Скрип тросика спідометра

Тема у розділі 'Інше', створена користувачем Duke, 29 тра 2006.

1. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4
    Привіт всім,
    Маю проблему, скрипить щось в панелі приборів :sad: , притому частота скрипу залежить від швидкості, скрипить не завжди а інколи(закономірності не наблюдається). Нехитрими маніпуляціями визначив що то десь в районі троса спідометра, витягував, змазував вставляв - спочатку здається допомогло але десь через 80 км знову те ж почалосью
    Може в когось таке було як це налагодити?
    Дякую.

2. Kvass

Kvass Active Member

Октавія
    Відповідь: Скрип тросика спідометра

поміняй той тросік бо він вже має виробітку, і хоч би чим там не мазав, явище тимчасове!

3. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Та поміняти діло не хитре, але чи поможе, чи то не в спідометрі справа? А де можна купти і за скіко бабла це трос?

4. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

Незнаю мусиш прислухатися! Зніми спідометр, підєднай до нього дрельеку і слухай чи то він стріляє. Якщо нє міняй трос. а Бабла...незнаю:roll:

5. CAT

CAT Місцевий

GTI mk6, GTI mk1, Golf mk1

трос є де хоч, коштує 50 гривень

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Буває таке, що трос вискакує з місця встановлення в спідометр і крутить його тільки кінцем, причому під неправильним кутом, що створює противний звук. Перевір чи фіксатори кріплення наконечника троса намісці.

7. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Вчора розбрав, вийняв трос, змастив, поставив назад, фіксатори на місці, кріпиться нормально, шум спочатку взагалі зник, але десь через пів дня їзди зявився не такий сильний чуть-чуть поскрипує і дрижитьс стрілка спідометра. І здається мені що прийдеться міняти трос...

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Скаче стрілка? Думаю твоя проблема сидить в шестерні спідометра, що втикається в коробку передач. Таке буває, коли стираються її пластмасові зубчики. Витягнути її та уважно оглянути є легшим ніж міняти трос. І дешевшим.

9. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Та на перший погляд зубчики на місці...

10. Fly

Fly Active Member

Duke - пора міняти машину:)

11. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

А ти оперативно...

Спробуй зробити другий погляд - до болі знайомі симптоми. Виїмка повинна бути на центрі зубчика, вона може бути на одному-двох зубчиках, не більше. Таку виїмку в пластмасі робить вторинний вал КПП, тому вона повинна бути округла. Якщо шестерня ідеальної форми - просто не знаю, що сказати.

12. CAT

CAT Місцевий

та поміняй ти той трос і не мучся. треба того багаторазового розбирання? більше часу потратиш ніж ті 50 гривень варті.

13. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

не в 50 грн проблема. Просто уяви, яка повинна бути поломка в тросі, щоби скакала стрілка спідометра - він або крутить або ні. Навіть якщо уявити , що він проскакує час від часу в місці кріплення до спідометра - то чому це повинна бути проблема стального тросу, який сидить в пластмасолвій обоймі? сумніваюся, що пластмаса виїла метал і треба міняти трос. Також сумніваюся, що в тому випадку змазка щось поможе - в моїй версії вона амортизує проскакування шестерні, відповідно глушить звук. Хоча інколи бувають і чудеса... :)

14. CAT

CAT Місцевий

ну в мене наприклад цикав той тросик цикав а потім в один момент перестав показувати. поміняв і всьо ок, не цикає і показує.

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Ну тоді здаюся. Але поясни причину пліз.

16. Duke

Duke Active Member

Renault Scenic RX4

Усім дякую, думаю на вихідних займусь заміною тросика..

17. Kvass

Kvass Active Member

Октавія

В мене таке в Скірокко було..............міняв спідометр!! Помогло.
    Зношення шестерні в самому спідометрі!

18. CAT

CAT Місцевий

причина цикання мені незрозуміла але тросик був зломаний в тому місці де він кріпиться до металевого штиря який вже безпосередньо крутить спідометр

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

ну от! а ти кажеш, уважно оглянув! :) Тому і цикало. А причина, як на мене одна - грубе поводження при зніманні щитка приборів - трос не від'єднали а щиток потягнули зі всієї сили, перекосивши трос. І сорі за неправильне скерування, просто мені здається, що трос сам так не ламається :)

20. Словотворець

Словотворець Active Member

98798

О.. я згадав в мене так цикало коли я погано збив малий спідометр. Точно, натиснув кнопку сильніше і він почав крутитись і пропало цикання.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)