скрипить педаль щеплення

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем serg9, 6 сер 2008.

1. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Дістала уже до неможливості педаль щеплення. Скрипить при нажиманні аж тошнить. Уже 3 рази туди лазив, пропшикував усе ВД-шкою. Все стає гуд на 1-2 дні і нову починає. Хто дасть пораду, що саме це може скрипіти: сама педаль на осі (на втулках), сервопружина чи циліндр щеплення? І як знімається та педаль бо я шось не дуже второпав? Хочеть зробити то раз і назавжди, а то з розуму зійду 8-0.

Для наглядності: http://www.elcats.ru/vw/scheme.asp?mdl=1534&pid=24101886

Якщо відкрутити болт 15, то педаль зніметься? Може це втулки 13 скриплять? Одним словом шось порадьте.

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    Відповідь: скрипить педаль щеплення

Та сама проблема вже 2 рік. І я просто 3мирився і самому цікаво.

3. нанаєць

нанаєць Active Member

VW Vento 1.8 ABS
    Клубна карта:
    000076
    і в мене така проблема появилась після того як розірвало радіатор пічки і тосолом залило все під панеллю. звук просто нестерпний коли вижимаю зчеплення. тому темі up!!!!

4. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    я так поняв шо моя черга щось сказати.

я вирішив проблему наступним чином - після кількох невдалих спроб там шось змастити і запшикати, я, весь в нервах, розібрав обшивку блока запобіжників знизу, повністю відкривши доступ до педалей, взяв лампу і нирнув туда вниз головою до педалей. взяв силіконовий спрей і пшикав на втулки педалей, а жінка в той час помпувала щеплення. після кількох спроб, заливши то у всіх місцях, скрип пропав. і до тепер не появився.
    тобто висновок - тре попасти в потрібне місце рідким мастилом. помагає.
    з.і. з жінкою проходити цю процедуру секас ше той ... :) Шерон Стоун з "Основним інстинктом" просто відпочиває http://image.rus.newsru.ua/pict/id/large/13564_20070611224801.jpg

Останнє редагування: 11 кві 2011
  5. SIK

SIK Active Member

нива 1.7 2006р.в.

6. нанаєць

нанаєць Active Member

VW Vento 1.8 ABS
    Клубна карта:
    000076
    я вже пробував таку процедуру та безрезультатно, але думаю варто повторити. після другої спроби відзвітуюсь

7. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Давай, цікаво буде. Бо вже починає поскрипувати педаль тормозу-щеплення (АКПП).

8. AlfaS

AlfaS Початківець

Dacia Duster 1,5 dci
    Скрипить педаль щеплення

Також скрипіла педаль , змазування , ВД-40 - не допомагало . Після заміни вижимного підшипника і пласмасової деталі - по якій рухається вижимний , заміни втулки та сальника ричага (який приводиться в рух тросом та штовхає шток ) - скрип педалі пропав- імовірно вижим став вільнішим .

9. SIK

SIK Active Member

нива 1.7 2006р.в.
    вд-40 не призначене для змазування деталей ведешка висушує.для змазування можна використовувати силікон,літол,солідол,графіку і.т.д..

10. Олександр

Олександр Початківець

VW Golf II GTI 1.3 1991
    Трос щеплення.

Жахливий скрип та надто тугий хід педалі щеплення доводив до сказу.аж поки просто не змастив трос ледь надрізавши на дузі згину пластиковий кожух та капнув туди з викрутки проникаючої змазки.Сам трос досить щільно захований під оболонкою і змастити його просто порскаючи на
    кожух з чого небудь, складно.Потрібно саме "унутреннее употребление" змазки.

11. YuraRut

YuraRut Active Member

VW Golf II був :( Шкода Октавія А5
    я таку ж проблему вирішив заміною троса зчепленя... змазування не допомагало.

12. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    А в мене перестала скрипіти після того, як я змінила капці на інші. :mocking: Правда-правда, перестала скрипіти педаль зчеплення.

13. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Мова йде за хід педалі, а не за тертя об неї взуття, чоловічого чи жіночого :)

14. kym

kym Аксакал

a 100
    До речі від взуття багато залежить.... особливо від жіночого..... представ собі свою ногу в капцях з величезною шпилькою і ти різко тиснеш на тормоз пробиваєш шпилькою всі ці покриття і безшумки дна а може і корпус авто і не можеш ту шпильку назад витягти...... а якщо таке з газом....)))))

15. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Та не не, навіщо мені таке уявляти. Нехай краще "вона" одягає нормальне взуття.

16. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Ой, kym-е, ой, kym-е, фантазія Тебе понесла попід хмари!!! :girl_angel:
    Це ж яку шпиляку треба мати, а до неї скільки сили, щоби попробивати оті всі безшумки з днищем і таке всяке...

Але, що факт, то факт!!! На шпильках за кермом - ніяка не їзда. Хоч визувайся і пішки на педалі тисни!!! :D

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)