Порадьте теплову пушку в гараж на зиму. Маю на приміті тепловентилятор 4-5 кВт за ~600 грн в Новій лінії але можливо в когось є інші варіанти. Може для гаража краще взяти інфрачервоний обігрівач типу УФО (може якусь дешевшу версію). Гараж не маленький. Бувати там зимою планую не часто.
Подивись можливо тобі підійде дизельна пічка від Ікаруса (чи інших військових машин) їх колись розпродували. Або ж бензинова від Запорожця. Вони відрізняються по потужності і типу палива.
За ідею дякую. Для Ікаруса бачу ціни від 1000 грн і то не ясно в якому стані. А від запорожця думаю не достатньо потужною буде. В мене є звичайний тепловентилятор так об нього тільки руки можна гріти, погоду вгаражі він не робить.
Головне шоб ті пічки були з блоком керування, щоб нічого не треба було придумувати. І бажано з потужним блоком живлення щоб можна було в розетку включити.
Ну щодо уфо, то скажу що воно гріє тіки предмети на ячкі направлене, а приміщення воно не нагріє. Якщо ти під ним стоятимеш, то буде тепло. Може просто звичайний калорифер аля батарея??? Як на мене вони найкраще нагрівають якщо будуть стояти деякий час. http://www.cezar.ua/group/246-Maslyanye-radiatory типу таких.
В першу чергу треба вияснити як буде використовуватися такий нагрівач і що саме необхідно нагріти. Тобто якщо треба нагріти холодний гараж швидко для того щоб трохи покопатися в машині, то масляний радіатор не дуже підійде. А от УФО чи дизельна пічка в такій ситуації набагато краще справиться з поставленним завданням. Але якшо необхідно підтримувати довгий час тепло в гаражі, то масляний радіатор хороше рішення. А з приводу електо-вентилятора 4-5 квт, то треба перевірити чи витримає таку нагрузку проводка в гаражі і в гаражному кооперативі.
ну в загальному - прийшов на 2-3 годинки покрутився зробив своє діло і пішов. Масляний радіатор совсєм не катіт. А з проводкою - все ок. Має витримати.
Саш в тебе вроді руки з правильного місця ростуть .... Береш кусок азбестової труби... на кукурудхяній купляєш ніхром... мотаєш на трубу.... береш любий вентилятор з витяжки. складаєш це все перед собою і з допомогою чотирьох кусків цегли і куска бляхи чи ще чогось що найдеш в гаражі чи коло гаража рорбиш теплову пушку.... Товщину ніхрому думаю зможеш сам вирахувати..... і буде тобі і УФО і інша китайська трахомудія, яка за дватри тижні може згоріти.
І який ККД в того девайса цікаво буде? Взагалі конечно крута теорія, улибнуло, але я все-таки довірюся заводським речам. Дякую.
Чому теорія - я в гуртожитку, колись, сам таке робив. І скажу, що це надійніше ніж заводське (китайське). Тут, головне, з розрахунком потужності не перебрати - бо у цілому районі світло пропаде в будинках:D
Якщо в гараж, то краще поставити пічку булер українського виробництва, закинув дрова і тепло, і дешево, і комфортно.
Воно то так. Але є різниця між електричним обігрівачам, який просто включається в розетку і пічкою на дрова, для якої треба підготувати дрова, висушити їх, привезти і так далі. Крім того для такої пічки необхідно робити ще й димохід.
ККД буде залежати від твоїх розрахунків. Методом тику міняючи опір ніхрома добиваєшся щоб ніхром з червоного ставав темнобурим при включенні вентилятора на обдув і маєш ККД як у заводського...... а вся та блискуча оболочка не варта тих 600-700 грн. Такими приспособами 11- 15 кв.м нагріваєш майже моментально, якщо дзюр великих немає
З УФО чесно кажучи толк нульовий, причому ше може шкоди наробити, вплоть до плавлення різного роду пласмас, чи клійонки! Під тим уфо хіба курей розводити!
А як щодо знижок? ЗИ. Мав таку ж проблему і дійшов до висновку, що найкращий варіант опалення гаражу (з точки зору ціни/ефекту) - програмований електричний конвектор, а краще кілька. Їх вішається на стінку, виглядають як батареї, але програмуються до тижня наперед. Іншими словами, якщо в гаражі буваєш по суботах, то в неділю, при виході, програмуєш їх щоби ввімкнулися напр. в п'ятницю ввечері. В суботу зранку приходиш у теплий гараж і приємно працюєш. Інші варіант и швидкісного нагріву відносні, так як навіть великими енергозатратами нагрієш повітря, але стіни і предмети будуть холодні як стінки в холодильнику і працювати буде всеодно бридко.