Тимчасовий талон

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Yur, 21 лют 2008.

1. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    Привіт всім. В мене така ситуація хто може підскажіть будь-ласка. В мене машина була по ген довівреності. спинили мене гайони, подивились документи і запросили тимчасовий талон. В мене його звичайно не було. Склали протокол. Я приїхав додому дивлюся в ПДР а там пише, що повине бути свідоцтво на спільну власність (я так розумію та сама ген довіреність) ЧИ тимчасовий талон. Штраф суд не прислав а викликали мене в МРЕВ. Я спитав чому штраф не прийшов через суд а вони сказали що є штрафи які йдуть через суд, а є штрафи які вони призначають! Отож чи справді повинен бути той талон чи то їхні приколи????? і що то за свідоцтво про спільну власність авто??? Хто може і знає щось підскажіть!!

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Тимчасовий талон

Тема тут піднімалася, прошу користуватися пошуком. А штраф без рішення суду не має права стягувати ніхто. Як і штрафувати за відсутність талона. Доручення - це законний документ. Якщо воно суперечить якомусь закону чи постанові - що важливіше, повинен вирішити суд. Наразі ніхто цього не вирішував. І навіть якщо суд вирішить про те, що талон є законним а доручення ні - карати треба нотаріуса, який написав це (незаконне) доручення, а не водія, який підпорядковується закону, що передбачає виписування доручень на авто з правом користування.

3. dido

dido Active Member

AUDI А6 С4 Quattro 2.5 TDI, VW Passat B4 Variant 2,0 AGG 1996 ГБО - був!!!

Тут панове справа така, мене зупинила також на чужій машині на яку вмене було доручення, а талона звісно небуло, поліцай зразу начав мені гнати про порушення, я сказав що в законі сказано "право на керування автомобілем дає тимчасовий реєстраційний талон або доручення" так як мені пояснював нотаріус, на що він мені відповів що в правилах написано що обовязково талон і хотів писати протокол. Я попросив показаті ті правила і він об.....ся, тулив мені різну фігню хвилин 10 я стояв насвому зрештою обійшовся попередженням (усним) і ми розїхались. Такщо по моєму їх треба трошки грузити (культурно) і все буде ок

4. Yur

Yur Місцевий

Дакую вам хлопці за таку допомогу. Значить я так зрозумів що свідоцтво про спільну власність це і є та сама ген довіреність. А вони (сам нач МРЕВ) доказує що то різні речі, хоч і пояснити мені сам не зміг шо то за свідоцтво!!!!! Відмазався тим шо маєїхати на виклик. Отака то наша міліція!!!!

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

welcome to the real world! :)

6. Andriy_

Andriy_ Початківець

Passat B6 2.0TDI 6Mex.

Що стосується свідоцтва на право спільної власності:

Форми такого документа не існує. Самі гайони твердять, що це варіант чоловік-дружина: на когось реєструють авто, а іншого дописують внизу "мє право керування ...". Але самі ж вони ніколи не впишуть кого-небудь з іншим прізвищем. Я так їздив майже 10 років, в т.ч. і за кордон без проблем.

Тепер продовження:

В серпні продав своє авто по ген. дорученню знайомому. Декілька разів його зупиняли даїшники з претензіями щодо тимчасового талона. Коли ж він говорив їм про конституційне право громадян передавати своє майно будь-кому (в т.ч. по дорученню), зразу відпускали з побажанням щасливої дороги. Крім того, коли складають протокол, у водія є можливість написати в протоколі свої пояснення і навіть на окремих листках продовжити пояснення (хоч "Войну и мир" пиши). ЦЕ ПОТРІБНО РОБИТИ ОБОВ"ЯЗКОВО, тому що після заяви про свої пояснення в протоколі жоден даїшник не захоче складати протокол. НЕ СТАВТЕ ТУПО СВІЙ ПІДПИС в квадратику, який вам показує гайон. Станьте в кінці кіців ХОМО САПІЄНС.

І ще один момент поза темою: у випадку незгоди з даїшниками пасажири з вашого авто є 100%-ми свідками, і вони також можуть писати пояснення у випадку вашої незгоди з претензіями даїшників. Немає юридичноого поняття "зацікавлена особа", є СВІДОК.

• Подобається Подобається x 2
  7. Yur

Yur Місцевий

Thank you Scirocco!

8. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)

якщо в дорученні написано З правом керування, то можна їхати.

9. Antoxa

Antoxa Active Member

VW Jetta II 1.6PN

Як казав майбутній юрист, то колізія в законодавстві, це як доручення, тільки нове, бланків в даї нема, на тому можна зїжджати.

10. Yur

Yur Місцевий

Тему можна закрити. Тепер машина зареєстрована на мене особисто і не треба ніяких талонів ;-) Дякую всім хто допоміг у вирішенні питання.

11. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

don't forget about our buttons!

• Подобається Подобається x 1
  12. InSpector

InSpector Початківець

VW Passat B2 1.6 1987, Pierburg 2E2

Стаття 126. Кодексу про адмін правопорушення: - Керування транспортними засобами особами, які не мають права керування або водіями, які не мають при собі чи не пред'явили для перевірки відповідних документів.
    Стаття 222. Органи внутрішніх справ (міліція) - ч.2: за адміністративні правопорушення, передбачені статтями 121-1, 122-3, 124-1, частинами першою ідругою статті 126, частинами третьою і четвертою статті 127, статтями 128, 128-1, частинами першою і другоюстатті 129, частиною четвертою статті 133, статтями 139, 140 цього Кодексу, - начальник або заступникначальника відділення (відділу, управління, Головного управління) Державної автомобільної інспекції

13. Yur

Yur Місцевий

Шось тут нічого не зрозуміло, до чого тут всі ці статті???? InSpektor поясніть шо таке свідоцтво про спільну власність авто...

14. Immoral

Immoral Початківець

Пєшоход

Моє питання мінімально торкається цієї теми, але хочу спитати:

Особа вписана в техпаспорт не будучи власником авта які має на нього права? крім керування, особливо цікаво чи цим авто має право керувати інша особа в присутносні тої яка вписана в ТП. По ген довіреносні всі права вказані, а за техпаспорт мені невідомо.

Наперед вдячний

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

має

• Подобається Подобається x 1

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)