Троїть мотор

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Exim, 3 бер 2011.

1. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    В мене 2002 р. VW Sharan V6 2.8 4motion стоїть ГБО-4 покоління. Коли я їду на газу мотор працює супер, коли я переключаюсь на бензин і різко давлю на газ мотор починає троїти, стріляти...шо може бути?(я вже всі фільтра поміняв, свічки, катушки) я вже не знаю шо робити підскажіть будь-ласка =(

2. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    А чи є в машині емулятор лямди??? Нещодавно мав схожу проблему, з першого разу вирішити не вдалось(((( Але потім мав подібне і при детальному огляді виявилось - газовики відрізали нафіг лямду і поставили емулятор, то ж на газу супер, а на бензині ппц... Причому проблема не вилазить зразу після установки ГБО( Також ше треба глянути чи поставили емулятори форсунок

3. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    Я навіть не знаю чи є в мене емулятор лямди =( Бо я купив машину з ГБО...а як можна перевірити чи стоїть в мене емулятор?
    А коли тобі відрізали лямду і поставили емулятор то вона шо на бензині шо на газу їхала нормально?

4. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Мені, слава богу, нічого не відрізали))))) А коли лямду відрізати і поставити емулятор - то машина перший час буде добре їхати а потім ЕБУ зійде з розуму(

5. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    емулятор треба ставити паралельно лямда - зонду, щоб коректувати вприск на газу

6. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    Ну якшо поставити емулятор лямди і емулятори форсунок то вона на бензині нормуль буде їхати?

7. kym

kym Аксакал

a 100
    ГБО 4 покоління...якщо точно так то там нема емулятора.... 4- покоління має свій ЕБУ і підключається до штатної лямбди.
    А ще питання, якщо трохи проїхати прогазувати на бензині то їде нормально чи троїть постійно

8. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    Коли ти їдеш на бензині повільно різко не газуєш то не троїть а коли тільки нажав газ до кінця вона поченає дуситись ... шось там стріляє ... а на холостих супер працює я вже не знаю шо робити =(

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Щось виглядає на збите запалення, або погану свічку.... але щоб точно тре діагностувати

10. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    Свічки тільки поміняв ... може бути шо погані дроти високої напруги?

11. kym

kym Аксакал

a 100
    Все може бути.... але то не щтука все підряд міняти... Тре бензин діагностувати а тоді дивитись як проходить стиковка з газом в одну і другу сторону... і тоді можна тосно говорити... може бути що бензиновий компютер не стикується з газовим у деяких режимах.... а може бути що просто комутатор дає пробой в якомусь режимі.

12. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    То шо краще поїхати на діагностику ?

13. kym

kym Аксакал

a 100
    Думаю з цього варто починати

14. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    Їздив я сьогодні на діагностику ... комп'ютер не показав помилки =(

15. kym

kym Аксакал

a 100
    Так діагностика не заключається в читанні помилок.... при діагностиці ганяють двигун у різних режимах і дивляться параметри, що не так працює. Хоча відсутність помилок посилює підозру на систему запалювання. Вона в тебе дуже обмежено діагностується через компютер... через що і може не бути помилок

16. Exim

Exim Початківець

VW Sharan V6 2.8 4motion
    І ше коли мотор пряцює на холостих і витягуєш другу, третю, четверту, пяту, шосту катушку робота мотора міняється а коли витягуєш першу катушку то він як працював так і працює без змін. Але проблема не в катушці бо я пробував підставляти інші.

17. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Не всі ЕБУ мають емулятори лямди( бувае що нерадиві газовщики, щоб не махатися, тупо його не підключають....

18. kym

kym Аксакал

a 100
    Ну тоді 100% справа в системі запалювання.... якби був чотири циліндровий то ти б їхати не міг... а так мотор потужний і тягне на пяти циліндрах. Треба діагностувати запалювання... щоб точно знати в чому справа.... дорогі твої катушки і комутатор. Як не найдеш де то подзвони на другий тиждень.

19. kym

kym Аксакал

a 100
    Ти не зрозумів.... для повнокмплекного ГБО 4 покоління не потрібно емулятор... ЕБУ ГБО підключається до штатної лямбди... Емулятори сталять на різні гібриди.

20. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    до повнокомплктного так, я згоден, але ж ми не знаємо яке тут((

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)