Нещодавно надибав цікаву інформацію про те, що взимку тиск у колесах потрібно підняти приблизно на 0,2 bar порівняно з літнім. Написано таке навіть у деяких мануалах...а у деяких--ні.. наприклад ось тут: http://www.shinamax.com.ua/stati/pravilnoe-davlenie-v-shinah.html воно й логічно, взимку нагрів шини від тертя і деформації відразу ж компенсується охолодженням об холодне повітря.. А ви перекачуєте зимову гуму на 0,2 bar порівняно з літніми?
в інструкції до мого авто про це не сказано ні слова, тому ні. 2.2 покругу без навантаження і 2.4\3.0 з повним навантаженням
:shok: як у тому анекдоті про власника ягуару ? у власника спитали до скількох качати, той побоявшись опозоритись, не знаючи правильної відповіді - сказав 7 атм. відповідь працівника СТО "до двох качаю я, дальше береш компресор і сам качаєш" Рулес, розкажи чому 3 ?
томущо так в інструкції до авто написано. при такому тиску і повному навантаженні(так 4 по 80кг+200кг в багажнику) авто набагато краще їде ніж при 2.2 атм
3,2 то не три, тай інженери які то писали теж то все враховували ще й в 1996 році, а шини тоді були дрєвніші по технологіях
Я піднімаю до 2,5 взимку (літні шини юзаю на 2,2) бо зимова гума м"якіша а отже при низькому тиску маємо більше пятно контакта, що негативно впливає на економічність авто та технічні характеристики. А якщо чесно то зимові шини при 2,2 мають вигляд спущених тому і підіймаю до 2,5
Теж колись попався на ту вудку - качав колеса в теплому приміщенні, або надворі при +4С, а тоді коли надворі дійсно був мороз то вони виглядали приспущеними - то й не дивно, бо на той момент явно там не було 2.2
у німецьких інженерів Опеля не такі "таблиці Брадіса" як у німецьких інженерів Фольксвагена? А! Знаю! Справа у тому, що Опель належить американській "General Motors"... а там, за океаном....:english_en: не так
Всі виробники шин рекомендують тиск у зимових шинах підняти на 0,2 бара. Для кращої роботи шини і протектора. Крім того, VW теж таке рекомендує. Наприклад мануал для Gоlf 2 :
О! Дякую "Грінові" за підтримку! Куди дівається ця інформація під час перекладу мануалів на російську та інші мови?
Я в шоці. Натрапив на цю дискусію і офігів. +0,2 бара на зимових шинах - це загальновідома річ, якою користуються всі. У всіх мануалах про це написано :