Стук в підкапотному просторі!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Bodyn, 12 жов 2009.

1. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Коли глушу мотор, то на останніх його оборотах чути дзвінкий стук, так ніби ланцюгом по асвальті волочити, що це може бути?

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Дуже загально. Попроси когось щоб при відкритому капоті прислухався і визначив з якого місця іде звук. Зверни увагу на ГБЦ, на помпу. півосі і там де мотор з коробкою зєднується. Такий звук з мотора не є добра штука і якщо вчасно не визначишся звідки можуть бути проблеми. А може то просто тобі щось до балки або до іншого місця причіпилось.

3. Siko

Siko Active Member

1
    Для того найкраще підійде фоноскоп з тубочкою - насадкою. Приставляєш його до агрегата двигуна (по черзі до кожного) і обовязково найдеш причину.
    Погоджуюсь з КУМ... То може бути якась ФігнЯ, але так просто то лишати не можна...

4. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    Здається звук звідси!

5. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Там корзина щепленя.

6. ROS

ROS Аксакал

Renault Espace 2.0; Opel Vectra B 1.6; Toyota Celica GTi 1.8; Honda Dio 35; ІЖ Ю; Тула
    Клубна карта:
    000035
    І феродо. Може на феродо розшатані пружинки?

7. kym

kym Аксакал

a 100
    виглядає що маєш проблему з з корзиною зчеплення. Можливо відламались лепестки на корзині, може тріснула пружина,може стерлось фередо...може щось з вихимним .... трудно сказати.Тільки коли розбереш точно будеш знати. Чи можна їздити ??. Зроби наступне. При відкритому капоті один нехай слухає а другий легко вкл. вик. передачі і трошки рушає вперед назад. Якщо нема великого шуму то значить щось відломалось і літає там в просторі зчеплення, а саме фередо прижимається. Їздити можна але зчеплення може розсипатись в кожний момент (як завжди в самий непідходячий), яещо шум сильний то краще не їздити а їхати на заміну зчкплення.....невідомо що там робиться.
    І старайся при їзді плавно користуватись зчепленням

Останнє редагування: 13 жов 2009
  8. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Мля... любителі заочних капремонтів.

Фередо, корзина, лепестки поломались.
    А може в нього захист бляшаний, той шо між КПП і двигуном, тарабанить?
    Або захист пильника полуосі (ззаду справа на блоці, на 3х болтах) деренчить?
    А може просто подушки мотора фігові? Або колектор вихлопний на зєднанні з прийомною трубою деренчить?
    Все що хочеш може бути, і покуи автор сам не визначиться звідки іде звук, я б утримався від діагнозів.
    Тим більше, що проблеми з щепленням проявлялись би при вижимі його, а не глушінні мотора.

мотор повинен глушитись відразу, без останніх оборотів. Якщо такі присутні, вкупі з дзеленчанням, то може свідчити про детонацію (або наступну її стадію - калильне запалювання). І причини можуть бути різні, від неправильних свічок і надто раннього кута запалювання і до невірних міток ГРМ/зносу двигуна.
    Тому автору треба написати конкретні симптоми: в який момент звук, щеплення витиснуте/не витиснуте, темп. мотора (попробувати на холодно/гарячо), з якого конкретно місця, чи тільки при заглушуванні двигуна (послухати на гарячо при заводці), подивитись на описані вище бляшані частини і визначити звук з поверхні чи з ссередини двигуна.
    А ще краще під*їхати на СТО, бо щось мені підказує, що знань матеріально-технічної частини автору не вистачить для самостійного ремонту.

9. kym

kym Аксакал

a 100
    А може іскра в колесо втікла.
    Автор ясно написав що дзенькіт з сторони щеплення і просить коментарів що робити. В ауді просто так нічо не відкручується і не дзеленчить.

10. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    йопт...сьогодні ніби нічого такого не чути, а дзенькіт чути коли з вижатим зчепленням!

11. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Цікавий народ.
    А СТО навіщо?
    Школа 25 грн на діагностику...
    Легче тут народу мозги пудрити...

12. Siko

Siko Active Member

1
    Моя тобі порада...
    Поїдь на СТО і перевір...
    Зчеплення перевірити - як два пальця об асфальт...
    А то тута порад буде багато, але МАРКЕЛЛ правий - заочно нічого путнього не вийде...

13. kym

kym Аксакал

a 100
    Роби як я в пості #7 написав.

14. kym

kym Аксакал

a 100
    На СТО він все одно пїде як зчеплення полетить. А форум є для того щоб людині розказати що робити, а не посилати на СТО коли треба і не треба

15. Siko

Siko Active Member

1
    Ну тут по ходу треба, бо проблема може бути серйозна... А може бути і порожнякова. І тоді пропаде 25 грн. Я б ризикнув тими грошима для "здоровячка" мого Коня...

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Він написав що з під-капоту в районі зєднання мотора і КПП.
    Угу. В автора не ауді значить.

17. RomanoProddi

RomanoProddi Місцевий

WVPassat B3 SYNCRO 1990 Variant 2,0 SIMOS ADY. КПП 5 CRU 95р.в.
    Клубна карта:
    007)))
    ги - розсмішили. А про вижимний ніхто не писав???? А!! я перший!!!

якщо серйозно - то може бути і вижимний. колись таке мав. Але якщо то він - то має по педалі відчуватись якась вібрація, биття і тд.
    Таке ж воже відчуватись коли з корзиною щось не так.

це все - пальцем в небо. Я думаю - катайся, але не дальше як 10 км від Львова і до Городка ( там хоч Олег М. спасе тебе)
    хочеш зробити сам - читай мат.часть. озброюйся інструментом, а головне баблом.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)