Т5, Шум на холостому ході

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Malyshka, 25 січ 2010.

1. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    В мене на Т5 дивний шум на холостому ході. При вижатій муфті щеплення даний шум пропадає. Чи в когось були такі симптоми роботи двигуна.

Але це ще не все, при швидкості 60 км/год і ввімкнутій 5 передачі появляться дзвін і при швидкості вище 80 км/год він пропадає.

Ці дві речі дуже сильно мене вибивають з колії і хочеться позбутися свого автомобіля. Підкажіть, можливо, у Львові є добрі майстри які б могли послухати роботу мого автомобіля і усунути ці проблеми.

Дякую за швидкі відповіді.

2. kym

kym Аксакал

a 100
    Скоріше всього то щось в коробці.То не хороша штука коли щось шумить дзвенить. Треба слухати і оцінювати на скілько воно погано чи не погано..... чи можна ще їздити чи треба на ремонт. Дзвони 097 544 68 49 Юра послухаєм і щось порадимо.
    ----------------------------
    з свічками також порадимо.

Останнє редагування: 26 січ 2010
  3. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Дякую хлопці за відповідь, швидше всього, що час в мене знайдеться на наступному тижні. Можливо зі дзвонимося, ще розкажіть на чому ви спеціалізуєтеся? Ви тільки можете порадити чи й вирішити мою проблему?

4. Adler

Adler Початківець

VW Bora BFQ
    Це справа не в КПП,це швидше всього справа в маховику.Т5 з двигуном 1,9TDI має таку "хворобу",особливо це стосується машин 2003-2005 років випуску.Експлуатація автомобіля небажана,треба чим швидше усунути дану проблему щоб потім не ремонтувати КПП.

5. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Чим це мені може обійтися, заміною маховика чи щось більше?

6. Adler

Adler Початківець

VW Bora BFQ
    Це буде видно при демонтажі КПП,якщо ти довго не експлуатуєш машину з цією проблемою,то заміни маховика може вистачити,деколи треба ще і поміняти комплект зчеплення з підшипником витиску.Можеш написати номер кузова в "приват",я тобі скажу орієнтовні ціни на запчастини і роботу.

7. kym

kym Аксакал

a 100
    Можем і порадити і вирішити. але спочатку треба точно опреділити в чому справа.

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Можем і порадити і вирішити. але спочатку треба точно опреділити в чому справа.

9. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    А дзвін на 5 передачі теж може бути від тієї "хороби"?

10. kym

kym Аксакал

a 100
    Кожна поломка індивідуальна. Гадати можна багато. треба діагностувати.

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    А до чого тут маховик? Здається він тут взагалі нідочого. Проблема з маховиком була б можливою коли б дзвін залежав від обертів а не від набраної швидкості...
    Чекайте. Так 60км/час і 5та передача!? Як на мене то замало. І нібось дзвін зявляється коли газуєш на 60-ти, а якщо відпустиш газ то не дзвенить. Вопщем просто двигуну важко.
    Як на мене то вчлючати 5-ту на 60 - то не добре

12. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Я теж до такої думки притримуюся, але такого дзвону на жодному автомобілі я не чув, лише на старих маршрутках щось подібне чути, які по місту їздять.

13. Adler

Adler Початківець

VW Bora BFQ
    "В мене на Т5 дивний шум на холостому ході. При вижатій муфті щеплення даний шум пропадає. Чи в когось були такі симптоми роботи двигуна... "

Ось до чого маховик,а про дзвін на 5-ій це окрема розмова і маховик до дзвону дійсно не має ніякого відношення.Забули про що мова починалася? :D

14. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Цікаво, якщо вилікувати цю "хоробу" то на чи надовго цього стане?
    А які ще варіанти будуть нарахунок 5 передачі?
    Чи є на форумі ще власники Т5. Розкажіть, будьте добрі, що у Вас відбувається з авто при швидкості 60 км/год і увімкнутий 5 передачі. В мого батька на Т4 такої проблеми не має. 5 можна увімкнути хоч при 50, і нічого подібного немає. Мотор 2.5 (75кВт).

Останнє редагування: 26 січ 2010
  15. kym

kym Аксакал

a 100
    Хлопці що ви тут в гадалки бавитесь. Така поломка тільки на місці визначається і то не завжди. Часом можна пів машини розібрати поки причина знайдеться. На 5 передачі на 50 км скоріше всьго піввісь дзенькає, коли машина в натяжку йде тобто скоро якомусь Шрусу будуть кранти, а шумить вижимний. Але може бути що завгодно

16. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Мої проблеми вирішено:
    1. Шум на холостому ході. Обійшлося заміною демферного маховика і муфти щеплення в зборі.
    2. Дзвін при вмиканні 5 передачі на швидкості 60 км/год. Пошкоджено сальник на коробці передач і з неї вигнало частину масла.
    Після вихідних виставлю фото і зроблю повний звіт по роботі.

• Подобається Подобається x 1
  17. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Що таке демпферний маховик? Це фередо?

18. Malyshka

Malyshka Початківець

T5 (77kW)
    Ні це не фередо. Фередо в моєму розумінні це муфта щеплення (корзина, диск щеплення, вижимний підшипник...), а демферний маховик - це диск з вінцем (шестернею) для стартера, який складається з двох частин і між якими є пружини так звані демфера.

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Я вже погуглив, зрозумів принцип. Получається що в тебе демпферний маховик а зчеплення бездемпферне на відміну від наприклад Гольфа 2,3.

20. K0t

K0t Початківець

Volkswagen sharan 2011
    В мене Т4 2,5 (75КВт) також диринчить на холостому ході, сказали демпфер треба міняти - 700 Евро!!!!!!!!!!!! А скільки обійшлось Вам поміняти демферний маховик і муфти щеплення в зборі??????

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)