Скелі Довбуша - куди їхати?

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем MARTINI, 10 лип 2010.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Значить, вирішив побувати в тих місцях, подивитися, нацарапати автограф на якомусь камені, попісяти в річку і тд

Інтернет дає різні дані по пункту призначення.

1. Їхати до села Бубнище
    2. Їхати до села Поляниця

От і питання, від якого з цих пунктів ближче ті скелі?

Зразу кажу, що я без ночівлі, без наметів, взагалі не збираюся в похід чи займатися альпінізмом. Приїхали, пару годин повтикали і поїхали далі.

PS
    Коротше в мене свято - сьогодні встановлили компресор. Але тапку в бляху давити зразу не можна. Мінімум 700 км обкатка, крутити мотор більше 3000 об не можна. Тож я вирішив сумістити приємне з корисним, накатати 700 км поскоріше, максимум за тиждень і заодним по трохи об"їздити ті місця нашої рідної Галичини де ще досі не був :)

PPS Куди ще порадите з"їздити?

2. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    Наскільки я пригадую, то я їхав через Франик, Надвірну, Яремче, Поляницю (від Яремче - рукою подати). Зліва від траси буде ресторан Колиба і біля нього головний вхід на скелі Довбуша, запропонують тобі гіда ( весною хотів 300грн), але простіше за 15-20грн. розпитатись охоронця і, якщо маєш хорошу пам'ять, то без проблем обійдеш всі визначні місця. Ми з дружиною облазили 70% від всього, що можні було, затратили орієнтовно 2,5 год, далі просто замучились лазити по скелям і порослим мохом каменюках

3. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    На рахунок скель Довбуша... Через Стрий, зліва залишити Моршин, фа-фа табличці Івано-Франківська область, зразу Болехів (перед ним ментів там троха є часто), зліва милуєшся панорамкою Карпат, але і дивишся, як на право вниз втікає дорога, заїзджаєш в центр того Болехова (орієнтир - зправа УКРТЕЛЕКОМ) поворот праворуч. і Бог поміч. їдеш по "не найкращій" дорозі через Тисів, там кілометрів за 10 побачиш (або підскажуть). потім співчуття - трохи на "горку" пішки ну але панорамка того вартує. Внизу у підніжжя є кафе-ресторанчик "Ялинка". Можна класну грибну юшку з"їсти і тп. навпроти кафешки - ВОДОПАД. В цю пору з фотіком - не найгірше місце, якщо вирватись з нашого мурашника... (весілля в серпні якогось там року в мене було).
    кілометрів 700 точно не буде, а от як прикинути "на око" - в Болехів +- 100, + 10-15 до скалів... ну і назад - 700 ))))))))))))) точно не буде.
    куди так поїхати, щоб цілих 700 накрутити.... ну волинь "ми" тут забанили... замки "призакриті"... )))))))))))))))))))))))
    гарного відпочинку та незабутніх вражень!

• Подобається Подобається x 2
  4. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Скелі Довбуша біля мого рідного міста - Болехова.
    Їдеш до Стрия, потім на Моршин (10-15 км), за 10 км від Моршина далі по трасі розташований Болехів.

В самому Болехові буде міст через річку - тобі треба повернути в поворот направо за 30 метрів від того моста якщо їхати зі сторони Моршина (Львова) - ше один орієнтир тобі сказав Lubas. Далі краще спитати людей або просто їхати "по центральній" дорозі - там вивіски є, не пропустиш, Скелі будуть десь за 10-12 км... Там певно візьмуть з тебе пару копійок за вїзд через шламбаунг бо інакше мусиш лишати машину і іти пішки десь 2-3 км. Просто полазь по тих скелях навкруги, не треба там ніякого гіда, крім того покатайся на місцевих шкапах за 20 грн (може тепер інакша ціна). По дорозі на скелі (після шламбаунга) буде кілька мальовничих колиб-ресторанчиків, зазирни - не пожалієш, в центрі вогонь горить, дим, карпатська їжа... :))) Гарно провести час. Біля самих скель акуратно на кораді, дорога там грунтова наскільки я памятаю, але оскільки то Карпати - то знизу камінь, максимум що заталяпаєш свою красуню якщо буде дощ. Я думаю ти вже бачив Скелі Довбуша... Вони зняті у фільмі "Час збирати каміння", там вояки кругом тих скель половину якоїсь серії бігають в різних ракурсах... :)))
    Фотки мого рідного краю не забудь викласти тут.

Ще одне - якщо вже туди зібрався то певно захочеш відвідати Гошівський монастир, він від Болехова 5-7 км, дуже багато туристів туда також їдуть.

Ну а ще пару км від того - гарний шрот де є багацько всякого до фольців. Тут була тема про шроти, то його там згадували.
    Щоб вже був відпочинок як відпочинок - полазив по скалах, зїв грибної зупи, відмолив гріхи і закупився забавками до коради. :haha:

>>Наскільки я пригадую, то я їхав через Франик, Надвірну, Яремче, Поляницю
    leopold, на які ти скелі їздив через Франик, Надвірну (!!!), Яремче(!!!) зі Львова???
    Скелі від Львова годину і трошка їзди на корадо з компресором. :haha:)

Останнє редагування: 11 лип 2010
    • Подобається Подобається x 1
  5. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006
    Я мав на увазі "не доїжджаючи 30 метрів до того моста". :))

6. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    мусів їхати через Надвірну в зв'язку з роботою, а відпочивати їхали в Яремче тому і вийшов такий гак

7. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    Ось і декілька фоток звідти.

8. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006
  9. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    ОООО, тепер треба обов'язково ще й туди заглянути. Дякую за інфо:yes:

10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Всім дякую, стільки інформації :) То все ж таки - Поляниця чи Бубнище? :)

11. leopold

leopold Місцевий

VW Polo 9N3 09р.в.
    Клубна карта:
    000037
    Ігорко, цим питанням ти знову розпалиш на форумі нову палкУ дискусію, тому що в кожного суб'єктивне враження від скель №1 чи №2, так що вирішувати тобі і лише тобі:dntknw:

12. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006
    Не заморочуйся такими дрібницями. :)))
    Взагалі то кажуть що "скелі в Бубнищі", але то друге село певно тоже близько...

13. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    можна і ті скел і ті - якраз на 700 ))) км і буде)))))))))))))))))
    а от з Гошівським монистиром і шротом під Долиною - в яблучко!!!

14. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Блін,народ,ви шось самі не знаєте про шо балакаєте :) Скелі довбуша ті самі,просто є два села на відстані 1 км одне від одного - Бубнище і Поляниця. Я питав, від якого із них зручніше під"їжджати до самих скель.

Отже я поїхав через Бубнище, оскільки в мене в навігаторі дорога звідти була промальована , а через Поляницю ні :) Там на КПП дідові заплатив 20 грн і ми під"їхали під самі скелі.

Полазили, пофоткались, поїхали додому. Останні 15 км дороги це просто ппц. В кого коррадо - не їдьте на скелі Довбуша, в мене серце краялося на ямах і як дном чіпляв каменюки :)

15. Lubas

Lubas Active Member

VW VENTO 1.9TDI 1995
    ну по-перше: скель Довбуша внатурі є 2, і між ними точно не 1 км... я чув, що є ще одні скелі, але в іншій стороні Франківської області, і якщо на те пішло - то є і ще одні десь НЕ у Франківській області.
    а по друге - всі давно зачекалися фотозвіту...

16. Sluva

Sluva Active Member

був Passat b4 пересів на япошку
    Дядько Довбуш лазив по всіх Карпатах,такщо багато де скелі називають "Скелями Довбуша" :D

17. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
  18. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Фотозвіту нормального не вийшло :) Вибачєйте :)

Ось дуже символічне фото (дивимося на щит)

Рагулі порозписували стіни

19. kym

kym Аксакал

a 100
    Є ще один хід як попасти на скелі Довбуша... але то вже без авто. По дорозі до сколе поворот наліво перед Сколе на Камянку ...дивимся місцеий маленький водопад... В камянці в останніх хатах перед Хребтом лишаєм машини ...рукзаки на плечі і через хребет за 8-9годин на скелях.... головне заночувати на полонині і в 5.00 висунути голову з палатки ...коли сонце сходить....красота аж дух перебиває... ніде в світі більше такого немає....

20. Topol

Topol Аксакал

Клубна карта:
    000006
    :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)