треба міняти дві чи одну шарову?

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем toretto, 14 тра 2012.

1. toretto

toretto Початківець

golf
    Я поміняв одну шарову (на гольф 2), а мені знайомий каже, що тореба і другу, бо "нова розбиває стару", але стара вроді нормальна.
    Поміняти мені інші чи нетреба???
    Наперед дякую):music:

2. Zh@riK

Zh@riK Аксакал

VW GolfII CL 1990,1.8l RP, Pierburg 2ЕЕ Ecotronic, 5КПП 4S, ГБО; Audi A4B8 avant 177BHP; Honda Hornet 600cc
    Клубна карта:
    000050
    моя порада по власному досвіді - якщо в авто є парні запчастини (дві задні стойки/підшипники, дві передні стойки, чи то шарові) - міняй пару, так як будеш точно знати що обидві нові і вони обинаково (з одинаковою силою/віддачею) працюють, тобто що ліва що права сторони ведуть себе одинаково.... нах тобі грати в лотерею :girl_angel:

3. dfs

dfs Active Member

vw/jetta2/RF
    якщо "нова розбиває стару" то катайся поки не розіб'ється стара. Шарові між собою на пряму не пов'язані і вони не впливають одна на одну. Впливає на них кількість ям, в котрі ти влітаєш тим чи іншим колесом.

4. Pavhom

Pavhom Active Member

Golf 2 1.8 GU
    Клубна карта:
    000079
    Міняй дві і не парся...

5. kym

kym Аксакал

a 100
    практика показала що поки поміняєш одну ліву треба поміняти дві праві. Дальше колесо від водія лапає більше ям....

6. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    Краще міняти зразу пару запчастин, оскільки заміна двох деталей коштує майже так само як і одної, але тоді вже знаєш що все справне і можна їздити.
    І ще переважна більшість робіт по ходовій тягне за собою налаштування розвала/сходження, що теж грошей вартує.
    А їздити раз в декілька місяців на станцію дороговато вийде.

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Однієї досить.

Поясню:

1. Не відомо, коли мінялися попередні, але в попередніх заміна навряд чи була синхронною, тому немає сенсу міняти деталь, яка можливо лише пройшла обкатку і працює краще ніж нова.

2. Якість нових запчастин є загалом гіршою ніж у старих тому там може стояти шарова, яка має більший ресурс від нової.

3. Будь який вузел тертя має стадію обкатки, робочу стадію та стадію підвищеного зносу. Чим менше деталей працює в першій стадії тим більше шансів зноситися іншим деталям та вузлам, що перебувають в другій стадії. Іншими словами менше шансів того, що після заміни треба буде робити розвал-сходження.

4. Одна шарова ніяк не впливає на роботу іншої, тому можна однозначно сказати, що майстри розводять, намагаючись заробити більше.

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Після заміни шарової практично на всіх VW (крім новіших з 2002-2005 МР) не потребує розвалу. Є окремі випадки коли ходова дуже розбита а так не потрібно.

9. toretto

toretto Початківець

golf
    всім дякую, напевно поки не буду міняти)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)