Таке питання 1. Скільки бензи п"є двигун G60 ? 2. Чи залежить споживання від якості бензину? Мені тут наговорили що п"є він 11-13 літрів. А якщо хороший руский бензін, то 7-10 . Я вперше про таке почув , чи то правда? Чи може то така особливість турбованих двіжків?
Відповідь: Споживання бензину Все залежить від того, як їздити. Є сталі речі - об'єм, вага і коефіцієнт лобового опору. Є ще дрібниці типу навантаження на генератор, якість гуми, якість дорожноьго покриття, якість пального, розвал-сходження, правильність установок запалювання, фаз газоропреділення, компаресія, правильність установок пропорції суміші та висота експлуатації (рівень розрідженості кисню). Решту речей - відносні. Поняття середнє споживання треба дивитися по паспорту а не питати у власника -в кожного свій стиль і манери. В мене в Сірку, наприклад, "по трасі" може бути 5 літрів на 100 км а може бути і 17. Приблизно так є в інших машинах. Який показник називати - навіть не знаю. Хороший рускій бензин це щось трішки краще хорошого українського і трішки гірше хорошого європейського. Справді, якщо якісна бензина, вона має більш корисне згоряння, відповідно тяга (ККД) двигуна стає продуктивнішою, для досягнення однієї швидкості треба менше відкривати заслонку (тиснути газ), відповідно менше впорскувати нафти. Турба тут нідочого. Ферштейн?