Їдете собі по вул. Луганській після переїзду в сторону Сихівського моста, швидкість прямує вже до 60 км/год, попереду вільна дорога. Зустрічна полоса зайнята у два ряди (буває) - корок в бік ДБК через той переїзд. Зі сторони "Рукавички" виїзд, на ньому стоїть зелений "Матіз", все спокійно. Раптово прямо перед Вашим авто шумахерша на цьому матізі вискакує і зупиняється на Вашій полосі. Їй мабуть у бік ДБК, але та полоса вся зайнята. Ні вліво - бо зустрічна полоса забита, ні вправо - бо шумахерша вискочила не рівно, закривши в'їзд до "Рукавички". Відстань на око - буде матіз вдарений... Скрип гальмів, пропалена резина... Слава Богу, всі живі здорові (можна з натяжкою так сказати), авта неушкоджені... Як я розумію, це створення аварійної ситуації? Ваші дії у цій ситуації (в межах законодавства)?
Думаю з нашим законодавством за цих умов довести що хтось створив аварійну ситуацію, буде дуже-дуже важко.
Шкода, якщо так. А може і добре. Краще так, ніж потім купи менінгітів від доведення хто винен (ми в Україні...), до ремонту автівки. А про здоров'я взагалі мовчу, зв'язатися з нашими лікарями йой йой не приведи Господи...
Морально вона заслужила матюків, але це ж дама. Матеріально Ви не постраждали, так? Якби навіть ви не дай Бог її вдарили ззаду, і то думаю важко було б доказати її вину. Думаю термін аварійна ситуація служить тільки для штрафів. П.С. Чи не кожен виїзд з другорядної, коли людини тормозить і тебе пропускає, бо змушена, бо ти вже виїхав, можна підігнати під аварійну ситуацію. Крім ПДД є ще моральні правила. Але не всі це розуміють.
Вона від водіїв в корку, у яких чуть не в'їхала, мала ще не такі матюки. Дивні в нас закони, правила... Тобі вискакують поперек дороги і ти ще й винен. Пішоход вилітає прямо під колеса, не вважаючи, що в ПДД все чітко написано, як він має переходити, і знову ти винен... Кругом одна совдепія...
я б понервувався висказав все що я думаю вийшовши з автівки сів в своє авто скинувши тягар з душі і поїхав далі. в мене була вчора теж ситуація не хороша . виїжджаю з Ашана на стрийській на зелене світло якраз посередині зеленого тобто не на жовте і не на червоне . і тут я вже виїхав щоб пересікти як на мене мчиться ланос таксі я по гальмах ледве встиг навіть не сподівався що він не буде гальмувати злий доганяю його вже за Солонкою висказав все що я думаю про нього він сказав що заговорився по телефону і типу вибачився. от і всі мої дії в таких ситуаціях)))
Можна просто записати номер і написати маляву в ДАЇ. Менінгіт в неї гарантований. Колись навіть як ти пішохода заляпав і той написав скаргу на тебе то гості в кашкетах були в тебе. Зовсім недавно один мій знайомий показав іншому водію середній палець, то наступного дня в нього був участковий, і йому прийшлось писати пояснення.
1. Зібрати покази свідків 2. Письмова заява в ДАІ 3. Покази на суді з приводу стягення штрафу за створення аварійної ситуації 4. Якщо дійде до цього - тоді це справжнє кохання і вихід один - лише женячка.
Женячка я щось не зрозумів на пані судді чи на ДАЇ? ))) Чи може на тій матізці шаленій, в якої зелено-жовтого кольору машина з цифрами 5 та 3 в номері (бережіться її, колеги) і невідома рідина в голові? Щоб потім до пенсії пахати на її менінгіти? Про свідків - не впевнений, що навіть ті в корку, на яких вона також страху нагнала, вилізли б з машин свідчити. А вона через хвилину-дві шоку дала задній хід в той заїзд в "Рукавичку" на такій самій швидкості - мол дорога вільна які претензії. Сліди на асфальті не доказ. Лише би відеореєстратор мабуть трохи допоміг в цій справі. Хоча і це під питанням. Наші суди хіба приймають відео як доказ? Штраф за створення аварійної ситуації - це їй наука, а з моральною компенсацією тоді як?
сьогодні от сталась зі мною така неприємна ситуація: їхав по трасі не швидко(я не шумахер та й дорога в тому напрямку не позволяє їхати швидко їхав 80-90 км/год ) тут спереду фура і бус тянувся-тянувся,бус пішов на обгін мене переклинило і я за ним ще й сонце в очі засліпило(((( бус встигає я лоб в лоб їду з протилежною машиною недовго думаючи руль вліво і в кювет(метер півтора нижче дороги трава висока) нащастя все обійшлось,я то й не перелякався, не встиг і зрозуміти як то всьо сталось а от моя дружина перелякалась ппц (водій тої машини що їхав навпроти тоже цілий час повторював що незнати чи зможе вже сьогодні їхати),машини відразу позупинялись всі підбігли питали чи все нормально,дякую всім тим людям..!!!А от в машині навпроти(в яку я трохи не врізався збоку сидів працівник ДАІ_ почав казати що зараз викличе ДАІ,мене на 2 роки прав позбавлять.... і все таке....,потім сказав що він поступає по людськи розїжджаємось з мене "могорич" я йому дав права і техпаспорт і моб ном телефона(сам незнаю чого і як,був тоді в шоці) він переписав дані і розїхались(чоловік 6-7 разом з ним ще помогли мене випхати ,за що ще раз всім хто помагав дякую ) Отже питання чи могло мені б дійсно за це щось бути якби приїхали працівники ДАі і чи неможуть тепер на мене написати якусь маляву без мого відома???
Звичайно, заплатив би штраф за ДТП і дуже ймовірно, що позбувся би прав на якийсь час (у винуватців ДТП відбирають права майже гавтоматично)
потрібно б нам навчитись культури на дорозі... і якщо б із зустрічної смуги пропустили б той матіз то такої ситуації б не було (правда якщо там поворот дозволено і вона не пересікла сплошну)... а ситуації різні бувають... потрібно навчитись поважати один одного... а лишній мінінгіт нікому не потрібен... поїздивши рік по Львову - висновок один - інколи без наглості можна довго з другорядної дороги виїзджати...
Я так розумію що леді вискочила з "дворової" вулички, стала поперек смуги своєї при умові що зустрічна смуга зайнята тянучкой: а тепер питання про яку ввічливість може йти мова коли леді перекрила рух по своїй смузі. Якби вона виїхала подивившись чи нікому не заважає в своїй смузі, паралельно осьовій зупинилася з ввімкненим сигналом повороту(навіть якщо за нею зібралося б н-на кількість авто) то її б ніхто не материв, а з тянучки пропустили б. Штраф за створення аварійної ситуації, причому не для зустрічного транспорту а для себе бо: обгон здійснювався через преривисту, подвійного обгону не було хоча обганяти за фурою це тупість(вибачаюсь, не бачимо куди їдемо краще туди не їхати), в твоєму випадку просто несправився з управлінням. Без твого відома написати можуть позов в суд за моральний переляк, з ДАЙ нічого бути не може а якщо прийде то пояснюй що зупинилися з дружиною для того щоб свіжим повітрям в тіні подихати, лише місце невдале вибрали. А від себе скажу що ваш ангел охоронець працює відмінно, краще навчайтесь на чужих помилках. Успіху!
Вже нічого не буде, просто цей добрий дяденька може з тебе нагріти пару рублів, позвонить і скаже, шо от така бадяга тут начальство, чи відділ профілактики закікавився - давай бобло, я прикрию. А ти йому по щиро-українському "Ось вам", адже протоколу нема, жертв (тьху-тьху) тож нема. Так шо не ачкуй, успокойся, я сто раз так делал Я раз лоб - в лоб з машиною ГАЇ розминався через сплошну, так гнались 10км за мну, не догнали)))) Потім через 2 дні спинили і почали моск на жалость пробивать - а в мене машина на довірці, кароче ніхера не вийшло))
Питання... Документи в тебе забрали чи тільки переписали дані...? Якщо тільки переписали дані..... то вважай що і ДТП і створення аварійної ситуації з юридичної точки зору не було... бо не було офіційно зафіксовано подію.. Той гаїшник що був у другій машині був не при виконанні ... тобто приватна особа і може бути максимум свідком. Якщо забрали документи - то не мали права цього робити і тоді негайно заявляй про крадіжку документів. Якщо будуть звонити і вимагати якусь компенсацію - то це вже не "по людськи" і акуратно дипломатично і хитро посилай всіх .......... По людськи було б перехреститися на місці що все відбулось переляком.... бо власне такі ситуації в більшості випадках кінчаються дуже і дуже погано.... добре що щвидкостя не великі були і хтось правильно зреагував. Можу тільки порадити - ніколи не йди на обгін поки не бачиш як мінімум 300-500 метрів дороги вперед і як бачиш впереді за 100 - 200 м маневр обгону на твою полосу скидай швидкість і будь підсвідомо готовий щоб дати місце обганяючому... бо в нього може не вистарчити швидкості завершити обгін... за ним може бути друга машина... і т.д.
Nick Wolf, згідно чинного законодавста наразі відео може бути доказом у суді. Тому відеорегістратори рулять!!!! Щодо аварійної ситуації player777 справді можть тільки морально нагрузити і не більше....бо по факту, як підмітив kym ніякого документування порушення не було, протокол не складали і т.п. Сумніваюсь, що й відео в когось є. =) Тобто переживати немає чого,як на мене.