13. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    А до 120 вона в тебе що не втикається взагалі?

14. Green

Green Місцевий

Golf Mk2
    5-ту передачу можна і на 80, і на 90 використовувати. Найменший розхід у Гольф 2 буде при 90 на 5-тій передачі.

Володя (hоlubеts) ти що, того не знав ?

15. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Якби була можливість то 6-ст однозначно варто ставити, бо на свому Б2 1,6D 5-у вже вмикаю при 60 км на год, а тяга на 5-й предачі вже від 80 км. А при 100 км 2400 оборотів,- для обгону мало але для зняття 300-400об. булоби прекрасно. Зараз якраз приступаю до заміни двіжка на 1,6ТДІ і коробка від В5 або В6 підійшлаб але треба вивалити мінімум 600S. Вже всю інформацію вичитав, вона підходить і все можна переробити, але нетак легко знайти коробку.
    Може хто знає де???

16. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Згідний з вами що 5 можна включати і 80 і з 60 км/год. Але я підходжу до того питання з іншого боку. Для бензинових двигунів найоптимальніший робочий режим 2-3 тис обертів на хвилину. На 4 передачі 3000 обертів то приблизно 120 км/год (принаймі на моїй Джеті). Якщо включати 5 передачу на меншій швидкості, то тоді буде більша нагрузка на двигун (шатуни), гірше охолодження двигуна (повільніше крутить помпа) і плюс недозаряд акумулятора.
    Навіть на кожному спідометрі є невеличкі позначки, які означають коли потрібно включати наступну передачу. Хто як їздить то залежить від особистого стилю їзди, але потрібно зважати ще на то, як ця машина проектувалася.

А з приводу дизеля, то там робочий діапазон 2-3 тис обертів на хвилину плюс більший обертовий момнет на низах (більш тяговитіший на вищих передачах).

Якщо десь неправий, то поправтке мене.

17. vasq3d

vasq3d Початківець

GOLF II 1.8 1986р.
    В мене гольф 1.8, 5-у включаю з 80 і ніякого навантаження для мотора не відчуваю. А 120 це напевно найоптимальніша для передачі швидкість, бо на ледь нажатій педалі газу стрілочка спідометра показує стабільно цю швидкість.:yahoo:

18. holubets

holubets Місцевий

Клубна карта:
    000095
    Взагалі-то момент переключення на наступну передачу залежить від багатьох чинників: потужність двигуна(кінські сили), обертовий момент, передавальні числа КПП, і зовнішній діаметр колеса.
    Тому не дивно, що в тебе на 1.8 момент переключення на 5 передачу є на швидкості 80 км/год.

У мене перед тим був Москвич 2141 з 1.8 мотором. Мотор значно потужніший за теперішній 1.6. Так там при загрузці машини 4 особи + вантаж у багажнику 80 км і 5 передача машина досить оперативно набирала швидкість. На Джеті при тих параметрах про такий набір швидкості мова не йде.

Останнє редагування: 4 гру 2012
  19. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    А я саме про це і писав: що 60-70-80к.с замало для 6ти ступки. Незабуваєм що 4та передача це "пряма" передача тобто співвідношення 1:1 , а 5та і 6та менше "1", от і виникає питання чим крутити(тянути) коли під капотом лише 60к.с.? Якщо Вам кажеться що авто буде економніше на швидкості 120км/год і обертах 2000-2500об/хв (газування на домкраті не рахуємо:)) то Ви помиляєтесь адже при таких умовах потужності вистачатиме лише для руху з горки при попутному вітрі. Якщо вже так пече спробувати купіть КПП (5ти) з довгими парами (можна подивитисчя по табличках) таких у фольца зо два десятки на кожен об"єм двигуна. Я теж колись горів, довго шукав КПП на свій Г2 1,3 повний інжектор (50к.с.) і знайшов п"ятиступку яка по відношеннях мала чотири передачі ідентичні моїй рідній чотирьох ступці + п"ята передача. То мого двигуна виявилося недостатньо для даної КПП (100км/год - 5та передача - оберти менше 2500), динаміка в авто просто відсутня (двигун доглянутий), тобто по прямі все супер та при обгоні переходив на четверту, побачив горку - теж четверта. І все про все мені обійшлося в 1500грн (якщо не помиляюсь) та в разі невдачі (захочу повернути вкладені кошти) я злегкістю продам ту КПП (непродаю:)).
    Я писав вище що концерн VW по сей день випускає ідентичні по кріпленню сучасні КПП які підходять до мого двигуна (за 1,6 я не цікавився) та ці двигуни мають більші потужності на літру об"єма (1,4 має близько 100коней) а отже і КПП стали довшими без втрати динаміки, тому я рекомендую не придумувати велосипед а доопрацювати свій:)

Останнє редагування: 5 гру 2012
  20. urbanracer

urbanracer Початківець

VW Golf CL 1.8 RP Mono
    така ситуація...батько купив собі 4го гольфа в ідеалі ..а мені 2йку віддав..1.8 моно..так ось..раніше стояв автомат..але потім накрився-поставили коробку але не рідна здаеться..(по відчуттям якби від 1.6)так як на 5ту передачу я можу перейти на 40км\год..і вона тяне..правда не дуже..оптимальніше при 50-60 тоді є динаміка...але всерівно..вже при 80-100 оберти (на слух так як тахометра немае) великі ..недавно поставив тросік спідометра..тому максималки не знаю...але по замірах "на око" десь в районі 140 -150..а двигун просить ще і ще...по потужності...
    питання: десь можливо дістати оригінальну коробку або щось таке щоб їхати 100-120 без ущерба для двигуна...??а то зараз оптимальна швидкість \розхід десь в районі 60-70км\год...що само собою не діло...їхав у Львів так навіть копійки обганяли...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)