a. купити трос в комплекті з морковкою... б. купити трос саме для твого авто с. не лізти самому, а поїхати до спеціалістів.
Була схожа проблема. Попередньому власнику зламало морковку і той кусочок морковки що заходить в корпес коробки залишився в дзюрці де він заходить (але власник мені сука не сказав). Тоже мучився, думав що не можу ніяк попасти пока не почав тикати туда викруткою і зрозумів в чому проблема. Взяв довгий самонарізний шуруп накрутив і витягнув. Після цього попав зразу.
Так вот, не хотів вдаватись до подробностів в попередньому пості. Коли купив машину спідометр з одоматром не працював і через деякий час почало масло гнати по тросіку до панелі приладів. Подивився а та фігня на тросіку на яку вдівається морковка зламана і тримається на тросіку. Купив новий тросік з морковкою. Давай тикати в коробку і як вже писав вище не міг попасти і в один момент морковка злетіла і втопилася. Оказалось там мало бути стопорне кільце но на новому тросіку його не було і морковка продається теж без нього. Зливка масла результату не дала. Рішив їздити з тою морковкою. На другий день купив нову морковку зняв стопорне кільце з старого тросіка і відкручую тросік з коробки (закрутив просто так без морковки щоб масло не гнало) і ба морковка зажата перед самим отвором я акуратно довгим пінцетом її достав правда добряче покоцану. Такщо я думаю вона не спроста зроблена з мягкого пластику її шестерні мають легко перемолоти но це суто мая думка, треба питатив майстрів чим це може грозити коробці якщо вона десь там загуляє.