тосол чи антифриз

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем frykt2008, 25 жов 2010.

1. frykt2008

frykt2008 Початківець

гольф2
    порадьте що краще для мотору 1.6 бензин.Тосол чи антифриз,якоЇ фірми?

2. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    Взагалі то одне і те ж.
    http://www.toyota-club.net/files/faq/03-03-22_sovet-11.htm

3. frykt2008

frykt2008 Початківець

гольф2
  4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    То шо пише на розширювальному бачку. Швидше за все там пише G11 - це антифриз голубого кольору. Фірма то вже таке, ДСТУ у всіх однаковий.
    Тосол не лий - роз"їдає алюміній. Мав через це проблеми деякі.

А взагалі - пошук в допомогу. Не раз обговорювалось.

5. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Також недавно був з замішатєльстві що залити. Моторист сказав шо в Пасати В3 ллють Лену (зеленувата таака), інші кажуть шо вона їсть радіатори, водії ж пасатів в кого вона залита кажуть що вже кілька років їздять з нею і проблем нема. Вона типу краще для даного двигуна. Ризикнув, залив :)

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Концентрат HEPU + дистильована вода. Це найближче до G11.

• Подобається Подобається x 1
  7. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Ризикуй, заливай. Птання тіки нашо слухати одного, другого, третього, якшо перед носом все написано. На бачку білим по чорному пише G11 - це антифриз синього!! кольору. То нашо туда невідомо шо зеленкувате лити??? Я думаю коли німці ре робили вони знали шоблять, а не "думали" шо роблять...
    Коли потечуть фланці, будеш їх міняти то побачиш шо з твоїм блоком станеться від тої "лєни". Будуть такі канавки на блоку де фланець кріпиться, що який би фланець не ставив - буде текти.

П.С. доречі оце зеленувате - це теж швидше за все звичайнісінький тосол. Якийсь там 30, бо 40 - це походу синій. В тебе ж має бути антифриз G11 - голубий.
    А і я не був в замішатєльстві. Я ж написав вище, що лити, а що ні ;-)

Останнє редагування: 26 жов 2010
  8. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    або ще зеленого!
    Якщо залиєш червоного G12 то нічого страшного, теж кльова штука.

9. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    я за Хепо, або фебі.. по ціні саме адекватне.

10. kym

kym Аксакал

a 100
    Справа в тому що коли прийдеш в магазин і скажеш дайте G11 то один продавець скаже що нема, а другий любу фігню буде продавати і казати що то G11.
    G11 - це допуски....стандарт на ОР, як на масло і одночасно сама рідина. Через те треба читати на упаковці - наскільки близьке те що купляєте до G11 .
    Зараз VW уже виробив новий стандарт на рідину - фіолетового кольору.... поки що підробок не зустрічав.

11. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Згоден, я не беру то шо непонятне мені.
    Нарахунок підробок теж згоден, і воду можна в голубий забарвити і продавати... Але шо поробиш, від того наш народ вже мало застережений.

Не зустрічав G11 зеленого, з зеленого тыки тосол бачив))) Але раз так кажете, то не сумніваюся що такий існує)))) Проте автор лиє "щось зеленкувате", і не відомо чи це тосол, чи антифриз)

12. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Shaggy, в тому і біда що кольори вже так наплутали що далі нікуди, зокрема ТОСОЛ розроблений в СССР має бути синій (чи голубий), а насправді він є вже і синій і зелений (рідко) (червоний ще не зустрічав :) ).
    Антифриз G11 є синій і зелений.
    Наприклад в нас на сервісі заливають G11 зелений, а не сині, це робимо для того щоб в майбутньому людина чітко занала що зелений - антифриз і не плутала з ТОСОЛОМ

Останнє редагування: 26 жов 2010
    • Подобається Подобається x 1
  13. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Згоден, я ж писав вище шо тосол і синій і зелений є. Але це помоєму чисто якісь барвники добавляють щоб заплутати народ лишній раз.
    Нарахунок антифризу то якраз зеленого G11 не бачив, але вірю шо існує такий. Тим не менш G11 є голубий, а ТОСОЛ темно синій, їх сплутати важко))) Ну як на мене))))

14. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Так, коли свіжий, а коли в розширювальному бачку стара бадяга то визначити що це не реально. :)

15. AndrewBest

AndrewBest Active Member

Як часто міняєте рідину ?

16. ЙурКь

ЙурКь Місцевий

продано
    же 11 раз в два роки, або по самій же рекомендації виробника автомобіля, же 12та же12плюс(кстаті самий новий) рекомендують міняти 1раз в4 роки.
    От ви кажете синій червоний... а жовтий???у нас на магазині було вже багато антифрізів з німечини же11 в кольорі саме жовтому

17. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Скоро буде срачкобурячковий :)

18. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    Моя порада,купляйте не на базарі,а у провірених людей у знайомих які дійсно порадять антифриз,а не тосол.

19. Олег М.

Олег М. Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Приходять ті часи, коли базари вже не спасіння, а горе!
    Море випадків, коли приїжджають машини до нас на сервіс і очі вилазять у клієнтів шо нові куплені ними на базарі з/ч вже вийшли з ладу (в основному ТАЗіки), зато дешево....

20. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Я залив собі червоний антифриз концентрат від Лікві Молі 50 х 50 з дистильованою водою. Майже рік політ нормальний.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)