Спад тяги в Caddy 1,9 TDi

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Odarchuk, 7 чер 2012.

1. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    Камради, на вихідних їду по бориспільскій трасі зрозумів, що мій Caddy вже "не торт"
    Після 120 гуде як літак, на обгонах здається що я вже майже лечу над землею
    при 100 км/г оберти доходять до 2300, при 120 більше 2600.

На минулому тижні змінив комплект зчеплення + дефмпер, поміняв масло з фільтрами.

Щоб це могло бути?

P.S. які у вас оберти при швидкостя 100, 120 ?

2. Назар Непийпиво

Назар Непийпиво Active Member

VW CADDY 1.9TDI 77kWt
    Який саме двигун? В мене BLS то в мене при 3тис/хв - 140км.год. Пошукай на ютубі, там є розгін кадіка і подивишся на обороти. Наприклад тут http://www.youtube.com/watch?v=ZWb4_I2fFUk

3. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    у мене BLS250618
    але раніше машина їхала краще і тихіше.
    До сотні це зовсім не помітно ... в місті більше 90 не має де розігнатися
    а от на трасі відразу відчув

4. Назар Непийпиво

Назар Непийпиво Active Member

VW CADDY 1.9TDI 77kWt
    Може в цьому собака зарита? На швидкість думаю це суттєво не вплине, а на шум в салоні - цілком.

5. ора

ора Active Member

cady 1,9 ТДІ,
    в мене при 100 на 5 передачі 2000-2100. 120 при 2600-2700 двигун 1,9 BJB

6. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    у мене раніше теж при 100 більше 2000 не було якщо не загружений
    я по бориспілький трасі 160 йшов і не парився а зараз ніфіга

7. ора

ора Active Member

cady 1,9 ТДІ,
    тяга стала слабша на всьому діапазоні? чи тільки на верхах?

8. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    до 90-100 цього не помітно
    принаймні я нічого не знаючи про зменшення тяги дізнався лише на трасі коли перейшов цю межу!

на сусідньому форумі порадили глянути в сторонку "Клапан EGR или "клапан рециркуляции выхлопных газов""

Останнє редагування: 7 чер 2012
  9. ора

ора Active Member

cady 1,9 ТДІ,
    В мене подібна проблема тільки тяга пропадає після 120, і не завжди, кажуть клапан №75 не спрацьовує. І коли пропадає тяга то дуже відчутно. Мені радили в першу чергу все прочистити від нагару починаючи з колектора закінчуючи кулером. А комп помилки не видає ніякої?

10. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    бортовий мовчить!
    на компьютерну діагностику не їздив ще. Але щось сумніваюсь що вона покаже причину.

11. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Зразу перепрошую якщо пишу якусь дурницю, але з чого ти взяв що пропала тяга?
    Як на мене, то якщо пропала тяга ти просто не розкрутиш мотор до тих обертів.
    По-друге, при певній швидкості і певній передачі оберти двигуна завжди повинні бути однаковими при будь-яких умовах. Єдиний пристрій в автомобілі, який може вплинути на це співвідношення це - зчеплення. Якщо воно пробуксовує, то будуть збільшуватися оберти і відповідно шум автомобіля.
    У мене почало пробуксовувати зчеплення, так це спочатку було відчутно на високих швидкостях, потім з'явилося при обгонах, а потім і по місті почав відчувати це.
    Тим більше що ти його міняв. Можливо неякісні запчастини попалися або ще десь собака зарита.

12. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    я заміти по 2 фактам:
    - сильний гул/шум машини
    - збільшення оборотів при тій самій швидкості. Раніше я ніколи не набирав більше 2000 до 100 км а зараз більше. Раніше при 160 був "комфортний" шум і машина не "взлітала" зараз я ж не можу розігнатися до 160 бо оберти вже за 3000 і вона гуде як скажена

13. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Пробачте що вклинююсь, хоч в мене В2 1.6Д але в мене була схожа проблема і по калалогу підібрали повний комплект зчеплення фірми Luc коли міняв 5-ст к.п ненаїздив навіть 20 тис хоч було нове то коли розколов двіж з к.п. лапи корзини аж повикручувало, мусів брати новий компл. знову правда вже сам вклинювався то виявляється що на мою модель є 5-ть варіантів зчеплення по діаметрах, то вибрав Sacs діаметром 215. Зараз супер,- незнав що з пробуковкою можна рушати на 15" дисках з моїм обє'мом.
    Вже наїздив 40 тис
    Тепер незнаю чи то якість хрн. чи треба підбирати самому що підходить бо можуть втулити що під рукою!!!

14. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    тобто є велика ймовірність того що мені поставили трохи не те зчеплення?
    як дізнатися яке саме мені потрібно?

хочу порівняти з тим яке поставили

15. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Тут нажаль ак я чув майстри говорять,- "Вскитие покаже" :nea:
    Хоча я небачив конструкції ващого зчеплення а от регулювати вільний хід зчеплення пробували, чи там такого нема???

Останнє редагування: 7 чер 2012
  16. kym

kym Аксакал

a 100
    спочатку на компютерну діагностику... провірити роботу турбіни і форсунок. Якщо все добре то тоді браковане зчеплення, або демпфер... а це можна побачити тільки розколовлши двигун-коробку

17. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    був на діагностиці - сказали що все ОК. ніякх помилок!
    "примусово почистили" сажефий фільтр ... але нічого не змінилося ((

18. wwB2

wwB2 Active Member

VWB2
    Думаю що треба колоти двигун щоб далі нічого не повело і не потрощило, бо в приємний момент можуть навіть не включатись або не виключатись передачі. Принаймі якщо вчасно це зробити то дешевше обійдеться як робота так і комплектуючі, а ще обійдетесь без евакуатора. Та й перерозхід пального однозначно є...

19. Odarchuk

Odarchuk Початківець

VW Caddy 1,9 TDi
    Витрати пального в нормі - не біль 5 по страсі якщо іхати 100-110

20. kym

kym Аксакал

a 100
    Помилок може і не бути... все таки найди добрих діагностів і поїдь ще на діагностику турбіни. На цих двигунах тяга пропадає в 70% із- за турбіни... може в тебе так співпало... що під час заміни зчеплення. Треба добре провірити як дує турбіна. Нехай сідають з компом в машину і дивляться, як веде себе турбіна в момент пропадання тяги. Якщо впевнишся на 100% що турбіна добра то тоді треба дивитись на зчеплення і маховик.... і не затягуй бо невідмо що там є ...можна порвати коробку, або ще щось значно неприємніше

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)